Hírek

2012. április 6.
Íjászmegmérettetés Kishegyesen

2012. március 24-én, szombaton, Kishegyesen a Dombos Feszt helyszinén, a Hegyalja utcában és környékén tartotta első hivatalos versenyét a Bácsér Szabad Íjászegyesület. A belgrádi íjászszövetség áldásával a verseny megkapta a vajdasági nyílt terep-íjászi minősítést, amit a szervező, Szalma István ügyesen nemzetközi versennyé avanzsált, mivel két magyarországi klubot is meghívott.

2012. március 31.
Fergeteges közönségsiker a bácskertesiek előadása
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVII . Találkozója

A bácskertesi Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport a tizenötödik csoportként lépett fel a Tordán állomásozó szemlén, a hetedik előadásnapon, március 29-én, csütörtökön. A színházteremben (pótszékes) telt ház fogadta és óriási taps és ováció búcsúztatta a fellépőket, akik a Mamma Mia! című musicalfilm alapján készült két felvonásos, zenés-táncos előadást hozták a faluba.

2012. március 27.
Az ÖTT évi közgyűlése
Kupuszinán, március 25-én az Önkéntes Tűzoltó Testület megtartotta évi közgyűlését. A gyűlésen szó volt az ÖTT 2011. évi munkabeszámolójáról, a 2011. évi pénzügyi beszámolóról, a 2012. évi munkatervről, a 2012. évi pénzügyi tervről és egyéb témákról.
2012. március 27.
Kiállítás Kupuszinán
2003-ban az UNESCO elfogadta a szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezményt, amihez Szerbia 2010 májusában csatlakozott, ezzel kötelezettséget vállalva a területén élő nemzeti közösségek szellemi-kulturális örökségének fenntartására. Ennek kapcsán jött létre A vajdasági magyar szellemi kulturális örökség című kiállítássorozat, melynek során aszabadkai Városi Múzeum két munkatársa, Dr. Raffai Judit és Dr. Papp Árpád több helyszínen -így Kupuszinán is - megszervezett egynapos kiállításokkal hívja fel a vajdasági magyarság figyelmét saját értékeire.
2012. március 24.
A vajdasági magyar szellemi kulturális örökség - a szabadkai Városi Múzeum kiállítása
A szabadkai Városi Múzeum két munkatársa, dr. Raffai Judit és dr. Papp Árpád több helyszínen megszervezett egynapos kiállításokkal szeretné felhívni a vajdasági magyarság figyelmét saját értékeire. A kiállításra Kupuszinán március 26-án, hétfőn kerül sor a régi iskolában, 11 órai kezdettel, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
2012. március 20.
A játék újra él!
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József amatőr színjátszó csoportja március 17-én teltház előtt, hatalmas sikerrel bemutatta A játék újra él című zenés színdarabot, amely a Mamma Mia! című musicalfilm alapján készült. A darab két felvonásból állt. A rendező Molnár József, a zenei rendező mgr. Dienes László, koreográfus Tót Zsaklina.
2012. március 20.
Március 15-i megemlékezés
Kupuszinán is megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a József Attila általános iskola szervezte meg az ünnepséget. Az általános iskola tanulói, tanáraik segítségével szép műsorral készültek erre a napra.
2012. március 19.
A kupuszinai iskola a legjobbak között
A szerbiai oktatásügyi minisztérium a kupuszinai József Attila Általános iskolát Szerbia legjobb iskolái közé sorolta. Összesen 61 iskola részesült ebben az elismerésben, ebből hét magyar tannyelvű. Az elismerésnek nemcsak jelképes jelentősége van, hanem lehetőséget ad az iskolának arra hogy jelentkezzen a DILS projektum pályázati felhívásaira, melyek célja az oktatás, egészségügy és szociális védelem fejlesztése helyi szinten. Ezekre a pályázatokra csak a kitüntetett iskolák jelentkezhetnek.
2012. március 19.
Állásbörze Apatinban
A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal apatini részlege értesíti a munkanélkülieket, hogy pénteken, március 23-án állásbörzét tartanak Apatinban. Az állásbörze helyszíne a Žarko Zrenjanin általános iskola, az időpont 11 és 13 óra között.
2012. március 16.
Évi közgyűlés a Nyugdíjas Egyesületben
Kupuszinán, március 10-én, szombaton a Nyugdíjas Egyesület évi közgyűlést tartott, és egyben megünnepelték a nők napját is. Körülbelül 62 személy gyűlt össze. Az összejövetelen részt vett az apatini Nyugdíjas Egyesület elnöknője, és az ottani elnökség tagjai is.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...