Hírek

2012. június 4.
Erdélyi kirándulás
Évek óta megszervezésre kerül a Kárpát-medencei iskolatalálkozó. Minden évben hat ország, hat általános iskolájának diákjai gyűlnek össze, Laskóról, Aklihegyről, Komáromból, Piliscsabáról, Etédről és Kupuszináról. Idén a vendéglátó az etédi Jósika Miklós általános iskola volt. Kupuszináról nyolc gyermek és két tanár jutott el az ötnapos kirándulásra.
2012. június 4.
Be lehet jelenteni a fagykárt
Május 31-től be lehet jelenteni a fagykárt, mindennap 8 és 13 óra között a Helyi közösség 6. számú irodájában. A szükséges adatok: parcellaszám, terület, a fagykár nagysága százalékban. A határidő egy hét. Az adatok az apatini község kárfelbecslő bizottságának lesznek továbbítva.
2012. június 4.
Tanácsgyűlés volt
Kupuszinán, május 28-án, a Helyi Közösség tanácsa gyűlést tartott, melyen több határozat is született. Többek között pénzbeli támogatást hagyott jóvá a Bácsér Íjászklubnak két céltábla megvásárlására. A határutak rendezésének munkálatait odaítélték a bajmoki Panonputevi cégnek, a munkálatok a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság támogatásával valósulnak meg.
2012. május 29.
Gara Katalin konzulasszony előadása
Kupuszinán, május 25-én, pénteken este hét órakor a VMSZ Ifjúsági Fórum szervezésében Gara Katalin, magyar konzulasszony tartott előadást a Helyi Közösségben, ami valójában egy interaktív, beszélgetős est volt. A téma a magyarság, identitástudat, nacionalizmus, kisebbség, EU-s csatlakozás, hagyomány, lehetőségek a Vajdaságban, állampolgárság, történelmi háttér volt.
2012. május 29.
Az idén elkészül az utcai árkok tervdokumentációja
Kupuszinán a 2012-es év folyamán elkészülnek majd az utcai esővíz elvezető árkok tervdokumentációi, amely részletesen feldolgozza és meghatározza majd minden utcában az árkok mélységét. Erre két okból van szükség. Az első ok, hogy részt tudjanak venni a megjelenő pályázatokon az esővíz elvezető árkokat illetően, amelyre csak elkészült tervekkel van lehetőség.
2012. május 29.
A diákok június 1-én ballagnak
Kupuszinán, június 1-jén, pénteken délután 14 diákot búcsúztat a József Attila általános iskola. Osztályfőnökük Janovics Anna. Az utolsó osztályfőnöki órát úgy tervezik, hogy a szülők és a tanárok is részt vegyenek rajta. Útjuk az iskolából a kultúrotthonba vezet majd, ahol ünnepélyes műsor keretében az iskola igazgatója, Csíkos Sándor, kiosztja a ballagóknak a diplomákat és a dícsérőleveleket.
2012. május 29.
Pályázatot nyert a Süllő Sporthorgász Egyesület
A Tartományi Gazdasági Titkárság pályázatán a kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület 300 ezer dinárt nyert a Horgászotthonban készülő faházikók munkálataira. A pénz a két faházikó belsejének befejezésére van előlátva, ami felöleli a bútorzatot, a lampériát, az izolációt, az áram bevezetését és más munkálatokat.
2012. május 22.
Legjobb iskoláink

Hét vajdasági magyar általános iskola is az ország hatvanegy legjobb tanintézményének a listájára került. Az iskolákat többek között a záróvizsga eredményei, a versenyeken elért helyezések, a különféle rendezvényei, a beruházások, a pedagógusképzései alapján rangsorolták, de a minisztérium körzeti igazgatóságainak és a nemzeti tanácsoknak az ajánlásait is figyelembe vették. A hét vajdasági magyar általános iskola egyike a bácskertesi József Attila Általános Iskola.

2012. május 22.
Megnyert pályázat határutak rendezésére

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság tavaszi pályázati fordulóján a kupuszinai Helyi Közösség 2 millió dinárt nyert a határutak rendezésére. Ugyanebben a témában ősszel is volt pályázat, amit a Helyi Közösség szintén nyert 2,5 millió dinárt. Mind a két pályázat a "sárlerázó" köves útszakaszok kiépítését foglalja magába.

2012. május 22.
Háromszoros siker Kupuszinán

Április 22-én, vasárnap este Kupuszinán a helyi Petőfi Sándor Müvelődési Egyesület Sturcz József amatőr színjátszó csoportja a nagy érdeklődésre való tekintettel harmadszor is előadta az ABBA dalokkal szinesített, Catherine Johnson – Björn Ulvaeus – Benny Andersson: A játék újra él! címü musicalt. A darab a Mamma Mia! címü musicalfilm alapján készült és két felvonásból áll.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...