Hírek

2012. február 7.
Magyar szakorvosok jártak Kupuszinán
A Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében február 1-én, szerdán a Kultúrotthon könyvtártermében neves szakorvosok és egészségügyi dolgozók tartottak előadást, és jó tanácsokkal látták el az érdeklődőket. Az előadók a következők voltak: dr. Úri Emese, általános szakorvos, dr. Gabriella Arnaut, onkológus, dr. Goretić-Vámoser Györgyi, általános szakorvos, dipl.ph. Fridrih Zsuzsanna, gyógyszerész, doc.dr.sci.med. Samu János, neurológus, dr. Karcher Károly, neuropszichiáter.
2012. január 31.
Folytatódik a tekebajnokság
Január 24-én befejeződött a civil szervezetek közti tekebajnokság. Összesen 10 csapat versenyzett: a kultúregyesület, a helyi közösség, a nyugdíjasszervezet férfi és női csapata, valamint az ifjúsági szervezet, az önkéntes tűzoltó testület, a sporthorgászegyesület és a sportegyesület csapata. A kultúregyesület férfi csapata szerezte a legtöbb pontot, így a serleg hozzájuk került.
2012. január 31.
Edzőterem nyílt Kupuszinán

Január 28-án 14 órakor hivatalosan megnyitották az edzőtermet Kupuszinán. A Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságtól 3 millió dinár értékben sportfelszerelést kapott a József Attila általános iskola. A felszerelés tartalmaz két futópadot, egy szobabiciklit, egy sétapadot és egy univerzális lat padot. A modern gépek amerikai gyártmányúak. A felszerelést ideiglenesen a régi iskola egyik termében használhatják az érdeklődők, de amint kész lesz a sportcsarnok, a gépek át lesznek helyezve oda.

2012. január 30.
Műtrágya igényelhető gabonáért

Január 26-án a kormány rendeletet fogadott el az Árutartalékok feltöltéséről. A rendelet értelmében a bejegyzett mezőgazdasági termelők becserélhetik a tavalyi vagy az idei búzát, illetve a tavalyi kukoricát műtrágyára (KAN 27%N). A műtrágyát azokra a földekre lehet igényelni, melyeken búza volt bejelentve, és a termelők a búza fejtrágyázására kötelesek felhasználni ezeken a földeken. Egy hektár búzával bejelentett területre 200 kg műtrágyát lehet igényelni, de legfeljebb 30 hektár területre.

2012. január 30.
Vendégvadászok Kupuszinán
Január 15-én, vasárnap 8 vendégvadász érkezett Kanizsáról. A kupuszinai és kanizsai vadászok közötti kapcsolat, barátság már évekkel ezelőtt elkezdődött. Minden évben meglátogatják egymást egy közös vadászat erejéig. Vasárnap reggel indultak a vadászatra. Lőttek fácánt, sakált és vaddisznót.
2012. január 24.
Almabál
Kupuszinán január 24-én Almabálat tartottak. A bálat a Helyi Közösség és az almatermelők egy csoportja szervezte hagyományteremtési szándékkal, hiszen manapság a falu jelentős része almatermelésből él. A szervezés során kérték a velük kapcsolatban álló cégek támogatását, akik eleget is tettek a felkérésnek.
2012. január 24.
Neves orvos szakemberek előadása Kupuszinán
A Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete értesíti a lakosságot, hogy 2012.február 1-én (szerda) 18,00 órakor a Kultúrotthon könyvtártermében lakossági fórum keretében neves szakorvosok és egészségügyi dolgozók fognak előadást tartani, ahol jó tanácsokkal igyekeznek segíteni az érdeklődőknek.
2012. január 24.
Cservenkai sikerek
2012. január 22-én, vasárnap, a cservenkai Target Íjászklub szervezésében került megrendezésre a rendhagyó baráti 3D terem megmérettetés, melyen a kupuszinai/bácskertesi íjászok mellett doroszlói társaik is részt vettek. Név szerint Doroszlót Tallósi Anasztázia, Gellér Viktor és Brindza Mátyás, míg Kupuszinát Sulc Dorcka, Pálinkás Hédi, Papp Leonárd, Papp Virdzsínia, Szitás Anita, Tadián Zsolt, Varga Dominik, Szlámecska Lóránt és Dubac Jenő képviselte.
2012. január 16.
Utcák közti tekeversenyt szerveznek
Az Önkéntes Tűzoltó Testület utcák közti tekeversenyt szervez. A verseny kezdete január 29. Jelentkezni Toldi Istvánnán (Sterli) lehet, legkésőbb január 24-ig, a nevezési díj csapatonként 2500 dinár.
2012. január 16.
Farsang
A farsang évszázadok óta tartó, évenként ismétlődő ünnepsorozat, mely a vízkereszt napjától ( január 6. )a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdetéig tart, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Vidámsággal kezdődik és böjttel ér véget.