Hírek

2012. augusztus 15.
Újabb érmet szerzett a fiatal futó

Augusztus 11-én, szombaton, Újvidéken a Vojvodina Sportklub stadionjában megrendezték a vajdasági szintű futóversenyt. A versenyt a fiatalabb junior kategóriában rendezték meg, ahol a versenyzők 1995 és 1996-os születésűek voltak. Ezen a versenyen részt vett a kupuszinai Szabó Attila, aki 1998-ban született, és a zombori Maraton atlétikai sportklub tagja. Attila, pionir létére gyönyörűen megállta a helyét a nála jóval idősebb versenyzők között. A 100 méteres távon, 11,88 másodperces idővel a bronzérmet vihette haza.

2012. augusztus 15.
Kupuszinaiak Ádándon
Falunk testvértelepülésén, a magyarországi Ádándon augusztus 4-én szervezték meg a 18. falunapot. Az idén Kupuszináról vendégszerepeltek a művelődési egyesület tagjai. Felléptek: Toldi István, mesemondó, a néptánc csoportunk és a fúvószenekar, a Karib-tenger kalózai – a művelődési egyesület steptánc csoportja.
2012. augusztus 3.
Falunap lesz Ádándon

2003. augusztus 20-án, azaz Szent István napján, a magyarországi Ádánd polgármestere, Pollák Tibor, valamint Kupuszina polgármestere, Péter István ünnepélyes keretek között aláírták a két falu testvértelepülési együttmüködéséről szóló megállapodást. A megállapodás értelmében a két falu képviselői törekszenek egymás adottságainak, céljainak kölcsönös megismerésére, a sokoldalú kulturális kapcsolatok kiépítésére és ápolására, a civil szervezetek közötti együttműködés fokozására, a sportkapcsolatok kiépítésére, az egyházi és szellemi kapcsolatok ápolására, a polgárok közötti társadalmi és gazdasági összefogásra. Ez a megállapodás azóta is nagyon szépen működik.

2012. augusztus 3.
Lezajlott az idei búcsú
Lezajlott az idei búcsú is. A falu apraja-nagyja készült az ünnepségre. Erre az alkalomra a falunkból elszármazottak is hazalátogattak. A búcsút Szent Anna és Joachim napján tartják, de gyakorlati okokból a rákövetkező vasárnap ünneplik.
2012. augusztus 3.
Megjelent a pályázat a mezőgazdasági összeírók jelentkezésére
Augusztus 1-én megjelent a pályázat a mezőgazdasági összeírók jelentkezésére. A jelöltek augusztus 10. és 14. között jelentkezhetnek személyesen, mindennap (szombat-vasárnap is) 10 és 18 óra között a helyi irodában.
2012. július 26.
Vadászbogrács 2.
A kupuszinai Fácán vadászegyesület ismét megrendezi a vadfőző versenyt, amely augusztus 19-én, vasárnap lesz megtartva. A bográcsok száma korlátozott. További információk és jelentkezés Szurap Mihálynál.
2012. július 26.
Kupuszinai vendégek a magyarországi Rimócon
Kupuszinaiak jártak a magyarországi Rimócon. Ez a település a teljesen palóc Nógrád megyében található, és 7 km-re fekszik a szlovák határtól. Néhány éve indult a barátkozás, azóta pedig a két település felvette egymással a kapcsolatot a kultúra terén is.
2012. július 26.
Rajzfilmsláger-est
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület augusztus 18-án, este 8 órakor bemutatja a Rajzfilmsláger est című zenés, vidám műsorát. Mindenkit nagy szeretettel várnak. Jegyek elővételben kaphatók Novics Máriánál.
2012. július 26.
Kupuszinaiak Hercegszántón
Mintegy négy éve a két falu folyamatosan baráti kapcsolatot épít ki egymással, amit közös kultúrális, sport és egyéb rendezvények jellemeznek, de a két falu vezetősége közös pályázatot is tervez.
2012. július 18.
Előadás az Európai Unióról
Kupuszinán, július 14-én, szombaton a VMSZ Ifjúsági Fórum helyi szervezete ismertető előadást szervezett az Európai Unióról, amit a kultúregyesület könyvtártermében tartottak meg. Az előadást Kecskés Viktor tartotta, aki bemutatta az EU rövid történetét, megalakulásának folyamatát, a korábbi és mostani funkcióját, a tagállamok csatlakozásának feltételeit és az EU brüsszeli és strasbourgi parlamentjét.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...