Hírek

2009. március 18.
Március idusa Bácskertesen

Bácskertesen szentmisével kezdődött az idén nemzeti ünnepünk napjának emlékműsora.

2009. március 16.
www.kupusina.org.rs
Értesítjük látogatóinkat, hogy a .yu domenek fokozatos megszüntetése miatt honlapunk ezentúl csak a http://www.kupusina.org.rs címen érhető el.
2009. március 16.
A helyi választások eredményei

Március 15-én, vasárnap tartották meg a helyi választásokat Kupuszinán, azaz a Helyi közösség Tanácsa tagjainak megválasztását az elkövetkező négyéves időszakra. Az összesen 1878 szavazópolgárból 968 szavazott, ami 51,54%-os részvételi arányt jelent.

2009. február 18.
Dienes Koleszár Valéria

Gazdag és rendkívül színes, tartalmas múltja van a bácskertesi amatőr színjátszó mozgalomnak, tagjai folyamatos munkát végeznek, és soraikban mindig feltűnt egy-egy olyan színész, akivel hegyeket lehetett elmozdítani a helyükről, folyókat eltéríteni a medrükből

2009. február 6.
Szilágyin ért célba a Négyesfogat

A Nyugat-bácskai Négyesfogat – mely során négy település egyesületeinek szakcsoportjai mutatkoznak be egymásnak, készítenek közös műsorokat – január 10-én a gombosi, 11-én a bácskertesi, 16- án a doroszlói állomása után január 31-én, az idei házigazdánál, Szilágyin zárta útját.

2009. január 9.
Vasárnap érkezik Kupuszinára a Négyesfogat

A Négy falu: Gombos, Kupuszina, Doroszló és Szilágyi közös művelődési rendezvényének 2009- es házigazdája ez utóbbi település. Az érintett művelődési egyesületek képviselői november végén a szilágyi József Attila MME vendégeiként gyűltek össze programtervet, mentrendet készíteni.

2009. január 9.
A zenés műfajok megbecsülése

Műkedvelő színjátszásunk egyik meghatározó jellemzője a műfaji sokszínűség. Azt hiszem, hogy azok, akik figyelemmel kísérték és kísérik színjátszóink munkáját, meggyőződhettek állításom igazáról, és nemcsak hogy meggyőződhettek, hanem őszinte elégedettséggel (s talán egy kis büszkeséggel is) tapasztalhatták azt a bátor, fenntartás nélküli határozottságot, amellyel színjátszóink a különböző "fajsúlyú" színpadi műveket műsorukra tűzték/tűzik!

2008. december 31.
Új gyár Bácskertesen

Manapság, amikor mindenfelé csak a munkahelyek megszűnéséről hall az ember, jó dolog ennek az ellenkezőjéről értesülni.
Kupuszinán (Bácskertesen) egy hónapja nyílt egy varroda, melyet a hódsági BIMDI cég üzemeltet. Tulajdonosa, Stanković Ivan tisztában van azzal, hogy az első hónapokban, amíg a dolgozók meg nem tanulják az egyes fázisok elvégzését s be nem indul a norma szerinti termelés, veszteséges lesz ez a beruházás számára.

2008. december 1.
Ahol a szentek sugdolódznak

Kupuszinán nem utazhat úgy át az ember, hogy ne figyeljen fel a rengeteg keresztre, szabadtéri szakrális kisemlékműre. Az emlékművek többsége a múlt század elején épült, majd a hatvanas évek után negyvenéves szünet következett. Ezt a szünetet a falu újratelepítése kétszázötven éves évfordulójának tiszteletére állított kereszt szakította meg.

2008. november 14.
Felhívás a nyugat-bácskai vállalkozóknak

A Dunatáj Egyesülés Nyugat- Bácska Fejlesztéséért civil szervezet november 22-én, Zomborban, vállalkozók és cégtulajdonosok számára szervez tanácskozást a vállalkozás fejlesztési stratégia témájában, szakértők bevonásával.

Bővebb információ Pelt Ilonától kapható a 025/862-688- as illetve a 0637183694-es telefonszámokon. A jelentkezési lapok a www.dunataj.eu internetes oldalról tölthetők le. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!