Hírek

2012. június 16.
Szemétszedési akció
Kupuszinán, június 9-én, szombaton szemétgyűjtő akciót szerveztek, melyen bárki részt vehetett. Az akció a Tisztítsuk meg Szerbiát! program keretein belül lett megszervezve. Egy csapat a zombori, egy pedig az apatini bekötőút végétől indult a szemétszedéssel, a benzinkútnál találkoztak, onnan pedig a Belgrádi utcán keresztül haladva a bungalók felé vették az irányt.
2012. június 16.
Felhívás községi instruktorok jelentkezésére

A Köztársasági Statisztikai Intézet, a 2011-es mezőgazdasági összeírásról szóló törvény (a SZK Hivatalos Közlönye, 104/09. és 24/211.sz.) alapján közzéteszi a következő nyilvános felhívást a községi instruktorjelöltek jelentkezésére. A Köztársasági Statisztikai Intézet 2012. október 1-jétől december 15-éig fogja lefolytatni a mezőgazdasági összeírást a Szerb Köztársaság területén.

2012. június 7.
Elsőáldozás
Június 3-án, vasárnap megtartották a 3. osztályos diákok elsőáldozási ünnepségét. A 18 elsőáldozó, 6 fiú és 12 lány, ft. Bunford Vilmos esperes plébános és a szülők kíséretében együtt ment a plébániáról a templomba.
2012. június 7.
Kitűnő eredmények a versenyeken

A kupuszinai József Attila általános iskola alsós és felsős diákjai egyaránt nagyon szép eredményeket értek el a különböző versenyeken az elmúlt hónapban.

2012. június 7.
Szemétszedési akció lesz szombaton
A Tisztítsuk meg Szerbiát országos akció keretein belül Kupuszinán, június 9-én, szombaton reggel 8 órakor szemétgyűjtő akció lesz, melyen bárki részt vehet. Egy csapat a zombori, egy pedig az apatini bekötőút végétől indul majd a falu felé a szemétszedéssel, a benzinkútnál találkoznak, onnan pedig a Belgrádi utcán keresztül haladva a bungalók felé veszik az irányt.
2012. június 4.
Erdélyi kirándulás
Évek óta megszervezésre kerül a Kárpát-medencei iskolatalálkozó. Minden évben hat ország, hat általános iskolájának diákjai gyűlnek össze, Laskóról, Aklihegyről, Komáromból, Piliscsabáról, Etédről és Kupuszináról. Idén a vendéglátó az etédi Jósika Miklós általános iskola volt. Kupuszináról nyolc gyermek és két tanár jutott el az ötnapos kirándulásra.
2012. június 4.
Be lehet jelenteni a fagykárt
Május 31-től be lehet jelenteni a fagykárt, mindennap 8 és 13 óra között a Helyi közösség 6. számú irodájában. A szükséges adatok: parcellaszám, terület, a fagykár nagysága százalékban. A határidő egy hét. Az adatok az apatini község kárfelbecslő bizottságának lesznek továbbítva.
2012. június 4.
Tanácsgyűlés volt
Kupuszinán, május 28-án, a Helyi Közösség tanácsa gyűlést tartott, melyen több határozat is született. Többek között pénzbeli támogatást hagyott jóvá a Bácsér Íjászklubnak két céltábla megvásárlására. A határutak rendezésének munkálatait odaítélték a bajmoki Panonputevi cégnek, a munkálatok a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság támogatásával valósulnak meg.
2012. május 29.
Gara Katalin konzulasszony előadása
Kupuszinán, május 25-én, pénteken este hét órakor a VMSZ Ifjúsági Fórum szervezésében Gara Katalin, magyar konzulasszony tartott előadást a Helyi Közösségben, ami valójában egy interaktív, beszélgetős est volt. A téma a magyarság, identitástudat, nacionalizmus, kisebbség, EU-s csatlakozás, hagyomány, lehetőségek a Vajdaságban, állampolgárság, történelmi háttér volt.
2012. május 29.
Pályázatot nyert a Süllő Sporthorgász Egyesület
A Tartományi Gazdasági Titkárság pályázatán a kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület 300 ezer dinárt nyert a Horgászotthonban készülő faházikók munkálataira. A pénz a két faházikó belsejének befejezésére van előlátva, ami felöleli a bútorzatot, a lampériát, az izolációt, az áram bevezetését és más munkálatokat.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...