Hírek

2012. március 19.
Állásbörze Apatinban
A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal apatini részlege értesíti a munkanélkülieket, hogy pénteken, március 23-án állásbörzét tartanak Apatinban. Az állásbörze helyszíne a Žarko Zrenjanin általános iskola, az időpont 11 és 13 óra között.
2012. március 16.
Évi közgyűlés a Nyugdíjas Egyesületben
Kupuszinán, március 10-én, szombaton a Nyugdíjas Egyesület évi közgyűlést tartott, és egyben megünnepelték a nők napját is. Körülbelül 62 személy gyűlt össze. Az összejövetelen részt vett az apatini Nyugdíjas Egyesület elnöknője, és az ottani elnökség tagjai is.
2012. március 16.
Bunford Vilmos esperes-plébános 25 éve szolgál Kupuszinán
Március 11-én, vasárnap nagy ünnepség volt Kupuszinán. Bunford Vilmos Esperes-plébános 25 éve munkálkodik falunkban. A nagymise után a régi iskola termében tartottak fogadást tiszteletére.
2012. március 12.
A nemesmiliticsi színjátszók vendégszereplése
Március 4-én a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színpadán vendégszerepelt a nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportja, Lénárd Róbert Éjféltájt című komédiáját mutatták be.
2012. március 12.
Alvég-fölvég tekeverseny
Kupuszinán március 4-én, vasárnap az Önkéntes Tűzoltó Testület Alvég-Fölvég tekeversenyt szervezett. A versenyen két női és két férfi csoport vett részt. Minden csapatban 10 játékos játszott. A női és a férfi megmérettetésen is az Alvégi csapat győzedelmeskedett.
2012. március 12.
Bemutató március 17-én
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József amatőr színjátszó csoportja bemutatja A játék újra él című zenés színdarabot, amely a Mamma Mia! című musicalfilm alapján készült. A rendező Molnár József, a zenei rendező mgr. Dienes László, koreográfus Tót Zsaklina. A bemutató március 17-én, 19 órakor lesz a kupuszinai Művelődési otthon színháztermében.
2012. március 12.
Igényelhetők az üzemanyagjegyek
Megjelent a Mezőgazdasági Minisztérium rendelete a tavaszi mezőgazdasági munkákra szóló dízel-üzemanyag támogatásról. A támogatás ezúttal üzemanyagjegyek (bonok) formájában történik.
2012. március 6.
Kedvezményes hitelek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alapnál

Megjelentek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alap új, kedvezményes hitelpályázatai.

2012. március 6.
Újdonságok a földművesgazdaságok bejegyzése körül

Az idei évtől jelentős változások vannak a mezőgazdasági birtokok bejegyzésénél. A tavalyi év végén megjelent új szabályzattal, gyakorlatilag eltörölték a gazdaság megújításának fogalmát, és helyette a változások bejelentése kap főszerepet. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem kell minden év elején meghosszabbítani a gazdaság bejegyzését, de minden változást - új parcellák bejegyzését, meglévők törlését, tulajdonjogi viszonyok változását, vetésforgó vagy az állatállomány változását - be kell jelenteni harminc napon belül.

2012. március 1.
Kóbor kutyák

Indul a tavasz a maga szépségével és bosszúságaival. Az egyik bosszúság a lakosság felháborodására a kóbor kutyák elszaporodása és csapatba verődése, ezért megkérdeztem a Helyi Közösség elnökét, Péter Istvánt, hogy mondjon véleményt erről a helyzetről.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...