Hírek

2012. október 8.
Új híd a temető bejáratánál

A tavalyelőtti nagy esőzések miatt a kupuszinai temető mellett húzódó árkot sürgősen ki kellett mélyíteni, mivel a víz már a házakba folyt. Ekkor a temetőbe vezető hidat is szét kellett bontani, mert nem volt átfolyó. A Helyi Közösség tanácsa az idei munkatervben célul tűzte ki, hogy a fent említett hidat megcsinálja, és a munkálatok most fejeződtek be mindenki megelégedésére.

2012. október 8.
Szüretbál

Szeptember 29-én, szombaton, nagy vidámsággal zajlott le Kupuszinán a minden évben megrendezésre kerülő szüretbál. A több, mint 100 kupuszinai népviseletben mulatozó gyerek között főleg általános iskolások szerepeltek, de szép számban voltak köztük óvodások, középiskolások és óvodáskor előttiek is.

2012. október 8.
Kirándulás Lakitelekre

Szeptember 23-án, vasárnap reggel 8 órakor, busszal indult útnak a húszfős, fiatalokból álló, kupuszinai társaság, Csíkos Sándor iskolaigazgató vezetésével. A cél a Kecskemét közelében található Lakitelek volt, azon belül a Lakiteleki Népfőiskola megtekintése.

2012. október 8.
Naperőmű létesül?
A kupuszinai Helyi Közösség tanácsa rendkívüli ülést tartott, annak kapcsán, hogy az Aproelektro nevű cég képviselői megkeresték a vezetőséget, azzal a szándékkal, hogy áramfejlesztés céljára napelemeket telepítsenek az ipari övezetbe. A tanács az ülésen meghatározta a helyét és a javasolt bérleti díját a területnek.
2012. szeptember 29.
40 éves osztálytalálkozó
Kupuszinán, szeptember 15-én, szombaton a József Attila általános iskola 1957-ben született régi diákjai osztálytalálkozót szerveztek. 1972-ben ballagtak, és idén megünnepelték, hogy azóta 40 év telt el. Este fél 8-ra gyülekeztek a helyi önkéntes tűzoltó testület termében. Az osztály létszáma a találkozón 15 volt, de párosan jelentek meg ezen a szép eseményen.
2012. szeptember 29.
57 éves barátság
Az apatini Radovan Ćopić és a kupuszinai Lovász Mihály 57 évvel ezelőtt ismerkedtek meg a katonaság előtti képzésen a prigrevicai erdőben. Úgy alakult, hogy Macedóniában együtt szolgálták a katonaságot. Ettől kezdve igencsak jó barátság alakult ki köztük. Azóta is heti rendszerességgel találkoznak, közös programaik vannak, sőt még a munkában is mindig segítenek egymásnak.
2012. szeptember 29.
Silling István új könyve
Silling István, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyetemi oktatója, nyelvész, nyelvjáráskutató és jeles néprajztudós legújabb könyve magával ragadó kiadásban, színes illusztrációkkal jelent meg, Barangolások Nyugat-Bácskában címmel. Szülőfaluja, Kupuszina, továbbá Zombor, Doroszló, Őrszállás, Csonoplya, Bácsgyulafalva és a többi régióbeli település értékeit mutatja be.
2012. szeptember 29.
Pajzs 02
A zombori kaszárnyában és környékén több napig tartó gyakorlatot hajtott végre a szerbiai hadsereg, amelynek egy részét Kupuszinán végezték. A gyakorlat szeptember 5-től 14-ig zajlott. A Pajzs 02 nevű program végrehajtásának célja az volt, hogy bemutassák, a szerbiai egységek felkészültek a feladatok végrehajtására a NATO szabványai szerint a multinacionális hadműveletekben.
2012. szeptember 29.
Vendégségben Tavankúton
Szeptember 8-án, szombaton, a gyümölcsnapok alkalmából a tavankúti tűzoltó testület meghívta a kupuszinai önkéntes tűzoltó egyesületet az ünnepségre. Kupuszináról délután 1 órakor indult a 9 fős társaság: Finta Árpád, Csizmadia István, Guzsvány István, Ladányi Mihály, Szidor Károly, ezenkívül három fiatal focista, akik kisegítették a tűzoltó egyesület csapatát: Pásti Zoltán, Kratofil Nándor és Dujmovics Dénes, és a sofőr Tót Zoltán.
2012. szeptember 15.
A Helyi Közösség és az ÖTT közös akciója Kupuszinán
Mivel a nagy szárazságban a vízfogyasztás minden eddigi rekordot megdöntött, és még így is alig tudott a rendszer elég vizet adni a lakosságnak, éppen ezért a csőrendszer tisztítása a nyári időszakban háttérbe szorult. Ez azt eredményezte, hogy a csövek végein, a vízkieresztőknél, sahtoknál több szennyeződés gyűlt össze.