Hírek

2012. szeptember 15.
Íjászinvázió Kupuszinán
Szeptember 2-án, vasárnap, került megrendezésre a Bácsér Szabad Íjászegyesület helyi tagjai szervezésében első versenyük, melyet a felhőtlen szórakozás, a sport szeretete jelemzett. Ezzel történelmet is írtak, ugyanis Örömíjász találkozót még nem is szerveztek ebben a régióban.
2012. szeptember 15.
Népfőiskola – helyi értékek, helyi tudástár
Kupuszinán szeptember 1-jén, délután 4 órai kezdettel a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület könyvtártermében megszervezésre került a Népfőiskola – helyi értékek, helyi tudástár című előadás.
2012. szeptember 15.
Becsöngettek!
Szeptember 3-án 8 órakor alkalmi műsorral megnyitotta kapuit a József Attila általános iskola. A leendő elsősök mellett a negyedikesek és a szerb csoport is felléptek. Utánna a negyedikesek szimbolikusan bevezették az elsősöket az iskolába. Jó hír, hogy a tankönyvek már megérkeztek, kisebb javításokat sikerült elvégezni az épületen, és talán a legjobb hír, hogy több általános iskolás van mint tavaly.
2012. augusztus 29.
Pénzsegély a tűzoltóknak
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület a 24-ei tűzesetről értesítette az apatini Hivatásos Tűzoltó Testületet, ezenkívül az apatini község alelnökét is, Cvetićanin Mirant, aki 30.000 dinárt hagyott jóvá a Kupuszinán történt tűzeset elhárításánál elhasznált üzemanyagra.
2012. augusztus 29.
Kupuszini toronyóra, nem jól járt a sétálója
Kupuszina jelenlegi templomát 1808 és 1813 között építették és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária édesanyjának tiszteletére szentelték. A toronyórát pedig valamivel később szerelték fel. Körülbelül egy hónapja megállt az óra, mint később kiderült, az egyik fogaskeréknél egy fog hiányzott, kitört. A Helyi Közösség az órát helyi mesterekkel javíttatta meg.
2012. augusztus 29.
Tűz volt Kupuszina határában
Augusztus 24-én, pénteken, 15:10-kor riasztást kapott az Önkéntes Tűzoltó Testület, hogy tűz van a kiserdőben. A jégelhárító állomástól a kanálisig körülbelül 3-5 hektár égett, amit az Önkéntes Tűzoltó Testület hat felnőtt és egy ifjúsági tagja hárított el 20:40-ig.
2012. augusztus 29.
Ajándékot kapott a kupuszinai ÖTT
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület használt egyenruhát és kiegészítőket kapott az apatini Hivatásos Tűzoltó Testülettől. Múlt héten, szerdán hozta el a csomagot Hegedűs Ferenc, tűzoltó parancsnok helyettes, ami tartalmazott 11 darab vízálló és tűzálló egyenruhát (nadrág, felsőrész), 16 darab rohamsisakot, 5 pár csizmát, 5 darab derékszíjat és 5 pár kesztyűt.
2012. augusztus 22.
Vadászbogrács másodszor
Kupuszinán, augusztus 18-án, szombaton délután 3 órakor kezdődött a "Fácán" Vadászegyesület által második alkalommal megszervezett vadfőző verseny. Tavaly 32 bogrács volt, idén 37 bogrács vett részt a versenyen, ezen kívül még 3 bográcsban főtt a vad versenyen kívül. Ez körülbelül 330 személyt tett ki. A belépő 2400 dinár volt bográcsonként. Egy bográcsra hat személy volt előlátva, de akadt olyan társaság is, ahol többen voltak.
2012. augusztus 22.
A rajzfilm-est bemutatója
Kupuszinán, augusztus 19-én, vasárnap este 8 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület bemutatta Táncos, zenés rajzfilm estjüket. A különleges élményt nyújtó produkciót teltház előtt adták elő. A rendező Vörös Endre volt.
2012. augusztus 15.
9. Nyári Játékok Kupuszinán

Augusztus 12-én, vasárnap sor került az immár hagyományos Nyári Játékok megszervezésére a Süllő Sporthorgász Egyesület jóvoltából. Idén is jelen voltak ádándi vendégeink. A játékokon hét csapat vett részt, és mindegyik vitt magával egy játékot.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...