Hírek

2012. március 6.
Kedvezményes hitelek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alapnál

Megjelentek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alap új, kedvezményes hitelpályázatai.

2012. március 6.
Újdonságok a földművesgazdaságok bejegyzése körül

Az idei évtől jelentős változások vannak a mezőgazdasági birtokok bejegyzésénél. A tavalyi év végén megjelent új szabályzattal, gyakorlatilag eltörölték a gazdaság megújításának fogalmát, és helyette a változások bejelentése kap főszerepet. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem kell minden év elején meghosszabbítani a gazdaság bejegyzését, de minden változást - új parcellák bejegyzését, meglévők törlését, tulajdonjogi viszonyok változását, vetésforgó vagy az állatállomány változását - be kell jelenteni harminc napon belül.

2012. március 1.
Kóbor kutyák

Indul a tavasz a maga szépségével és bosszúságaival. Az egyik bosszúság a lakosság felháborodására a kóbor kutyák elszaporodása és csapatba verődése, ezért megkérdeztem a Helyi Közösség elnökét, Péter Istvánt, hogy mondjon véleményt erről a helyzetről.

2012. március 1.
Az idén is sok a vadkár
Kupuszinán már több évre visszamenőleg keletkeztek vadkárok, így az idén is. Főleg a kucskai határban vehető észre, de a többi határrészben is. Számos kárjelentés érkezett a csősztől és a földtulajdonosoktól. A károkat többnyire a szarvasok és az őzek okozzák. A gyümölcsösökben ezek az állatok leeszik a termőrügyeket, a konyhakerti veteményesben pedig megeszik az áttelelő zöldségféléket (téli káposzta, téli kelkáposzta, spenót).
2012. február 21.
Gyümölcsösök a hótakaró alatt

A február 8-i és 9-i fagyok a kajszibarackon és a cseresznyén, esetleg az őszibarackon tudtak kárt tenni. Az alma, meggy és a szilva valószínűleg nem károsultak. Ajánlatos volna a további metszések előtt ellenőrizni a fagykárokat, írta le szöveges üzenetben az ügyfeleknek Farkas Flórián és Dragan Vergand agronómusok.

2012. február 21.
Kiosztották az érmeket

Kupuszinán, február 19-én, vasárnap véget ért az egyéni tekebajnokság, amit az Önkéntes Tűzoltó Testület szervezett. A versenynek 32 résztvevője volt, 5 nő és 27 férfi. A mérkőzések után Csizmadia István, az ÖTT elnöke és Toldi István kiosztották a három legjobb női és a három legjobb férfi játékosnak az arany, ezüst és bronzérmeket.

2012. február 21.
Farsangi bál
Kupuszinán, február 18-án, szombaton a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében megtartották a maszkabálat, amelyre körülbelül 200 személy gyűlt össze. Összesen 37 egyéni és csoportos jelmez volt. A legjobb három jelmez díjazva lett. Az első helyezet egy tortát kapott, a második egy üveg pezsgőt, a harmadik pedig egy üveg bort. A szervezők gazdag tombolával várták a vendégeket. Vacsorára a menü raguleves, sült húsok, krumplisaláta, káposztasaláta, utána pedig sütemény volt. A jó hangulatról a Vox és a Melody együttes gondoskodott.
2012. február 21.
Maszkabál az iskolában
Kupuszinán, február 19-én, vasárnap a József Attila általános iskola, azon belül a 8. osztály szervezésében megtartották a maszkabálat az iskolásoknak. Körülbelül 20 jelmez volt, a hét osztály és az óvodások csoportosan öltöztek, és persze voltak egyéni jelmezek is. A zsűritagok a következők voltak: Molnár Keri Erzsébet, Janovics Mária, Vörös Endre és Cseh Maksimilijan.
2012. február 16.
Tűzoltóképzés
Kupuszinán, az Önkéntes Tűzoltó Testület tűzoltó képzést szervezett az új pionír és az idősebb tagoknak is. Az elméleti előadásokat Buják Róbert és Finta Árpád tartották. A képzés két napig folyt. Az előadások után a hallgatók tesztet írtak. Aki kellően odafigyelt, és sikeresen megírta, alapfokú tűzoltó vizsgában részesült.
2012. február 16.
Az idei rendezvények tervei
Kupuszinán, február 2-án a civil szervezetek gyűlést tartottak, ahol beszámoltak a 2012-es évi terveikről. Február 18-án farsangi bálat szervez a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Március 10-én a Fikusz ifjúsági szervezet fiataloknak bulit szervez, 17-ére munkaakciót terveznek, a nyugdíjasotthon tatarozását célozták meg, 11-én a színjátszók premier előadását láthatja a közönség, 15-ére megemlékezés lesz a 48-as forradalomról, a hónap végefelé pedig az amatőr színjátszók szemlén vesznek részt Tordán, a Fácán vadászegyesület pedig vadszámlálást fog tartani. Április 7-én Fikusz buli, 22-én a Partizán Sport Egyesület szervezésében Alvég-Felvég torna.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...