Hírek

2011. október 26.
Tisztújító közgyűlés Bácskertesen

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának október 15-én Bácskertesen megtartott IV. közgyűlésén 15 körzeti szervezet 101 küldöttje vett részt. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke, Pál Károly nyitotta meg. Üdvözlőbeszédében köszöntötte a fiatalokat, és kiemelte, hogy az ifjúság jelenléte nagyon fontos a vajdasági magyarság jövője szempontjából. A találkozón jelen volt Pásztor Bálint és Fremond Árpád köztársasági képviselő, Csíkos János tartományi sport- és ifjúságügyi segédtitkár és a helyi közösség tanácsának elnöke, Péter István is. Pásztor Bálint beszédében méltatta az Ifjúsági Fórum előző elnökeinek a munkáját, amellyel hozzájárultak a szervezet 5 éves fennmaradásához. Fremond Árpád a helyi szervezetek fontosságát hangsúlyozta, és a megerősítésükre buzdította a fiatalokat.

2011. október 5.
Szüreti bál

Október elsején,  14:00 órai kezdettel a József Attila Általános Iskola nyolcadik osztályosainak szervezésében megtartották Kupuszinán a szüretbálat. Ez egy minden évben  megrendezésre keülő rendezvény, amely megmozgatja az általános iskolásokat, szülőket és a falu lakosságát, akik örömmel vesznek részt a hagyományőrző rendezvényen.

2011. október 5.
A tűzoltótestüle megemlékezése a falutűzről

Október másodikán, mint minden évben hagyományosan, a faluban kitört tűzvész emlékére tűzoltóünnepséget tartottak. Az ünnepi felvonulást a kupuszinai fúvós zenekar kísérte.
Vendégek voltak Doroszlórol, Szilágyiról, Gombosról.

2011. október 5.
Folyik a népszámlálás

Október elsejen megkezdődött a népszámlálás. A fiatal aktivisták már járják a falut kérdőíveikkel. Igyekeznek minél pontosabb adatokat gyűjteni.

2011. október 5.
Őszi bál

A kupuszinai nyugdíjasok és az Éjszakai mulató Őszi bálat szerveznek 2011. november 19-én Kupuszinán, a régi iskolában.
Finom vacsorával és jó zenével várjuk kedves vendégeinket. A jó hangulatot az oromhegyesi NEFELEJCS együttes biztosítja.
Mindenkit szeretettel várunk.

2011. szeptember 27.
Újvidéki sikerek

A bácskertesi/kupuszinai íjászok a múlt hétvégén újabb érmekkel gazdagodtak.Az újvidéki NS2002 íjászklub szervezésében, Péterváradon, szeptember 17-én, szombaton íjászaink barátságos 3D mérkőzést játszottak Montenegró, Szlovénia és Vajdaság minden szegletéből érkezett társaikkal. A gyönyörű történelmi terep és a remek időjárás kiváló lehetőséget biztosítottak íjászainknak, hogy egyenként levadásszák az eléjük tornyosuló műanyag állatok seregét. A 28 célpont között megfordult több kis- és nagyméretű állatfigura is, mint például pulyka, ürge, farkas, őz, szarvas, medve...Ezúttal hét íjász képviselte Kupuszinát,  név szerint: Pálinkás Ákos, Pálinkás Hédi, Papp Leonárd, Tadián Zsolt, Szidor Márk, Szitás Anita és Jánosi István.

2011. szeptember 27.
Rendezik a határutakat

Befejező szakaszba érkezett a határutak rendezése. Az első szakaszban, augusztus elején a nagyobb egyenetlenségeket igazították ki, a második fázis, a végleges simitás most van folyamatban, hogy még az őszi esők előtt befejezzék a munkálatokat. A szükséges pénzforrásokat a Tartományi mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási titkárság pályázatán nyerte a Helyi közösség, ami kb. négy és fél kilométernyi útszakasz helyrehozására elegendő.

2011. szeptember 27.
Munkálatok az ipari parkban

Folytatódnak a munkálatok az ipari parkban a vízelvezető csatorna kiépítésén, további 100 métert fognak kibetonozni. A munkálatokhoz szükséges pénzeszközöket a Tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárság biztosította pályázat útján, a kivitelező a bajmoki PTP Dubrava.

2011. szeptember 21.
Új lehetőségek?

Hétfőn, 2011. szeptember 19-én Kupuszinára  látogattak az  Activa Grupa System  D.O.O. képviselői.
A kupuszinai termelőkkel és  a civil szervezetek képviselőivel eszmecserét folytattak egy jövőbeli együttműködés lehetőségéről.

2011. szeptember 21.
Almaszüret

Eljött a szeptember vége. A falu   nekilátott  nagyiramban az  alma  szüretelésének. Sajnos a nagy melegek, szárazság megritkította a szép szüretelni való almát.
A bő termésnek nem lehet majd az egészét piaci áruként értékesíteni. Sok a napégette, hulló alma. Ezek mind ipari feldolgozásra kerülnek. Vevő van több is, így az árajánlatok  is különbözőek. A termelő dönt kinek adja el. Kitől bízik megkapni a pénzt. Sajnos, hogy most már több a csaló mint a valódi  kereskedő.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...