Hírek

2012. május 29.
A diákok június 1-én ballagnak
Kupuszinán, június 1-jén, pénteken délután 14 diákot búcsúztat a József Attila általános iskola. Osztályfőnökük Janovics Anna. Az utolsó osztályfőnöki órát úgy tervezik, hogy a szülők és a tanárok is részt vegyenek rajta. Útjuk az iskolából a kultúrotthonba vezet majd, ahol ünnepélyes műsor keretében az iskola igazgatója, Csíkos Sándor, kiosztja a ballagóknak a diplomákat és a dícsérőleveleket.
2012. május 29.
Pályázatot nyert a Süllő Sporthorgász Egyesület
A Tartományi Gazdasági Titkárság pályázatán a kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület 300 ezer dinárt nyert a Horgászotthonban készülő faházikók munkálataira. A pénz a két faházikó belsejének befejezésére van előlátva, ami felöleli a bútorzatot, a lampériát, az izolációt, az áram bevezetését és más munkálatokat.
2012. május 22.
Legjobb iskoláink

Hét vajdasági magyar általános iskola is az ország hatvanegy legjobb tanintézményének a listájára került. Az iskolákat többek között a záróvizsga eredményei, a versenyeken elért helyezések, a különféle rendezvényei, a beruházások, a pedagógusképzései alapján rangsorolták, de a minisztérium körzeti igazgatóságainak és a nemzeti tanácsoknak az ajánlásait is figyelembe vették. A hét vajdasági magyar általános iskola egyike a bácskertesi József Attila Általános Iskola.

2012. május 22.
Megnyert pályázat határutak rendezésére

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság tavaszi pályázati fordulóján a kupuszinai Helyi Közösség 2 millió dinárt nyert a határutak rendezésére. Ugyanebben a témában ősszel is volt pályázat, amit a Helyi Közösség szintén nyert 2,5 millió dinárt. Mind a két pályázat a "sárlerázó" köves útszakaszok kiépítését foglalja magába.

2012. május 22.
Háromszoros siker Kupuszinán

Április 22-én, vasárnap este Kupuszinán a helyi Petőfi Sándor Müvelődési Egyesület Sturcz József amatőr színjátszó csoportja a nagy érdeklődésre való tekintettel harmadszor is előadta az ABBA dalokkal szinesített, Catherine Johnson – Björn Ulvaeus – Benny Andersson: A játék újra él! címü musicalt. A darab a Mamma Mia! címü musicalfilm alapján készült és két felvonásból áll.

2012. május 22.
Bővült a kupuszinai VMSZ Ifjúsági Fórum csapata

2012. április 19-én, csütörtökön az esti órákban a kupuszinai VMSZ Ifjúsági Fórum tagfelvételt szervezett a Helyi Közösség termében. A csatlakozni vágyók egy-egy űrlapot kaptak kézhez, melynek kitöltésével és aláírásával bizonyitották, hogy kiveszik részüket a közös munkából.

2012. május 22.
A május 6-i választások eredményei Kupuszinán

A faluban az 1807 bejegyzett szavazópolgár közül 1025 ment ki szavazni, így a részvételi arány 56,72%-os volt. A szavazás rendben folyt le, incidens nem történt.

2012. április 24.
Határon átnyúló együttműködés - fókuszban a mezőgazdaság

2012. április 16-án, a Vajdasági Magyar Szövetség és a szabadkai Háló Vajdasági Fejlesztési Alap konferenciát szervezett Zomborban, a régi Városháza dísztermében, melynek témája az együttműködés volt a mezőgazdaság területén. A konferencia 10 órakor kezdődött, köszöntőt mondtak: Pásztor István, a VMSZ elnöke, tartományi gazdasági titkár, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke és Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke.

2012. április 24.
Aláírásgyűjtés az elnökválasztáshoz

Apatin községben is gyűjtötték az aláírásokat a szerbiai elnökválasztás egyik jelöltjének, Pásztor Istvánnak. A VMSZ aktivistái 370 aláírást gyűjtöttek össze 8 óra leforgása alatt. Ezúton is szeretnének köszönetet mondani mindenkinek, aki időt szakított, hogy támogassa a jelöltet.

2012. április 24.
Magyarországi befektetőcsoport járt Kupuszinán
A magyarországi Tisza-klaszter és a kupuszinai Helyi közösség együttműködési szerződést írtak alá, melyben a magyar fél vállalta, hogy befektetőket hoz a helyi ipari parkba. Továbbá érdeklődést mutattak a szennyvízhálózat kiépítésére is. A fent említett klaszter magyarországi bejegyzésű, de több ország cégeit is képviseli.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...