Hírek

2013. november 5.
Szüreti bál
A Kupuszinán hagyományos szüretbál idén szeptember 28-án volt megtartva a kultúrotthon termében. A bíró ezúttal Tumbász Dávid volt, a bíróné pedig Buják Judit.
2013. november 5.
Pozitív előrelépések a helyi sportegyesületben
A Tartományi Sport és Ifjúsági Minisztérium Titkársága az éves szintű büdzséjének egy részét sportegyesületeknek ossza szét pályázat útján. Csíkos János segítségével az FK Partizan Kupusina pályázata sikeres elbírálásnak örvend. A megnyert összeget elöregedett sportfelszerelések felújítására költik.
2013. szeptember 29.
Attila folytatja a sportsikerek aratását
Szeptember 22-én Vajdaság szintű atlétikai versenyre került sor az újvidéki Karađorđe stadionban, amelyen Szabó Attila, a zombori Maraton atlétikai klub kupuszinai tagja három aranyérmet szerzett, idősebb pionirként. A 100 méteres távon 11, 77 másodperc alatt ért célba, a 300 méteresen 37, 91 másodperc alatt és a stafétafutáson, 4x100 méteres távon is elsőként végzett.
2013. szeptember 29.
Sikersorozat
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportja márciusban mutatta be Eisemann Mihály és Szilágyi László klasszikusát, az Én és a kisöcsém zenés vígjátékot. Azóta több alkalommal játszották hazai színpadon, de a fesztiváli bemutatkozások és a vendégszereplések száma is a produkció sikerét igazolta.
2013. szeptember 29.
Aktuális támogatások földműveseknek
Szeptember 15-től fogadják a bejegyzett mezőgazdasági termelők kérvényeit a megvásárolt üzemanyag utáni támogatásra. A kedvezményes üzemanyagot szeptember 1. és november 30. között lehet megvásárolni a NIS kútjain
2013. szeptember 29.
A kupuszinai ifjúsági szervezetről
A FIKUSZ (Független Ifjúság kupuszinai Szervezete) egy kupuszinai civil szervezet, megalakulásának ötlete 1999-ben született meg, az akkori fiatalok által, akik szerettek volna tenni valamit a falunkért, illetve a fiatalok szórakoztatásáért.
2013. augusztus 23.
Vadfőző verseny
A kupuszinai Fácán Vadászegyesület vadfőző versenyt szervezett augusztus 17-én. A versenyzők számára biztosítva volt a vaddisznóhús, saláta, kenyér és tüzifa, amit 15 órakor osztottak ki nekik a vadászegyesület jóvoltából.
2013. augusztus 23.
Játék határok nélkül - tizedszer
Idén augusztus 11-én került megrendezésre a Kupuszinán tradícionális rendezvénynek számító Játék határok nélkül, 10. alkalommal. A szervező a falusi Süllő Sporthorgász Egyesület volt, akik a vendégeket 13 órától várták, majd 14 órakor megkezdődtek a játékok.
2013. augusztus 23.
Munkájának fénypontja a kertészkedés
Falunk iskolájának gondnokával, Pilin Endrével való beszélgetésem során kiderült, kimondottan örül a pozitÍv visszajelzéseknek, melyeket az iskolaudvar kinézetével kapcsolatban kapott az elmúlt időszakban.
2013. augusztus 23.
Kupuszinai részvétel a bulgáriai Balkan Folk Fest-en
Idén hetedik alkalommal került megrendezésre Bulgáriában, Kitenben a Balkan Folk Fest, ahol résztvett falunk iskolás néptánccsoportja és a Kiskrajcárka népdalkórus.