Hírek

2013. május 1.
Megalakultak a bizottságok Kupuszinán
A kupuszinai Helyi Közösségben a múlt hét folyamán megalakult a békítő, szervező-tanácsadó, szociális, kommunális, környezetvédelmi és az információs bizottság.
2013. május 1.
Körzeti verseny magyar nyelvből
Nemrég tartották a felsős általános iskolások nyugat-bácskai körzeti versenyét magyar nyelvből. Az eseménynek a kupuszinai József Attila Általános Iskola adott otthont.
2013. május 1.
Cipőgyár nyílik Kupuszinán
Kupuszinán megalakult a KOPELLI nevű cég, amelynek igazgatója Mile Međedović. Az üzem május közepén indul majd be a régi iskola hátsó termében, amelyet az iskolától ingyen kaptak meg. 20 munkást foglalkoztat majd, egy műszakban.
2013. április 24.
Szabó Attila két aranyérmet is szerzett
A József Attila általános iskola 8. osztályos tanulója, Szabó Attila április 20-án, szombaton részt vett az Atlétikai Találkozón, Zentán, ahol két aranyéremmel lett gazdagabb.
2013. április 24.
Az Önkéntes Tűzoltó Testület évi közgyűlése
Április 21-én, vasárnap délután a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület megtartotta ezévi közgyűlését.
2013. április 24.
Novics Dávid ezüstérme a nemzetközi birkózó versenyen
Novics Dávid, a kupuszinai József Attila általános iskola tanulója március 31-én, vasárnap Szarajevóban járt a nemzetközi birkózó versenyen, ahonnan egy ezüstéremmel tért haza.
2013. április 24.
Véget ért a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 18. Találkozója
Az ünnepélyes Díjkiosztó Gálaműsor április 14-én, vasárnap 18 órakor lett megtartva.
2013. április 4.
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója műsora
A Találkozó nem tréfamester! szlogennel tartják Kupuszinán április 5- től 14- ig a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozóját a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet partnerségével.
2013. április 4.
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója Kupuszinán
Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.
2013. április 4.
Nem szabad megállni, az utat folytatni kell
Mint azt lapunk (Dunatáj - a szerk.) legutóbbi számában hírül adtuk, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta dr. Silling Istvánnak, az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanárának.