Hírek

2010. március 29.
Az új helyi illeték terve

Július 31-én lejár a 2005-2010 időszakra kiírt helyi illeték. Az elkövetkező ötéves periódusra szóló helyi illeték terve elkészült, és a községi szervek jóváhagyták. A terv szerint a fizetendő összeg nem változik – a munkások a nettó jövedelem 3%-át, a földművesek holdanként 20 kg búza árát kell hogy fizessék.

2010. március 29.
Vígadjunk együtt

"Vígadjunk együtt" címmel, Mióta József rendezésével egy vidám énekes táncos estet adtak elő a hajdani és az új generáciú zenekedvelői.

2010. március 29.
Egérfogó

Kétszer lett kupuszinán előadva az Egérfogó című népszínmű, Molnár József rendezésében. A színdarab Szilágyin, a Vajdasági amatőr színjátszók szemléjén is vendégszerepelt.

2010. március 29.
A nyugdíjasok évi közgyűlése

Március elején a kupuszinai nyugdíjasok egyesülete megtartotta az évi közgyülését. Jelen volt az apatini nyugdíjas egyesület vezetősége. Tisztújítást végeztek a nyugdijas egyesületben, majd évi beszámolót tartottak működésükről.
 

2010. március 22.
Sólyom László magyar köztársasági elnök látogatása Kupuszinán

A VMSZ meghívására, március 12-én falunkban járt Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke. A magas rangú vendéget Péter István, Kupuszina polgármestere fogadta. Köszöntőjében rámutatott, kötelességünk, hogy emlékezzünk arra a 18 kupuszinaira akik a 48-as szabadságharcban életüket adták a hazáért.

2010. január 27.
A Helyi közösség beszámolója az elmúlt évről

A Helyi közösség Tanácsa a január 15-én megtartott ülésén elfogadta a 2009. év munkajelentését. Mint elhangzott, a tavalyi év pénzügyi szempontból igen nehéz volt, mivel az apatini költségvetésben előlátott összegeknek csak egy részét utalták át, és a helyi illeték átutalásával is késnek. Ennek ellenére az elmúlt évet sikeresnek ítélték meg

2010. január 27.
Véget ért a szervezetek közötti tekeverseny
Lezajlott a civil szervezetek közötti tekebajnokság. A bajnokságot az Önkéntes Tűzoltó Testület szervezte, s összesen hét szervezet mérte össze erejét: a nyugdíjasegyesület, az ifjúsági szervezet, a Helyi közösség, az önkéntes tűzoltótestület, a sportegyesület, a művelődési egyesület és a sporthorgászok. Az eredmények alapján a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület csapata a harmadik helyen végzett, második lett a Süllő Sporthorgászegyesület csapata, az első helyet pedig a Partizan Sportegyesület szerezte meg. A legtöbb pontszámot elérő egyéni versenyző Gábor Ádám volt.
A döntő után a tűzoltótestület elnöke kiosztotta a díjakat, majd a verseny közös vacsorával zárult.
2010. január 27.
A Négyesfogat Kupuszinán

Január 24-én Kupuszinára érkezett a Négyesfogat, Doroszló, Gombos, Kupuszina és Szilágyi közös művelődési rendezvénye. Az előadások változatosak és igen színvonalasak voltak. Az idei rendezvény a Benedek Elek-évforduló jegyében zajlott.

2010. január 27.
Semmi sem lehetetlen

Az alábbi képek Új-zélandon készültek. Mint látható, már ott is árusítják a Tumbász-féle őrölt paprikát, mint eredeti szerbiai terméket.

2010. január 27.
Utcák közötti tekeversenyt szerveznek

Az Önkéntes Tűzoltó Testület ülésén beszámoltak a nemrég lezajlott civil szervezetek közötti tekebajnokságról, valamint megbeszélték az elkövetkező tekeversenyek, az Alvég-Fölvég közötti verseny és az utcák közötti verseny részleteit. Szó volt ezenkívül az évi közgyűlés megszervezésének részleteiről.

Az utcák közötti verseny hamarosan elkezdődik, ezért a tűzoltó testület kéri az érdeklődőket, hogy 2010. január 31-én 14,00 órakor jelenjenek meg az ÖTT kistermében, a versennyel kapcsolatos megbeszélésre.