Hírek

2009. december 9.
Silling N. Mária tájképei Zomborban

Hétfőn este igen nagy érdeklődés nyilvánult meg a zombori Diákotthon galériájában Silling N. Mária kiállításának megnyitója iránt. A húsz tájképből álló kiállítást David Kecman Dako zombori író, újságíró nyitotta meg. Silling N. Mária autodidakta festő a bácskertesi József Attila Általános Iskola tanárnője, Nagybecskereken a Műszaki Főiskolán szerzett oklevelet. Festészettel a szentendrei Vajda Lajos Művészeti Szabadiskolában kezdett foglalkozni 1988-ban.

2009. december 8.
Az ipari park nem játszótér!

A helyi közösség felhívja a figyelmet, hogy az ipari park építkezési területén tilos illetéktelen személyek tartózkodása. 
Felkérik a szülőket, hogy gyermekeiket ne engedjék az építkezési területre - ez elsősorban balesetveszélyes, másrészt károkat okoznak a több millió dinár értékű objektumokban.

2009. november 28.
Nem tervszerűen, de módszeresen

Silling István: Herceg Jánost olvasva. Grafoprodukt, Szabadka, 2009
Fekete J. József

2009. november 20.
Folyamatban az aláírásgyűjtés

Vasárnaptól a nemzeti kisebbségek aktivistái megkezdik az aláírásgyűjtést a magyar választói névjegyzékre. Ez a lista a Magyar Nemzeti Tanács küldöttjeinek megválasztásáról szól. Falunk vezetősége, a civil szervezetek képviselői, az egyház és az iskola képviselői már aláírásukat adták a választói névjegyzékre. Kérjük hogy Ön is iratkozzon fel a magyar választói névjegyzékbe, és ezáltal támogassa magyarságunkat!

2009. szeptember 16.
Palóc tábor

Sikeres volt a Bácskertesen megrendezett Palóc tábor, melynek keretmeséjét a film- és sztárvilág, a sztárság szolgáltatta. E téma köré fűzték a szervezők a programját az augusztus 15-étől 21-éig tartó tábornak, melynek résztvevői a József Attila Általános Iskola tanulói és fogadott vendégei voltak, akik Ágasegyházáról, Kaskantyúról, Kopácsról és Doroszlóról érkeztek.

2009. augusztus 24.
VIII. Tour de Délvidék: Kupuszina volt a végállomás

A Tour de Délvidék kerékpártúra 2002-ben indult, a rendezvény célja, hogy minél több ember megismerkedjen a szórvány magyar területek falvaival, történelmi értékeivel, természeti szépségeivel, az ott élő emberek szokásaival és kulturájával. Az idei túra négy országon keresztül vezetett, Bécsből indulva Pozsonyon, Komáromon, Esztergomon, Visegrádon, Szentendrén, Budapesten, Kalocsán, Baján keresztül Bácskertesig-Kupuszináig, az össztáv hossza 710 km volt.

2009. augusztus 19.
VII. Játék határok nélkül

Augusztus 15-én, szombaton tartották meg a sorrendben hetedik Nyári játékokat. A szervező a kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület, a helyszín pedig a Duna-holtág melletti Horgászotthon volt. Az idén is több száz látogató fordult meg az egész napos rendezvényen.

2009. augusztus 13.
Szombaton Játék határok nélkül!
Szombaton, augusztus 15-én 13 órakor a Horgászotthonnál kezdődnek az idei Nyári játékok, A rendezvény szervezője a kupuszinai sporthorgász egyesület. Az idén is érdekes és mulatságos játékok lesznek. Lesznek még ezenkívül bűvészmutatványok, a gyerekeknek felfújható játszótér lesz felállítva, s természetesen az idén is minden látogatónak jut a bablevesből. A játékokat nosztalgia beach party zárja. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!
2009. augusztus 5.
Bácskertesi táncosok a Balkan Folk Festen

Ha nyár - akkor szünidő! Ha szünidő - akkor nyaralás, és ha lehetőség van rá - akkor a tenger! Lehetőségek pedig vannak, csak meg kell találni őket. Csíkos Sándornak, a bácskertesi általános iskola igazgatójának még a tavasszal akadt a kezébe egy felhívás, amely népi tánccsoportokat invitál a Balkan Folk Festre, vagyis egy, a Bulgáriában, a Fekete-tenger partján tartandó folklórfesztiválra.

2009. július 22.
A bácskertesi tánccsoport Bulgáriában járt

A kilencedik alkalommal megszervezett bulgáriai Balkan Folk Festen a bácskertesi József Attila Általános Iskola néptánccsoportja is fellépett. A Dušan Miljković által szervezett, júniustól szeptemberig tartó fesztiválhoz tizenkét európai ország, négy dél-amerikai valamint afrikai ország kapcsolódott. A fesztivált több tengerparti városban szervezik meg, ahol esténként vannak a fellépések. A járókelők megtekinthetik a nyílt színpadon táncoló csoportokat.