Hírek

2011. szeptember 21.
Új lehetőségek?

Hétfőn, 2011. szeptember 19-én Kupuszinára  látogattak az  Activa Grupa System  D.O.O. képviselői.
A kupuszinai termelőkkel és  a civil szervezetek képviselőivel eszmecserét folytattak egy jövőbeli együttműködés lehetőségéről.

2011. szeptember 21.
Almaszüret

Eljött a szeptember vége. A falu   nekilátott  nagyiramban az  alma  szüretelésének. Sajnos a nagy melegek, szárazság megritkította a szép szüretelni való almát.
A bő termésnek nem lehet majd az egészét piaci áruként értékesíteni. Sok a napégette, hulló alma. Ezek mind ipari feldolgozásra kerülnek. Vevő van több is, így az árajánlatok  is különbözőek. A termelő dönt kinek adja el. Kitől bízik megkapni a pénzt. Sajnos, hogy most már több a csaló mint a valódi  kereskedő.

2011. szeptember 14.
Letették a tornaterem alapkövét

Kedden délben dr. Bojan Pajtić, a vajdasági kormány elnöke, valamint Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap megbízott igazgatója elhelyezték a bácskertesi József Attila Általános Iskola tornatermének alapkövét. Az egybegyűlteket Csíkos Sándor iskolaigazgató köszöntötte.

2011. szeptember 9.
Kedvezményes hitelek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alapnál

Megjelentek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alap új, kedvezményes hitelpályázatai.  Az alábbi hat hitelvonalról van szó:

2011. augusztus 26.
Kupuszina volt a végállomás

2011-ben tizedik alkalommal került megrendezésre a délvidéki magyar fiatalok nagy nyári túrája, a Tour de Délvidék.

A túra lényege, hogy a résztvevők körüljárják a magyarság történelmi és természeti nevezetességeit, az első túra a Vajdaságban zajlott, a későbbi években viszont több országban is jártak. Az idén ismét visszatértek a Délvidékre.

2011. augusztus 26.
Vaddisznópaprikás-főző verseny

Vasárnap, augusztus 21-én a Vadászházban a Fácán Vadászegyesület els? alkalommal szervezett vaddisznópaprikás főző versenyt. A felhívás igen nagy érdeklődést keltett. Harmincegy bogrács szakácsa versenyzett egymással. A vadászok három kilogramm tiszta vaddisznóhúst biztosítottak minden bográcsra, valamint a salátát és a kenyeret a vacsorához.

2011. augusztus 16.
A Szent István szobor leleplezése Apatinban

Vasárnap, augusztus 14-én Apatinban nagyszabású rendezvény volt a város 1000 éves  évfordulójának alkalmából. A jubileumi megemlékezésre  Varga Attila gödöllői szobrászművész alkotása lett adományozva  a városnak. A szobor  a Magyar Munka és Érték Alapítvány  ajándéka, amely 140 cm magas, süttői mészkőből lett készítve, a talapzata szintén süttői mészkőből készült. A mellszobor értéke  hárommilliókétszázezer forint.

2011. augusztus 16.
Milleniumi tábor

Az  idén a József Attila Általános Iskola és az Ábrahám Pál Egyesület Apatin egy igazán színvonalas nemzetközi tábort tudhat maga mögött.

2011. augusztus 16.
Nyári játékok 2011

Augusztus 14-én vasárnap a Süllő Sporthorgászegyesület szervezésében a hagyományos falunapi játékok voltak megtartva a Pecabungalóban, ahol a falu apraja- nagyja részt vett - vagy mint játékos, vagy mint szurkoló,  néző. Nyolc csapat versenyzett egymással érdekes játékokban. Jelen volt az ádándi testvérfalu vendégcsapata, valamint a táborlakók is összeállítottak egy csapatot.

2011. augusztus 12.
Nemzetközi tábor az iskolában

A helyi József Attila Általános Iskolában ismét megrendezésre kerül a Palóc tábor. A vendégek augusztus 10-én érkeznek és 16-ig maradnak.
A tábor témája a honfoglalás és Szent István király. A tábor ideje alatt lesz a Szent István szobor avatása Apatinban, melyen a táborlakók is részt vesznek majd. Összesen 81 gyerek és 20 felnőtt érkezik, többek közt a kárpátaljai Aklihegyről, az erdélyi Bögözről és Csíkszentimréről.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...