Hírek

2014. május 12.
Négy atlétikai aranyérem
Április 7-én tartották meg Zomborban a középiskolák közötti községi atlétikai versenyt, amelyen a kupuszinai Szabó Attila is részt vett, a zombori Veljko Petrović gimnáziumot képviselve, annak tanulójaként. A 100 méteres távon és a 4x100 méteres stafétán is elsőként végzett.
2014. május 12.
Kupuszinai dzsúdósiker
Április 5-én Belgrádban tartották meg a nemzetközi dzsúdóversenyt a legfiatalabbak számára. A főváros Šumice nevű sportközpontjában 500 versenyző gyűlt össze különböző országokból. A zombori Bačka dzsúdó klub 18 versenyzővel jelent meg a színvonalas eseményen, köztük a kupuszinai dzsúdótehetséggel, Maros Natáliával.
2014. május 12.
Megszépül a központ
Falunk központjában, az orvosi rendelő előtti kicsi parkban sajnos kiöregedtek a katalpafák, amelyeket a tavalyi évben megpróbáltak még újraéleszteni, lemetszeni az elszáradt ágakat, hátha újra kihajtanak, de mindhiába, ezért idén eltávolították őket.
2014. május 12.
Hírek a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testületből
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testületnél új ifjúsági csapat alakult meg, amely 11 tagból áll. A tűzvédelemre való felkészülésük addig tart, amíg össze nem szoknak a tagok és amíg ki nem hozzák magukból a legjobbat.
2014. május 12.
Hatalmas sikert aratott a Marica grófnő Szajánban
Idén Szaján adott otthont a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XIX. Találkozójának, amelyen fergeteges sikert aratott a kupuszinai Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport, nyolc díjat bekebelezve.
2014. március 26.
A Marica grófnő premierje
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Amatőr Színjátszó Csoportja március 23-án adta elő először az idei színdarabukat: a Marica grófnőt. A színházterem természetesen színültig megtelt nézőkkel, rengetegen voltak kíváncsiak a falusi színjátszók előadására, amelyben sosem lehet csalódni.
2014. március 26.
Megemlékezés az 1848-as forradalomról és szabadságharcról
Március 15-én a kupuszinai József Attila általános iskola és a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület közösen megszervezett egy rövid kulturális műsort a falu központjában, amellyel megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.
2014. március 26.
A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság aktuális pályázatai
A Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdőgazdálkodási Titkárság több pályázatot is megjelentetett, amelyre a bejegyzett földművesek, valamint jogi személyek is pályázhatnak.
2014. március 25.
Novics Dávid sikerei
A szerbiai első kupa nevű birkózóversenyt évente rendezik meg, ezúttal Magyarkanizsán került rá sor, február 23-án. A versenyen a kupuszinai Novics Dávid is részt vett, a 46 kilogrammos súlycsoportban első helyezést ért el.
2014. március 25.
A virágtermesztésben is fejlődni kell
A nyugat-bácskai kis település, Bácskertes, azaz Kupuszina zöldség- és gyümölcstermesztéséről vált híressé a valamikori Jugoszláviában és a szomszédos országokban. A gazdasági helyzet változása, a beszűkült piac azonban szemléletváltásra kényszerítette a generációkon át jól működő gazdaságokat, s így más, jövedelmező ágazatokban kerestek megélhetést.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...