Hírek

2012. január 16.
Utcák közti tekeversenyt szerveznek
Az Önkéntes Tűzoltó Testület utcák közti tekeversenyt szervez. A verseny kezdete január 29. Jelentkezni Toldi Istvánnán (Sterli) lehet, legkésőbb január 24-ig, a nevezési díj csapatonként 2500 dinár.
2012. január 16.
Farsang
A farsang évszázadok óta tartó, évenként ismétlődő ünnepsorozat, mely a vízkereszt napjától ( január 6. )a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdetéig tart, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Vidámsággal kezdődik és böjttel ér véget.
2012. január 10.
Megérkezett a Négyesfogat

Vasárnap Kupuszinára érkezett az idei Négyesfogat. Első állomása január 7-én, szombaton Szilágyi volt, 8-án, vasárnap pedig Kupuszinán lépett fel a közel 100 fős társaság. A vasárnapi előadás este 6 órakor kezdődött, teltházzal. Színes és színvonalas műsorral mutatkoztak be a szilágyiak, a doroszlóiak, a gombosiak és a kupuszinaiak is, verssel, énekekkel, jelenetekkel, nép- és moderntáncokkal szórakoztatták a közönséget.

2012. január 10.
Megkezdődött a tekebajnokság
Kupuszinán, január 8-án, vasárnap délután 2 órakor elkezdődött a civil szervezetek közötti tekebajnokság. 10 csapat nevezett be, női, férfi és vegyes felállásban. A verseny bő két hétig tart majd. A győztes csapat megkapja a vándorserleget. A bajnokság befejeztével a résztvevők vacsorában részesülnek, mondta el Csizmadia István, az Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke.
2012. január 6.
Megfogyatkozott a nyúlállomány

A 2011-es tavaszi nyúlszámláláskor úgy vélték a vadászok, hogy lesz elegendő nyúl, vadászatra is. Viszont, október 15.-től, amikor kezdődött a nyúlvadászati szezon, kiderült, hogy jóval kevesebb van belőlük. Csizmadia Tibor, a vadászok elnöke úgy véli, hogy valamilyen betegség és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt pusztultak el ilyen nagy számban.

2012. január 6.
Faültetés

Kupuszinán, a Duna utcai kertek alatti erdőbe körülbelül 400 nyárfa csemetét ültettek, amelyeket a Helyi Közösség dolgozója nevelt. A facsemetéket a Helyi Közösség munkása és a büntetését a faluban közmunkával ledolgozó személy ültették el.

2012. január 6.
Bővítik a Vadászotthont

A kupuszinai vadászok civil szervezete bővíti a vadászotthon épületét. Az építkezés 2010-ben kezdődött el. Önerőből felépítették a falakat és a tetőszerkezetet, azután pályázaton nyert pénzből folytatták a víz és áram bevezetését, a plafon szigetelését és a nyílászárók beépítését. Ezután szintén önerőből vásároltak csempét.

2012. január 5.
Útjára indul a Négyesfogat
A négy település: Gombos, Doroszló, Bácskertes (Kupuszina) és Szilágyi közös művelődési rendezvénysorozata, a Négyesfogat idei első két állomásához érkezik  a hosszú próbafolyamatok után most hétvégén. 7- én a Szilágyin, 8- án pedig Kupuszinán lép fel a közel száz fős szereplőgárda. Ebben az évben Móricz Zsigmond munkássága adja majd az apropót.
2012. január 3.
Négyesfogat január 8-án

Január 8-án, vasárnap Kupuszinán vendégszerepel a Négyesfogat, a doroszlói, gombosi, kupuszinai és szilágyi műkedvelők színes műsora. Az előadás kezdete 18:00 óra. Jegyeket 80 dináros áron Novics Máriánál lehet kapni. Mindenkit szeretettel várnak!

2012. január 3.
Almabál január 21-én

Január 21-én almabálat szerveznek. A hangulatfelelős a Vox zenekar, ezenkívül lesz tombola és játékok. A menü: almaleves, raguleves, almával töltött tekert malac, töltött karaj, fasírt, desszertek. Ital: többek között almabor, almalé, almapálinka. A belépődíj 1000 dinár személyenként, jelentkezni lehet Sóta Jánosnál vagy a Helyi közösségben. A bevételből étkészletet kap a falu.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...