Hírek

2012. november 24.
Látogatók Vasadról

A Budapest melletti Vasad községéből, a polgármester, Marton József Zoltán vezetésével küldöttség érkezett Kupuszinára. A kis csapatot a vasadi önkormányzati képviselők alkották.

A Helyi Közösség részéről Péter István, polgármester, valamint Hodovány Attila titkár, a kultúra képviseletében pedig Balog Pál, Forgács György és Molnár József fogadták a vendégeket.

2012. november 24.
Mindenki megkönnyezte a föllépést
A kupuszinai Csizmadia Anna bejutott a Fölszállott a páva vetélkedő középdöntőjébe

– Amikor lement a Fölszállott a páva adása a Duna Televízióban, meghatottan ültünk Annával, a feleségemmel a készülék előtt, és csendesen örültünk a lányunk föllépésének, és a zsűri őt továbbjuttató döntésének. Egyszerre csak csörögni kezdtek a telefonok, a vezetékes és mobilkészülékek egyaránt. Egymás után és nagyon sokáig érkeztek a gratulációk – idézi föl Csizmadia János, a vetélkedő középdöntőjébe jutott Csizmadia Anna édesapja.

2012. november 3.
Új kiemelkedő sporttehetség

Novics Dávid, a kupuszinai József Attila Általános Iskola 5. osztályos tanulója, különleges képességekkel rendelkezik több sportág terén. E sportágak közé tartozik a labdarúgás, a futás, a birkózás és a horgászat. Dávid 11 éves korára hat éremmel büszkélkedhet labdarúgásból, emellett ő lett idén májusban a magyarországi Lakitelek gólkirálya, 17 góllal. Négy érmet kapott futóversenyeken elért eredményeiért, egy érmet szerzett birkózóversenyen és egyet horgászversenyen.

2012. november 3.
Világi sikerek

Október 21-én, vasárnap, a magyarországi Alisca nyilai Íjászklub által került megrendezésre a szokásos Nagy Őszi 3D Vadász Íjászversenyük Szekszárdon. A megmérettetésen a számottevő helyi klubok mellett a mi kis klubunk, a Bácsér Szabad Íjászegyesület is képviseltette magát. A verseny helyszínéül a Szekszárd melletti sötét-völgyi erdőséget választották, ahol 24 cél által folyt a versengés. A célok állatfigurák voltak, melyeket a különböző terepviszonyok és szintkülönbségek tettek még vonzóbbá a "vadászni vágyók" számára.

2012. november 3.
Bácsgyulafalviak vendégszereplése Kupuszinán
A bácsgyulafalvi (Telecska) Művelődési Egyesület vándor társulata október 21-én Kupuszinán vendégszerepelt. A színészek Tömöry Péter Vőlegényfogó című vásári komédiáját mutatták be a kupuszinai művelődési otthonban, 18 órai kezdettel.
2012. november 3.
Nyugdíjasbál
Október 20-án megtartották az évente megrendezésre kerülő nyugdíjasbálat, a kupuszinai Nyugdíjas Egyesület és az Újvidéki Rádió Éjszakai Mulató műsora szerkesztőinek jóvoltából. A Vajdaság-szerte ismert és közkedvelt kupuszinai nyugdíjas bálra nagyjából 200 személy jött el, 27 vajdasági faluból és városból, 4 magyarországi helységből valamint Németországból.
2012. október 22.
Laskón járt a kupuszinai néptánccsoport
A múlt heti vörösmarti fellépés után a kupuszinai néptánccsoport ismét meglátogatta Horvátországot. Ezúttal Laskón léptek fel, október 13-án, a Paprikafesztivál nevű rendezvényen, ahol egy lakodalmas jelenetet (Júdás csók) és játékos táncokat adtak elő.
2012. október 22.
Illegális bevándorlók?
Október 17-én tíz sötét bőrű fiatalember érkezett falunkba, a budzsáki határ felől. E tízből négyen kiutasítási végzéssel rendelkeztek Szerbiából, amit október 4-én állítottak ki nekik, ezzel arra utasítva őket, hogy az ettől a dátumtól számított 8-10 napon belül hagyják el országunkat, de ők ezt még nem tették meg.
2012. október 22.
Területalapú támogatás és üzemanyag utáni visszatérítés

A területalapú támogatás összege 6.420,00 dinár hektáronként. A tavasszal előlegben részesülő termelők a kapott előleg összegével kevesebbet kapnak. A kérvények beadási határideje december 1-e. A támogatást az alábbi kultúrákkal bevetett területekre lehet kérni: gabonafélék, ipari növények, takarmánynövények, dohány és burgonya.

2012. október 13.
Kupuszinaiak Vörösmarton

Október 6-án, reggel 9 órakor, a kupuszinai néptánccsoport és zenekar útnak idult Horvátországba, a vörösmarti falunapra, amely 10 órától várta vendégeit. A falunap programjában többek között szerepelt íjászbemutató, karikás ostor bemutató, csontkovácsolás, rovásírás tanítás, pónilovaglás, a hagyományos szüret bemutatása, szüreti felvonulás és bormaraton is.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...