Hírek

2011. december 23.
Téli játékok
December 7.-én, szerdán a Helyi Közösség üléstermében a helyi civil szervezetek határozatot hoztak, hogy a téli idényben megszervezik a téli játékokat. A tervek szerint január 8.-án kezdődik majd a tekebajnokság az Önkéntes Tűzoltó Testület tekepályáján. Minden civil szervezet két csapatot állíthat versenybe, női, férfi vagy vegyes összetételben. A szabályok másban nem térnek el a megszokottól. A nevezési díj csapatonként 2500 dinár. A csapatok 8 tagúak, 6 játékos és 2 cserejátékos. Az eredményhirdetéskor a szervezők természetesen vacsorával kedveskednek majd a résztvevőknek.
2011. december 23.
Ajándékot kapott a kupuszinai ÖTT
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület felvette a kapcsolatot az oromhegyesi Önkéntes Tűzoltó Testülettel, akik elmondták, hogy Németországból 300 használt oxigénpalackot kaptak. A beszélgetés során az oromhegyesi tűzoltó parancsnok felajánlotta, hogy odaajándékoz a kupuszinai ÖTT-nek 3 palackot. A legutóbbi tűzeset bebizonyította, hogy szükség van ilyen felszerelésre. Remélhetőleg nagyon kevés alkalommal kell majd hasznát venni.
2011. december 23.
Nyugat-bácskaiak a Magyar Parlamentben
December 9.-én a Civil Összefogás Fórum kezdeményezésére megalakult a kárpátmedencei civil háló, Civil Együttműködési Tanácskozás ( CET ) néven, amelynek célja összefogni a magyarországi és külhoni magyar civil szervezetek munkáját. A Tanácskozás fővédnöke Dr. Schmittné Makray Katalin. A rendezvényre meghívót kapott a Dunatáj civil szervezet is, szavazati joggal rendelkező státusszal. Megfigyelőként jelen volt a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület.
2011. december 23.
Pályázaton nyert az ÖTT
A Tartományi Mezőgazdasági Vízgazdasági és Erdészeti Titkárság pályázatot hirdetett, amit a kupuszinai és a szilágyi Önkéntes Tűzoltó Testület is megpályázott. Mindkét falu Tűzoltó Testülete megnyerte a pályázatot, ami 165.000 dinárt tesz ki, amelyet a meglévő épületeik felújítására költenek majd.
2011. december 16.
Hol van a határ?

Kupuszina hétköznapajiról, gondjairól, terveiről...

Kupuszina földrajzi fekvése kimondottan kedvező. Mindössze tíz kilométerre van Zombortól, hét kilométerre Apatintól. Az ember azt gondolná, hgy itt mindenki könnyen munkát találhat, ha a faluban nem boldogul, akkor az említett városokban, hisz egykor erős ipari központok voltak... De nem így van. Így hát nem marad más hátra, minthogy a mezőgazdaságban, a faluban keressék a helybeliek a megélhetést. A Magvető a múlt héten Kupuszinára látogatott...Az ottani gazdákkal beszélgettünk...

2011. december 12.
Mikulás járt Kupuszinán

December 4.-én Mikulás alkalmából az önkéntes tűzoltó testület, civil szervezet vezetősége szerény ajándékcsomagokkal lepte meg a legfiatalabb tűzoltókat. Az ajándékosztás után a kis tűzoltók tekézhettek, és sós pereccel valamint üdítővel kedveskedtek nekik.
December 5.-én délután a Mikulás lovaskocsival és segítőivel, a manókkal és krampuszokkal körbejárták a falut, hogy ajándékcsomagokat osztjanak szét a gyerekeknek. Az esős idő ellenére szép számban jelentek meg a Mikulásra kíváncsi, és a vele való találkozástól izgatott csemeték, a szüleik kíséretében.

2011. december 12.
Bácsfeketehegyiek Bácskertesen

Kupuszinán december 3.-án vendégszerepelt a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület színtársulat. Felléptek az egyesület néptáncosai, zenészei, énekesei, versmondói.

2011. december 12.
5,5 millió dinár Kupuszinának

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság idén ősszel is kiírta a pályázatait a mezőőrszolgálat támogatására, a tagosítás beindítására, a szennyvíz elvezetés tervdokumentációjának elkészítésére, földes utak karbantartására és a lecsapoló kanálisok karbantartására. Mint mindig a kupuszinai Helyi Közösség minden pályázaton indult. Ahol tudott önállóan, ahol pedig azt a kiírás nem tette lehetővé, ott közösen az apatini községgel.

2011. december 3.
Börtön helyett közmunka

Az igazságügyi minisztérium megbízottja és a kupuszinai Helyi Közösség november 24.-én szerződést írt alá, melynek értelmében a bíróság által közmunkára  ítélt egyének a büntetésüket a Helyi Közösség területén dolgozhatják le. A szerződés értelmében elkészítettek egy munkatervet, amit a minisztérium elfogadott

2011. december 3.
Mikulás-járat

A kupuszinai Helyi Közösség tanácsa idén is jóváhagyta, hogy a falu területén megszervezésre kerül a „ Mikulás járat „, ami december 5.-én 17 órakor indul a Vasút utcából. A gyerekek a Mikulással a szokásos útvonalon találkozhatnak. Ezúton is kéri a Helyi Közösség a szülőket, hogy akiknek 0-12 éves gyermekeik vannak, vegyenek részt az ajándékozáson. Idén is 250 ajándékcsomag kerül kiosztásra, és nagyon sok virgács.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...