Hírek

2012. március 20.
Március 15-i megemlékezés
Kupuszinán is megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a József Attila általános iskola szervezte meg az ünnepséget. Az általános iskola tanulói, tanáraik segítségével szép műsorral készültek erre a napra.
2012. március 19.
A kupuszinai iskola a legjobbak között
A szerbiai oktatásügyi minisztérium a kupuszinai József Attila Általános iskolát Szerbia legjobb iskolái közé sorolta. Összesen 61 iskola részesült ebben az elismerésben, ebből hét magyar tannyelvű. Az elismerésnek nemcsak jelképes jelentősége van, hanem lehetőséget ad az iskolának arra hogy jelentkezzen a DILS projektum pályázati felhívásaira, melyek célja az oktatás, egészségügy és szociális védelem fejlesztése helyi szinten. Ezekre a pályázatokra csak a kitüntetett iskolák jelentkezhetnek.
2012. március 19.
Állásbörze Apatinban
A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal apatini részlege értesíti a munkanélkülieket, hogy pénteken, március 23-án állásbörzét tartanak Apatinban. Az állásbörze helyszíne a Žarko Zrenjanin általános iskola, az időpont 11 és 13 óra között.
2012. március 16.
Évi közgyűlés a Nyugdíjas Egyesületben
Kupuszinán, március 10-én, szombaton a Nyugdíjas Egyesület évi közgyűlést tartott, és egyben megünnepelték a nők napját is. Körülbelül 62 személy gyűlt össze. Az összejövetelen részt vett az apatini Nyugdíjas Egyesület elnöknője, és az ottani elnökség tagjai is.
2012. március 16.
Bunford Vilmos esperes-plébános 25 éve szolgál Kupuszinán
Március 11-én, vasárnap nagy ünnepség volt Kupuszinán. Bunford Vilmos Esperes-plébános 25 éve munkálkodik falunkban. A nagymise után a régi iskola termében tartottak fogadást tiszteletére.
2012. március 12.
A nemesmiliticsi színjátszók vendégszereplése
Március 4-én a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színpadán vendégszerepelt a nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportja, Lénárd Róbert Éjféltájt című komédiáját mutatták be.
2012. március 12.
Alvég-fölvég tekeverseny
Kupuszinán március 4-én, vasárnap az Önkéntes Tűzoltó Testület Alvég-Fölvég tekeversenyt szervezett. A versenyen két női és két férfi csoport vett részt. Minden csapatban 10 játékos játszott. A női és a férfi megmérettetésen is az Alvégi csapat győzedelmeskedett.
2012. március 12.
Bemutató március 17-én
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József amatőr színjátszó csoportja bemutatja A játék újra él című zenés színdarabot, amely a Mamma Mia! című musicalfilm alapján készült. A rendező Molnár József, a zenei rendező mgr. Dienes László, koreográfus Tót Zsaklina. A bemutató március 17-én, 19 órakor lesz a kupuszinai Művelődési otthon színháztermében.
2012. március 12.
Igényelhetők az üzemanyagjegyek
Megjelent a Mezőgazdasági Minisztérium rendelete a tavaszi mezőgazdasági munkákra szóló dízel-üzemanyag támogatásról. A támogatás ezúttal üzemanyagjegyek (bonok) formájában történik.
2012. március 6.
Kedvezményes hitelek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alapnál

Megjelentek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alap új, kedvezményes hitelpályázatai.