Hírek

2009. december 13.
Vége felé közeledik az aláírásgyűjtés
A vége felé közeledik az aláírásgyűjtés a kisebbségi szavazólistára való felkerülésre, a Nemzeti Tanácsokról szóló törvény értelmében. Eddig több mint 1200 kupuszinai polgár adta aláírását. Aki még nem írt alá és szeretné azt megtenni, jelentkezhet a Helyi közösségben,
2009. december 13.
Mikulás-nap

A Mikulás az idén is megjelent falunkban, a megszokott időben és megszokott útvonalon járta be a falut, s nagy örömet szerzett a gyerekeknek.

2009. december 13.
Munkálatok a DTD csatornánál
Munkálatok folynak a Duna-Tisza-Duna csatornánál. A beömlő falusi kanális két oldalát és alját kövezik ki 80 méter hosszúságban, hogy megakadályozzák a part kétoldali omlását.
2009. december 13.
A földárverés eredményei

A Helyi közösség birtokában lévő földterületek ismét bérbeadásra kerültek. A Kommunális és árverező bizottság december 8-án tartotta meg az árverést, amely a következő eredménnyel zárult:
- Buják Róbert - 4,5 hektár a moháti hídnál
- Horvát Kornél és Predrag Vujnović  - 11 hektár a kis háton
- a Naša Pčela szövetkezet 40 hektár a szemetes mögött

2009. december 13.
Felszerelik az ipari parkban fúrott kutat

 A munkálatok különböző szelepek, automatikák beépítéséből és a vízpumpa elhelyezéséből álltak. A pumpák kapacitása 25 liter másodpercenként, 8 bar nyomás mellett. A szükséges pénzeszközöket a Tartományi mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási titkárságon nyert pályázat biztosította.

2009. december 9.
Silling N. Mária tájképei Zomborban

Hétfőn este igen nagy érdeklődés nyilvánult meg a zombori Diákotthon galériájában Silling N. Mária kiállításának megnyitója iránt. A húsz tájképből álló kiállítást David Kecman Dako zombori író, újságíró nyitotta meg. Silling N. Mária autodidakta festő a bácskertesi József Attila Általános Iskola tanárnője, Nagybecskereken a Műszaki Főiskolán szerzett oklevelet. Festészettel a szentendrei Vajda Lajos Művészeti Szabadiskolában kezdett foglalkozni 1988-ban.

2009. december 8.
Az ipari park nem játszótér!

A helyi közösség felhívja a figyelmet, hogy az ipari park építkezési területén tilos illetéktelen személyek tartózkodása. 
Felkérik a szülőket, hogy gyermekeiket ne engedjék az építkezési területre - ez elsősorban balesetveszélyes, másrészt károkat okoznak a több millió dinár értékű objektumokban.

2009. november 28.
Nem tervszerűen, de módszeresen

Silling István: Herceg Jánost olvasva. Grafoprodukt, Szabadka, 2009
Fekete J. József

2009. november 20.
Folyamatban az aláírásgyűjtés

Vasárnaptól a nemzeti kisebbségek aktivistái megkezdik az aláírásgyűjtést a magyar választói névjegyzékre. Ez a lista a Magyar Nemzeti Tanács küldöttjeinek megválasztásáról szól. Falunk vezetősége, a civil szervezetek képviselői, az egyház és az iskola képviselői már aláírásukat adták a választói névjegyzékre. Kérjük hogy Ön is iratkozzon fel a magyar választói névjegyzékbe, és ezáltal támogassa magyarságunkat!

2009. szeptember 16.
Palóc tábor

Sikeres volt a Bácskertesen megrendezett Palóc tábor, melynek keretmeséjét a film- és sztárvilág, a sztárság szolgáltatta. E téma köré fűzték a szervezők a programját az augusztus 15-étől 21-éig tartó tábornak, melynek résztvevői a József Attila Általános Iskola tanulói és fogadott vendégei voltak, akik Ágasegyházáról, Kaskantyúról, Kopácsról és Doroszlóról érkeztek.