Hírek

2011. augusztus 12.
Javítják a határutakat

Hétfőn megkezdték a határutak javítását a kupuszinai határban. Először a Kucska határrészben rendezik meg a szétgázolt utakat, onnan kifelé mennek a Süketlaposi dűlőút elejére, majd a Jog határrészben fogják a nagyobb gödröket elsimítani. A Zombor felé levő Harmadik bara határrészben is lesznek útjavítások.

2011. július 29.
Dr. Szikora István új könyve Kupuszináról

Vasárnap, július 24-én a könyvtárteremben bemutatták Szikora István új könyvét, melynek címe: Szeretett szülőföld Kupuszina. A szerző falunk szülöttje, jelenleg Szabadkán él és dolgozik. A nyugdíjas orvos helytörténeti kutatásokkal foglalkozik, ezek eredményeit jelentette meg a könyvben is.

2011. július 29.
A Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap hitelpályázatai

A Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap három hitelpályázatot jelentetett meg:
 - Jégvédelmi hálók felszerelése, maximális jóváhagyható hitel 15.000 euró, visszafizetés ideje 3 év, egyéves türelmi időszakkal, kamatláb éves szinten 2%
 - Borjúállomány beszerzése hizlalásra - maximális jóváhagyható hitel 15.000 euró, visszafizetés ideje egy év, kamatláb éves szinten 2%
 - Gabonatárolásra szolgáló objektumok kiépítése - maximális jóváhagyható hitel 20.000 euró, visszafizetés ideje 4 év, egyéves türelmi időszakkal, kamatláb éves szinten 2%

2011. július 29.
Támogatás idős személyek részéről bérbeadott földek után

A Tartományi Mezőgazdasági, Vizgazdálkodási és Erdészeti Titkárság megjelentette az idei évre szóló pályázatát a bérbeadott földek utáni támogatásra. A támogatást azon 65 évtől idősebb személyek igényelhetik, akik Vajdaság területén élnek, bejegyzett gazdaság tulajdonosai, és földjüket bérbeadják 60 évtől fiatalabb személynek. A bérbeadott föld területe legalább 0,5, legfeljebb 10 hektár lehet, a bérleti szerződés legalább öt évre kell hogy szóljon. Csak azok pályázhatnak, akik vagy nem kapnak nyugdíjat, vagy a földművesnyugdíjat kapják (más nyugdíjból élők nem), a rokkantnyugdíjasoknál nem feltétel a 65. életév betöltése. A kérvényt azoknak is újra be kell nyújtani, akik a tavalyi vagy tavalyelőtti évben részesültek ebben a fajta támogatásban.

2011. július 29.
Vadpaprikás-főző verseny a Vadászházban

A Fácán vadászegyesület vadpaprikás-főző versenyt szervez augusztus 21-én a Vadászháznál. A benevezési díj bográcsonként 2.000 dinár, amiért a versenyzők 3 kg csontnélküli vaddisznóhúst, valamint fát, kenyeret és salátát kapnak. A verseny kezdete 15,00 óra. Jelentkezni Szurap Mihálynál lehet a Vadászháznál, vagy a 064/236-9066 és 060/3129-450-es telefonszámokon, legkésőbb augusztus 14-ig.

2011. július 29.
Szent Anna napi hálaadó mise

Július 26. Kupuszina védőszentjének ünnepe. Kedden délelőtt 12 miséző plébános, és egy ferences rendbeli szerzetesnek tanuló diák emlékezett meg Szent Annáról, aki a szülők, nagyszülők példaképe.
A bajmoki plébános vezette a misét a zombori karmelita atyákkal, kihangsúlyozva annak fontosságát, hogy a a családban egymást elfogadjuk úgy ahogy vagyunk, szeretetben.

2011. július 8.
Halfőző verseny

Június 29-én tartották meg a hagyományos halfőző versenyt a  Süllő Sporthorgászegyesület szervezésében. Helyszíne a kupuszinai Horgászotthon volt, ahol huszonöt bogrács halat főztek a versenyzők, és még több tíz bogrács főtt társaságoknak és vendégeknek.

2011. május 25.
Guzsvány Izabella

A szerencsés véletlen folytán a múltban találkozhattam szerény művelődési világunk népszerű reprezentánsaival, Nagybecskereken a Madách Színházban felléptethettem a tehetséges Hertyán Arankát, egy Molnár Ferenc-vígjátékban szerepeltethettem Dér Henriettát, egy színpadon daloltam a János vitézben Boros Mirjanával, a Leányvásárban Németh Rudolffal, Boros Istvánra emelhettem nádpálcámat a Sárga csikóban, riportot készítettem Gubik Mirával és Biszák Júliával, a világutazó tenorunk, Mavrák Béla tulajdonképpen a földim, Guzsvány Izabellának azonban csak a jó híre jutott el hozzám.

2011. május 24.
Nincs megállás – Pezsgő kulturális élet Bácskertesen

A bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben egyetlen pillanatra sem áll meg az élet, köszönhetően elsősorban Balogh Pál elnök erőfeszítéseinek, aki már harminc éve végzi itt a munkáját, jelenleg első mandátumban elnöki minőségben is. Az egyesületben egymást érik a programok, folyamatban van a székház felújítása, a vezetőség azonban továbbra is tele van tervekkel, amelyekről Balogh Pállal beszélgettünk.

2011. május 12.
Az esőben (is) éneklő színész

„Megmagyarázhatatlan, sírig tartó szerelem” – jellemzi kapcsolatát a színházzal Vörös Endre, aki csaknem tizenöt éve tagja a bácskertesi (kupuszinai) Sturc József színjátszó csoportnak. Új darabjuk, Arthur Freed–Nacio Herb Brown: Ének az esőben…

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...