Hírek

2010. január 27.
Semmi sem lehetetlen

Az alábbi képek Új-zélandon készültek. Mint látható, már ott is árusítják a Tumbász-féle őrölt paprikát, mint eredeti szerbiai terméket.

2010. január 27.
Utcák közötti tekeversenyt szerveznek

Az Önkéntes Tűzoltó Testület ülésén beszámoltak a nemrég lezajlott civil szervezetek közötti tekebajnokságról, valamint megbeszélték az elkövetkező tekeversenyek, az Alvég-Fölvég közötti verseny és az utcák közötti verseny részleteit. Szó volt ezenkívül az évi közgyűlés megszervezésének részleteiről.

Az utcák közötti verseny hamarosan elkezdődik, ezért a tűzoltó testület kéri az érdeklődőket, hogy 2010. január 31-én 14,00 órakor jelenjenek meg az ÖTT kistermében, a versennyel kapcsolatos megbeszélésre.

2010. január 27.
Látogatók az ipari parkban
Egy magyar-izraeli befektető csoport küldöttsége érkezett falunkba, akik miután megtekintették az ipari park területét, tetszésüket fejezték ki. A látogatás után azzal váltak el, hogy a közeljövőben idelátogatnak e cégcsoport tulajdonosai is, s akkor folytatják a megbeszéléseket. Az előzetes megbeszélések alapján a cég ambíciói túlmutatnak az eddigi terveken.
2010. január 21.
Vasárnap érkezik a Négyesfogat
Január 24-én, vasárnap érkezik Kupuszinára a Négyesfogat, a négy falu - Doroszló, Gombos, Kupuszina és Szilágyi - közös művelődési rendezvénye. Az előadás 17,00 órakor kezdődik, a belépődíj 80 dinár.
2010. január 20.
A VMSZ közgyűlése Kupuszinán
December 19-én Kupuszinán tartották meg a Vajdasági Magyar Szövetség közgyűlését. Pásztor István, a VMSZ elnöke mellett jelen voltak a párt tisztségviselői egész Vajdaság területéről. A jelenlévők elfogadták azt a határozatot, hogy a VMSZ nem fogja támogatni Vajdaság költségvetését, amely a tartományt ismételten hátrányos helyzetbe hozza.
2010. január 20.
A sporthorgászegyesület tervei
A Süllő sporthorgász egyesület gyűlésén megvitatták az egyesület aktuális kérdéseit. Határozatot hoztak egy szemétgyűjtő akció megszervezéséről , a pecabungalótól mindkét irányba két kilométer hosszan megtisztítják a vizet a szeméttől és a karóktól. Megvitatták továbbá a tartományi pályázaton elnyert támogatás, valamint a helyi illetékből az egyesületnek juttatott összeg felhasználását. Ezenkívül kinevezték a leltári bizottságot, megvitatták a statútum módosítását, és szó volt az évi közgyűlés megszervezéséről.
2010. január 20.
Közös pályázat Ágasegyházával
A kupuszinai önkormányzat mint partner vett részt a magyarországi Ágasegyházával közösen benyújtott, Magyarország-Szerbia EU-s páyázaton. A projekt többek között egy logisztikai központ létrehozását látja elő a térség vállalkozói részére.
2010. január 20.
"A Dunatáj egy sikertörténet"

A Dunatáj- Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért civil szervezet, január 9- én Kupuszinán tartotta meg évi közgyűlését, ahol a szervezet alapító-és elnökségi tagjai, irodavezetői valamint támogatói voltak jelen.

2009. december 25.
Adventi műsor
Advent negyedik vasárnapján, Aranyvasárnap a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület karácsonyi műsort szervezett. Az előadók igazán szívhez szóló műsort mutattak be.
2009. december 25.
Félévzáró műsor
A kupuszinai József Attila Általános Iskola tanulói félévzáró műsort szerveztek. Az iskola páros számú osztályai állították össze a rendezvényt, amely igen színvonalasra sikerült.