Hírek

2013. április 4.
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója műsora
A Találkozó nem tréfamester! szlogennel tartják Kupuszinán április 5- től 14- ig a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozóját a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet partnerségével.
2013. április 4.
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója Kupuszinán
Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.
2013. április 4.
Nem szabad megállni, az utat folytatni kell
Mint azt lapunk (Dunatáj - a szerk.) legutóbbi számában hírül adtuk, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta dr. Silling Istvánnak, az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanárának.
2013. április 4.
Tizenkilenc amatőr társulat Kupuszinán
Április 5-től 14-ig Kupuszina ad otthont a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozójának, amelynek szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, szakmai partnere a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.
2013. április 4.
Ismét operett műsoron
Három hónapos próbafolyamat előzte meg a kupuszinai Sturcz József Színjátszó Csoport idei bemutatóját. Két musical, az Ének az esőben és a Mamma Mia színre vitele után a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület berkeiben működő amatőr társulat visszatért az operett műfajához.
2013. április 4.
Dr. Silling Istvánt kitüntette Magyarország köztársasági elnöke
Magyarország köztársasági elnökének kitüntetését vette át március 13-án a szabadkai főkonzulátus ünnepi fogadásán dr. Silling István, az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának tanszékvezető egyetemi tanára.
2013. április 4.
Maros Norbert aranyérme
A kupuszinai Maros Norbert a március 10-én, Zomborban megszervezett országos szambó versenyen junior kategóriában 1. helyezést ért el.
2013. április 4.
Ádándiak vajdasági látogatása
A Magyar Nemzeti Tanács civil konzultatív bizottsága kidolgozta a vajdasági magyar civil szervezetek stratégiáját, melynek egyik alappillére a civil központok létesítése. A tervek szerint az egész Vajdaság területén hét civil központ jönne létre.
2013. március 20.
Mezőgazdasági pályázatok
A Tartományi mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási titkárság több pályázatot írt ki a mezőgazdasági termelés támogatására.