Hírek

2014. március 26.
A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság aktuális pályázatai
A Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdőgazdálkodási Titkárság több pályázatot is megjelentetett, amelyre a bejegyzett földművesek, valamint jogi személyek is pályázhatnak.
2014. március 25.
Novics Dávid sikerei
A szerbiai első kupa nevű birkózóversenyt évente rendezik meg, ezúttal Magyarkanizsán került rá sor, február 23-án. A versenyen a kupuszinai Novics Dávid is részt vett, a 46 kilogrammos súlycsoportban első helyezést ért el.
2014. március 25.
A virágtermesztésben is fejlődni kell
A nyugat-bácskai kis település, Bácskertes, azaz Kupuszina zöldség- és gyümölcstermesztéséről vált híressé a valamikori Jugoszláviában és a szomszédos országokban. A gazdasági helyzet változása, a beszűkült piac azonban szemléletváltásra kényszerítette a generációkon át jól működő gazdaságokat, s így más, jövedelmező ágazatokban kerestek megélhetést.
2014. március 25.
Végetért a tekebajnokság
Befejeződött a téli játékok nevet viselő kissé tavaszba nyúló tekeverseny sorozat Kupuszinán, amelynek az utolsó versenyszáma az alvég – fölvég összecsapás volt.
2014. március 25.
Farsangi bál és maszkabál
Fantasztikus hangulata volt a március 1-jén megtartott maszkabálnak Kupuszinán. Szokásosan számos kreatív és kitűnően kivitelezett jelmez volt látható, túlnyomórészt csoportos jelmezek, melyek közül négy dobogós is lett a szavazatok alapján.
2014. február 6.
Hírek a József Attila Általános Iskolából
Január 27-én, Szent Száva ünnepére műsorral készültek a kupuszinai József Attila általános iskola diákjai, ami egy nagyon szép irodalmi összeállítás volt. A gyerekek magyar és szerb nyelven énekeltek, szavaltak és Szent Szávával kapcsolatos jelenetet adtak elő.
2014. február 6.
Téli tekebajnokság
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület idén is megszervezte a hagyományos téli tekebajnokságot, amely február 3-án kezdődött és egy hétig tart.
2014. február 6.
Közönséget, közösséget teremteni
A kupuszinai Molnár József öntevékeny színész, rendező. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által alapított életműdíjat, Magyar Életfa díjat vett át január 17-én Zentán, a magyar kultúra napja alkalmából tartott központi ünnepségen. A rangos díj kapcsán a műkedvelő színjátszásról, mint közösségi ügyről is beszélgettünk.
2014. február 6.
Képkiállítás az iskolában
Január 26-án a kupuszinai József Attila általános iskola a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet segítségével Hidak – Korok – Budapest című kiállítást szervezett, amelyet Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete nyitott meg 11 óra 15 perckor az iskola épületében.
2014. február 6.
Molnár József életműdíjat kapott
Január 17-én tartották meg az idei Magyar Kultúra Napjának délvidéki központi ünnepségét, a zentai Művelődési Ház színháztermében, ahol a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség legrangosabb elismeréseinek: a Magyar Életfa díjnak, Aranyplakettnek és Plakettnek ünnepélyes átadására került sor.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...