Hírek

2012. október 22.
Illegális bevándorlók?
Október 17-én tíz sötét bőrű fiatalember érkezett falunkba, a budzsáki határ felől. E tízből négyen kiutasítási végzéssel rendelkeztek Szerbiából, amit október 4-én állítottak ki nekik, ezzel arra utasítva őket, hogy az ettől a dátumtól számított 8-10 napon belül hagyják el országunkat, de ők ezt még nem tették meg.
2012. október 22.
Területalapú támogatás és üzemanyag utáni visszatérítés

A területalapú támogatás összege 6.420,00 dinár hektáronként. A tavasszal előlegben részesülő termelők a kapott előleg összegével kevesebbet kapnak. A kérvények beadási határideje december 1-e. A támogatást az alábbi kultúrákkal bevetett területekre lehet kérni: gabonafélék, ipari növények, takarmánynövények, dohány és burgonya.

2012. október 13.
Kupuszinaiak Vörösmarton

Október 6-án, reggel 9 órakor, a kupuszinai néptánccsoport és zenekar útnak idult Horvátországba, a vörösmarti falunapra, amely 10 órától várta vendégeit. A falunap programjában többek között szerepelt íjászbemutató, karikás ostor bemutató, csontkovácsolás, rovásírás tanítás, pónilovaglás, a hagyományos szüret bemutatása, szüreti felvonulás és bormaraton is.

2012. október 13.
Megemlékezés a falutűzről

Október 2-án, a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület megemlékezett a 122 évvel ezelőtt történt falutűzről. A 120 meghívottat az 54 kupuszinai önkéntes tűzoltó, 20 kupuszinai pionír tűzoltó, a 20 tagból álló fúvószenekar és körülbelül 25 vidéki vendég alkotta, akik Apatinból, Doroszlóról, Gombosról, Hódságról, Szilágyiról és Tavankútról érkeztek.

2012. október 13.
Kis sportolónk újabb eredményei

Szeptember 25-én, Újvidéken megrendezték a Nestlé kupa atlétikai versenyét, szerbiai szinten, amelyen 818 gyerek vett részt különféle versenyszámokban. 64 futó közül, a kupuszinai Szabó Attila, 8. osztályos tanuló, a 2. helyezést érte el, és ezzel bejutott a döntőbe, amit október 9-én tartottak, szintén Újvidéken. A döntőt 12 versenyző futotta 60 méteres távon, ahol Attila ezüstérmet szerzett.

2012. október 8.
Új híd a temető bejáratánál

A tavalyelőtti nagy esőzések miatt a kupuszinai temető mellett húzódó árkot sürgősen ki kellett mélyíteni, mivel a víz már a házakba folyt. Ekkor a temetőbe vezető hidat is szét kellett bontani, mert nem volt átfolyó. A Helyi Közösség tanácsa az idei munkatervben célul tűzte ki, hogy a fent említett hidat megcsinálja, és a munkálatok most fejeződtek be mindenki megelégedésére.

2012. október 8.
Szüretbál

Szeptember 29-én, szombaton, nagy vidámsággal zajlott le Kupuszinán a minden évben megrendezésre kerülő szüretbál. A több, mint 100 kupuszinai népviseletben mulatozó gyerek között főleg általános iskolások szerepeltek, de szép számban voltak köztük óvodások, középiskolások és óvodáskor előttiek is.

2012. október 8.
Kirándulás Lakitelekre

Szeptember 23-án, vasárnap reggel 8 órakor, busszal indult útnak a húszfős, fiatalokból álló, kupuszinai társaság, Csíkos Sándor iskolaigazgató vezetésével. A cél a Kecskemét közelében található Lakitelek volt, azon belül a Lakiteleki Népfőiskola megtekintése.

2012. október 8.
Naperőmű létesül?
A kupuszinai Helyi Közösség tanácsa rendkívüli ülést tartott, annak kapcsán, hogy az Aproelektro nevű cég képviselői megkeresték a vezetőséget, azzal a szándékkal, hogy áramfejlesztés céljára napelemeket telepítsenek az ipari övezetbe. A tanács az ülésen meghatározta a helyét és a javasolt bérleti díját a területnek.
2012. szeptember 29.
40 éves osztálytalálkozó
Kupuszinán, szeptember 15-én, szombaton a József Attila általános iskola 1957-ben született régi diákjai osztálytalálkozót szerveztek. 1972-ben ballagtak, és idén megünnepelték, hogy azóta 40 év telt el. Este fél 8-ra gyülekeztek a helyi önkéntes tűzoltó testület termében. Az osztály létszáma a találkozón 15 volt, de párosan jelentek meg ezen a szép eseményen.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...