Hírek

2012. december 16.
Kupuszinán járt a Mikulás
December 5-én, 17 órakor, lovaskocsin indult útnak Kupuszina utcáin a Mikulás, krampuszai és manója kíséretében. Az első megálló a kilteleki kocsma előtt volt, majd a megszokott útvonalon haladt: posta, benzinkút, Szelencsei kisbolt, Mómó, Dubac kocsma, Verli sarka, Gosszé sarka.
2012. december 16.
Silling István: Szülőfalumban kincsesbányára leltem
Beszélgetés a Csűry Bálint díjas nyelvésszel, néprajzkutatóval

Silling István egyetemi tanár, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar professzora Csűry Bálint-emlékérmet és -díjat kapott a nyelvjáráskutatásban elért eredményeiért. Az elismerést a Magyar Nyelvtudományi Társaság ítéli oda. A díjazottal munkásságáról beszélgettünk.

2012. december 16.
Silling István Csűry Bálint-díjas
A Magyar Nyelvtudományi Társaság a nyelvjáráskutatásban elért eredményeiért Csűry Bálint-emlékéremben és -díjban részesítette dr. Silling István egyetemi tanárt, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar oktatóját. Az 1972-ben alapított emlékérmet és az 1992-től hozzá társuló díjat eddig a Vajdaságból Penavin Olgának, Matijevics Lajosnak és Papp Györgynek ítélték oda.
2012. december 16.
Nagy havazás volt Kupuszinán is
A december 8-án, szombaton leesett nagy mennyiségű hó, valamint az erős szél miatt kialakuló hótorlaszok eléggé megnehezítette a közlekedést Kupuszina utcáin is, valamint a faluból kifelé vezető utakon.
2012. december 16.
Az ifjú birkózó újabb sikere
Novics Dávid, 5. osztályos kupuszinai tanuló, december 1-jén részt vett a Zomborban megrendezett “SOKO TROFEJ” nevű nemzetközi birkózóversenyen, ahol ezüstérmet szerzett. A verseny a zombori Partizan Sportegyesület épületében volt megtartva 11 órai kezdettel, és több mint száz résztvevője volt, akik Sarajevo-ból, Bihać-ról, Szabadkáról, Kanizsáról, Zentáról és a házigazdák városából, Zomborból érkeztek.
2012. december 16.
Napsugaras ősz
November 17-én, szombaton, lezajlott a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő Napsugaras ősz című műsor, amelynek szokásos szervezői a kupuszinai Nyugdíjas Egyesület és a kupuszinai József Attila Általános Iskola. A főleg a nagyszülőkhöz szóló, kétórás előadás a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében volt megtartva 17 órai kezdettel.
2012. december 3.
Fölszállott a páva: Csizmadia Anna sikere
Fantasztikus élmény volt a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny első középdöntője is. A 15 indulóból 4 műsorszám előadói jutottak az elődöntőkbe, ebből ketten a középdöntőbe és egy vajdasági ifjú tehetség, Csizmadia Anna, népdalénekes maximális pontszámmal a zsűri döntése alapján a döntőben még egyszer bemutatkozhat.
2012. november 24.
Tizenegymillió dinár csatornák rendezésére
A tartományi mezőgazdasági titkárság vízlecsapolásra kiírt pályázatára az apatini község minden helyi közössége pályázott és nyert is. A szilágyi helyi közösség hatmillió dinár értékben tudja majd kanálisait kitisztítani, amiből kétmilliót a titkárság, kétmilliót a község, kettőt pedig a Nyugat-bácskai vízgazdálkodási vállalat finanszíroz majd. A kupuszinai helyi közösség tizenegy millió kétszázezer dinárt nyert el a pályázaton, amiből össze szeretnének kötni a Ferenc-csatornát a meglévő kanálisrendszerrel.
2012. november 24.
Nyugat-Bácskai Civil Szervezetek IV. Tanácskozása

November 17-én a Nyugat-Bácskai Civil Szervezetek a Dunatáj szervezésével megtartották negyedik tanácskozásukat. Péter István, a Dunatáj elnöke köszöntötte a vendégeket. Köszöntőjével kitért az elmúlt év eredményeire, nehézségeire és elmondta, hogy az a szerkezeti felépítés amit célul tűztek ki, hogy minden magyar faluban Nyugat-Bácskában egy kiképzett ember segítse a civil szervezetek munkáját, tarthatatlanná vált anyagi, személyi és más okok miatt is.

2012. november 24.
Támogatás idős személyek részéről bérbeadott földek után

A Tartományi Mezőgazdasági, Vizgazdálkodási és Erdészeti Titkárság megjelentette az idei évre szóló pályázatát a bérbeadott földek utáni támogatásra. A támogatást azon 65 évtől idősebb személyek igényelhetik, akik Vajdaság területén élnek, bejegyzett gazdaság tulajdonosai, és földjüket bérbeadják 60 évtől fiatalabb személynek. A bérbeadott föld területe legalább 0,5, legfeljebb 10 hektár lehet, a bérleti szerződés legalább öt évre kell hogy szóljon.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...