Hírek

2012. május 22.
Bővült a kupuszinai VMSZ Ifjúsági Fórum csapata

2012. április 19-én, csütörtökön az esti órákban a kupuszinai VMSZ Ifjúsági Fórum tagfelvételt szervezett a Helyi Közösség termében. A csatlakozni vágyók egy-egy űrlapot kaptak kézhez, melynek kitöltésével és aláírásával bizonyitották, hogy kiveszik részüket a közös munkából.

2012. május 22.
A május 6-i választások eredményei Kupuszinán

A faluban az 1807 bejegyzett szavazópolgár közül 1025 ment ki szavazni, így a részvételi arány 56,72%-os volt. A szavazás rendben folyt le, incidens nem történt.

2012. április 24.
Határon átnyúló együttműködés - fókuszban a mezőgazdaság

2012. április 16-án, a Vajdasági Magyar Szövetség és a szabadkai Háló Vajdasági Fejlesztési Alap konferenciát szervezett Zomborban, a régi Városháza dísztermében, melynek témája az együttműködés volt a mezőgazdaság területén. A konferencia 10 órakor kezdődött, köszöntőt mondtak: Pásztor István, a VMSZ elnöke, tartományi gazdasági titkár, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke és Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke.

2012. április 24.
Aláírásgyűjtés az elnökválasztáshoz

Apatin községben is gyűjtötték az aláírásokat a szerbiai elnökválasztás egyik jelöltjének, Pásztor Istvánnak. A VMSZ aktivistái 370 aláírást gyűjtöttek össze 8 óra leforgása alatt. Ezúton is szeretnének köszönetet mondani mindenkinek, aki időt szakított, hogy támogassa a jelöltet.

2012. április 24.
Magyarországi befektetőcsoport járt Kupuszinán
A magyarországi Tisza-klaszter és a kupuszinai Helyi közösség együttműködési szerződést írtak alá, melyben a magyar fél vállalta, hogy befektetőket hoz a helyi ipari parkba. Továbbá érdeklődést mutattak a szennyvízhálózat kiépítésére is. A fent említett klaszter magyarországi bejegyzésű, de több ország cégeit is képviseli.
2012. április 24.
A Zöld parti pénteken érkezik Kupuszinára

A VMSZ kampánybusza április 27-én érkezik Kupuszinára. A busz április 12-én indult Szabadkáról, és 22 nap alatt 116 települést jár be. Az akció célja megmozgatni a fiatalokat, akik a tapasztalatok szerint a legkisebb arányban vesznek részt a választásokon.

2012. április 10.
Húsvét Kupuszinán

A húsvéti ünnepek közeledtével az alkalmi szertartások is kezdetüket vették. Nagypénteken előadták a templomban a Passiót, megemlékeztek Krisztus szenvedéseiről és kereszthaláláról, majd Nagyszombaton feltámadási szentmisén vettek részt a hívek. Falunkban még mindig élnek a régi húsvéti szokások.

2012. április 10.
Húsvéti buli
Szombaton, a FIKUSZ ifjúsági szervezet bulit szervezett húsvét alkalmából. A szórakozni vágyó fiatalok szép számban összegyűltek, körülbelül 300 személy. A zombori Panther lemezlovas változatos zenéjével fergeteges hangulatot teremtett.
2012. április 10.
Tapasztalatcsere Muzslyán
A Dunatáj civil szervezet és a Vajdasági Fejlesztési Háló szervezésében, és a muzslyai Császárkert nevű szövetkezet meghívására a kupuszinaiak egy csoportja utazott Muzslyára tapasztalatcserére, és megvitatták az együttműködés lehetőségeit.
2012. április 6.
Tanulságos előadás
Március 31-én, szombaton a József Attila általános iskolában előadást-képzést tartottak pályakezdő fiataloknak, a téma az álláskeresés, az állásinterjú és önéletrajzírás volt. Az előadó Molnár Verona projektmenedzser, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alap szakmai koordinátora volt. A programot a helyi VMSZ Ifjúsági Fórum szervezte.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...