Hírek

2012. július 11.
Kupuszinaiak az országos tűzoltó versenyen
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület 2012. július 1-jén részt vett a Zrenyaninban megrendezett országos tűzoltó versenyen, mint Nyugat-Bácska önkéntes tűzoltóinak képviselője. A 9 főből álló férficsapat a Senior B kategóriában versenyezett.
2012. július 11.
Hírek a Művelődési Egyesületről
A múlt héten megtartott apatini Halász Estéken szép számban szerepeltek kupuszinaiak is. Szerdán, július 4-én, a megnyitón a mintegy 40 fős fúvós zenekar zenélt a községházától a sörgyárig tartó felvonuláson. Szombaton, július 7-én, a Tót Zsaklina által betanított modern táncot (Kalózok tánca) adták elő, továbbá felléptek a néptáncosok is, akik kupuszinai lakodalmas táncokkal szerepeltek.
2012. július 3.
Halfőző verseny

Az apatini turisztikai szervezet anyagi támogatásával és a kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület szervezésében június 29-én lezajlott a halfőző verseny. Az apatini turisztikai szervezet biztosította a 30 versenyzőnek a halat és a tüzifát, a többi hozzávalót pedig mindenki magának vitte. A főzés egy óráig tartott, sípszóval kezdődött, és azzal is fejeződött be. Egyéni verseny volt, tehát a szakácson kívül senki más nem szólhatott bele a főzésbe.

2012. július 3.
Országos versenyen bronzérem

Szabó Attila, a kupuszinai József Attila általános iskola 7. osztályos tanulója, futóversenyeken ér el kimagasló sikereket. 2011 novemberében kezdte el az edzéseket a zombori Maraton Sport Klubban, edzője Mira Trifunov tanárnő. A heti három edzés, nyári szünetben heti két edzés meghozta gyümölcsét.

2012. július 3.
Vízellátási gondok

Az elmúlt napokban a polgárok bosszúságára a vízellátás akadozik, rendszertelen időközönként szünetel, különösen az esti órákban.

2012. július 3.
Tilos a tűzgyújtás a határban
Szerbia Belügyminisztériuma rendeletet hozott, amellyel kötelezővé teszi minden mezőgazdasági termelőnek és minden személynek, aki részt vesz az aratásban az alábbiakat:
2012. július 3.
Aranyérem az országos birkózó versenyen
Kupuszinai lakosunk, Molnár Misel, a zombori műszaki középiskola tanulója, kiváló eredményeket ért el birkózásban, a junior és kadet kategóriában is. Mindössze négy hónapja kezdte el az edzéseket a zombori Radnički Sport Klubban, Frgić Igor edzőjével. A heti öt edzés meghozta gyümölcsét. Részt vett a vajdasági birkózó versenyen Zrenjaninban, ahol harmadik helyezést ért el, az 50 kg-os kategóriában.
2012. július 3.
Apatini halászesték
A július 4.-től július 8.-ig terjedő időszakban 49. alkalommal is megszervezik a hagyományos apatini halászestéket. A megnyitón gazdag program várja az érdeklődőket, tüzijátékkal és Dženan Lončarević koncertjével. Csütörtökön fellép a Kerber&Smak, pénteken pedig a Duna-parton megszervezik a Cyclone on the Beach nevű bulit. Szombaton fellép a "Legende" zenekar, vasárnap pedig a halászestéket a Riblja Čorba zenekar koncertje zárja majd.
2012. június 19.
Bazi nagy kupuszinai évforduló!
Körülbelül egy éve annak, hogy a Fikusz ifjúsági szervezet megszervezte a "Bazi nagy kupuszinai lagzi" elnevezésű bulit, ahol eljátszották egy ifjú pár egybekelését, vacsora és élőzene kíséretében. Idén, június 23-án, a Művelődési Egyesület színháztermében, ennek a viccből megkötött házasságnak az évfordulóját szeretnék a szervezők megünnepelni, ezért minden mulatni vágyót szeretettel várnak.
2012. június 19.
Lezajlott a kisérettségi
Június 18-án anyanyelvből, 19-én pedig matematikából bizonyíthatott a József Attila általános iskola 14 végzős diákja. A matematikai tesztelésen a diákok 25 százalékban kaptak olyan feladatot, amely szerepel a feladatgyűjteményben, 25 százalékban olyat, amely részben ismert és 50 százalékban ismeretlen feladatokkal találkoztak, amelyhez az általános iskolában szerzett tudásukat kellett alkalmazniuk.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...