Hírek

2012. július 26.
Rajzfilmsláger-est
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület augusztus 18-án, este 8 órakor bemutatja a Rajzfilmsláger est című zenés, vidám műsorát. Mindenkit nagy szeretettel várnak. Jegyek elővételben kaphatók Novics Máriánál.
2012. július 26.
Kupuszinaiak Hercegszántón
Mintegy négy éve a két falu folyamatosan baráti kapcsolatot épít ki egymással, amit közös kultúrális, sport és egyéb rendezvények jellemeznek, de a két falu vezetősége közös pályázatot is tervez.
2012. július 18.
Előadás az Európai Unióról
Kupuszinán, július 14-én, szombaton a VMSZ Ifjúsági Fórum helyi szervezete ismertető előadást szervezett az Európai Unióról, amit a kultúregyesület könyvtártermében tartottak meg. Az előadást Kecskés Viktor tartotta, aki bemutatta az EU rövid történetét, megalakulásának folyamatát, a korábbi és mostani funkcióját, a tagállamok csatlakozásának feltételeit és az EU brüsszeli és strasbourgi parlamentjét.
2012. július 18.
Kupuszinai hamburger a McDonald's-ban?
A McDonald's gyorsétterem-lánc magyarországi kirendeltsége "Az én hamburgerem" néven promóciós játékot hirdetett az interneten, amelyre hamburgereket lehetett összeállítani a cég által megadott alapanyagokból. Június 13-a és július 11-e között lehetett szavazni az indulókra. Kupuszinai lakosunk, Vörös Endre által beküldött, McKupuszina névre keresztelt hamburger 9014 szavazattal a második helyen végzett.
2012. július 18.
Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó Fesztiválon

Magyarországon, Kecskeméten az Európa Jövője Egyesület 12. alkalommal megszervezte a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozót. Az egyesület elnöke és alapítója Farkas Gábor. Az idei rendezvényre 22 országból érkeztek a gyermekek és fiatalok, köztük Kupuszináról is, tíz gyermek a József Attila általános iskolából Csíkos Sándor, iskolaigazgató és Szenn Lídia, tanítónő kíséretében. A Csiperó Fesztivál keretein belül megszervezték a Csillagszemű tábort, amelynek a résztvevői határokon túli magyar pedagógusok voltak, Kupuszináról két óvónői diplomával rendelkező, sajnos munkanélküli lány vett részt tapasztalatszerzés céljából.

2012. július 11.
Kupuszinaiak az országos tűzoltó versenyen
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület 2012. július 1-jén részt vett a Zrenyaninban megrendezett országos tűzoltó versenyen, mint Nyugat-Bácska önkéntes tűzoltóinak képviselője. A 9 főből álló férficsapat a Senior B kategóriában versenyezett.
2012. július 11.
Hírek a Művelődési Egyesületről
A múlt héten megtartott apatini Halász Estéken szép számban szerepeltek kupuszinaiak is. Szerdán, július 4-én, a megnyitón a mintegy 40 fős fúvós zenekar zenélt a községházától a sörgyárig tartó felvonuláson. Szombaton, július 7-én, a Tót Zsaklina által betanított modern táncot (Kalózok tánca) adták elő, továbbá felléptek a néptáncosok is, akik kupuszinai lakodalmas táncokkal szerepeltek.
2012. július 3.
Halfőző verseny

Az apatini turisztikai szervezet anyagi támogatásával és a kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület szervezésében június 29-én lezajlott a halfőző verseny. Az apatini turisztikai szervezet biztosította a 30 versenyzőnek a halat és a tüzifát, a többi hozzávalót pedig mindenki magának vitte. A főzés egy óráig tartott, sípszóval kezdődött, és azzal is fejeződött be. Egyéni verseny volt, tehát a szakácson kívül senki más nem szólhatott bele a főzésbe.

2012. július 3.
Országos versenyen bronzérem

Szabó Attila, a kupuszinai József Attila általános iskola 7. osztályos tanulója, futóversenyeken ér el kimagasló sikereket. 2011 novemberében kezdte el az edzéseket a zombori Maraton Sport Klubban, edzője Mira Trifunov tanárnő. A heti három edzés, nyári szünetben heti két edzés meghozta gyümölcsét.

2012. július 3.
Vízellátási gondok

Az elmúlt napokban a polgárok bosszúságára a vízellátás akadozik, rendszertelen időközönként szünetel, különösen az esti órákban.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...