Hírek

2012. február 21.
Farsangi bál
Kupuszinán, február 18-án, szombaton a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében megtartották a maszkabálat, amelyre körülbelül 200 személy gyűlt össze. Összesen 37 egyéni és csoportos jelmez volt. A legjobb három jelmez díjazva lett. Az első helyezet egy tortát kapott, a második egy üveg pezsgőt, a harmadik pedig egy üveg bort. A szervezők gazdag tombolával várták a vendégeket. Vacsorára a menü raguleves, sült húsok, krumplisaláta, káposztasaláta, utána pedig sütemény volt. A jó hangulatról a Vox és a Melody együttes gondoskodott.
2012. február 21.
Maszkabál az iskolában
Kupuszinán, február 19-én, vasárnap a József Attila általános iskola, azon belül a 8. osztály szervezésében megtartották a maszkabálat az iskolásoknak. Körülbelül 20 jelmez volt, a hét osztály és az óvodások csoportosan öltöztek, és persze voltak egyéni jelmezek is. A zsűritagok a következők voltak: Molnár Keri Erzsébet, Janovics Mária, Vörös Endre és Cseh Maksimilijan.
2012. február 16.
Tűzoltóképzés
Kupuszinán, az Önkéntes Tűzoltó Testület tűzoltó képzést szervezett az új pionír és az idősebb tagoknak is. Az elméleti előadásokat Buják Róbert és Finta Árpád tartották. A képzés két napig folyt. Az előadások után a hallgatók tesztet írtak. Aki kellően odafigyelt, és sikeresen megírta, alapfokú tűzoltó vizsgában részesült.
2012. február 16.
Az idei rendezvények tervei
Kupuszinán, február 2-án a civil szervezetek gyűlést tartottak, ahol beszámoltak a 2012-es évi terveikről. Február 18-án farsangi bálat szervez a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Március 10-én a Fikusz ifjúsági szervezet fiataloknak bulit szervez, 17-ére munkaakciót terveznek, a nyugdíjasotthon tatarozását célozták meg, 11-én a színjátszók premier előadását láthatja a közönség, 15-ére megemlékezés lesz a 48-as forradalomról, a hónap végefelé pedig az amatőr színjátszók szemlén vesznek részt Tordán, a Fácán vadászegyesület pedig vadszámlálást fog tartani. Április 7-én Fikusz buli, 22-én a Partizán Sport Egyesület szervezésében Alvég-Felvég torna.
2012. február 16.
Magyar és szerb nyelvtanfolyam
A Dunatáj civil szervezet 3. alkalommal szervezi meg Zomborban szerb felnőttek részére a magyar nyelvoktatást. A 43 jelentkezőből 13 haladó, 30 érdeklődő pedig kezdő szinten végzi a tanfolyamot. Az előadások végén a hallgatók vizsgát tesznek, és Budapesti kiránduláson vesznek részt. Ezzel párhuzamosan Kupuszinán és Bácsgyulafalván (Telecska) a magyarul tanuló általános iskolás tanulók számára szerb nyelvoktatást is szerveznek.
2012. február 7.
A faluban járhatóak az utak
Vasárnap az ország területén rendkívüli helyzetet hirdettek a szűnni nem akaró havazás és a kemény fagyok miatt. Falunkban is már napok óta tart a nagy havazás. Az apatini "Naš Dom" kommunális vállalat munkásai a hótúró kamionnal és a Helyi Közösség dolgozója, Babity Tivadar a traktor után kapcsolható hóekével folyamatosan, éjjel-nappal takarítják az utakat az egész falu területén, valamint a bekötőutakon.
2012. február 7.
Beszámoló a 18. tanácsülésről

A Helyi Közösség tanácsa február 3-án tartotta 18. gyűlését, ahol megvitatásra kerültek a 2011-es munka és pénzügyi jelentések, továbbá a 2012-es munka és pénzügyi tervek. Beszámoló hangzott el az almabál bevételéről, a civil szervezetek javaslatáról a helyi illetékből folyósítandó összeg rájuk eső részével kapcsolatban. Ezenkívül a tanács odaítélt két munkát a legjobb ajánlatot benyújtó cégeknek.

2012. február 7.
Magyar szakorvosok jártak Kupuszinán
A Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében február 1-én, szerdán a Kultúrotthon könyvtártermében neves szakorvosok és egészségügyi dolgozók tartottak előadást, és jó tanácsokkal látták el az érdeklődőket. Az előadók a következők voltak: dr. Úri Emese, általános szakorvos, dr. Gabriella Arnaut, onkológus, dr. Goretić-Vámoser Györgyi, általános szakorvos, dipl.ph. Fridrih Zsuzsanna, gyógyszerész, doc.dr.sci.med. Samu János, neurológus, dr. Karcher Károly, neuropszichiáter.
2012. január 31.
Folytatódik a tekebajnokság
Január 24-én befejeződött a civil szervezetek közti tekebajnokság. Összesen 10 csapat versenyzett: a kultúregyesület, a helyi közösség, a nyugdíjasszervezet férfi és női csapata, valamint az ifjúsági szervezet, az önkéntes tűzoltó testület, a sporthorgászegyesület és a sportegyesület csapata. A kultúregyesület férfi csapata szerezte a legtöbb pontot, így a serleg hozzájuk került.
2012. január 31.
Edzőterem nyílt Kupuszinán

Január 28-án 14 órakor hivatalosan megnyitották az edzőtermet Kupuszinán. A Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságtól 3 millió dinár értékben sportfelszerelést kapott a József Attila általános iskola. A felszerelés tartalmaz két futópadot, egy szobabiciklit, egy sétapadot és egy univerzális lat padot. A modern gépek amerikai gyártmányúak. A felszerelést ideiglenesen a régi iskola egyik termében használhatják az érdeklődők, de amint kész lesz a sportcsarnok, a gépek át lesznek helyezve oda.