Hírek

2016. január 7.
Tehetségek "bukorban"
Csizmadia Anna népdalénekes legutóbbi kategóriagyőzelme után ismét kupuszinai illetőségű sikert ünnepelhetünk. A Bukrok nevű népdalénekes-páros, Csernai Panna és Koleszár Judit a Fölszállott a páva nevű Kárpát-medencei népzenei tehetségkutató gyerekkorú népművészeti talentumokat felvonultató műsorának középdöntőjéig jutott.
2015. december 30.
Közszemlén a szántóföldek minőségi osztályozásáról szóló tanulmány
A Helyi Közösség értesíti a lakosságot, hogy a komasszációs folyamat keretein belül elkészült a tanulmány a szántóföldek minőségi osztályozásáról (Elaborat komesacione procene zemljista u KO Kupusina), amely nyilvános áttekintésre van bocsájtva 2016. január 31-ig.
2015. december 30.
Rendszeres kupuszinai látogatók a Szent Erzsébet fürdőben
A kupuszinai Nyugdíjas Egyesület hetente szervez utazást a helyi üdülni, pihenni, gyógyulni vágyó idősek számára. Az úticél a magyarországi Mórahalom ismert uszodája: a Szent Erzsébet gyógyfürdő, ahol októberben és novemberben az ötven éven felülieknek és a gyerekeknek kedvezményes áron kínálják a belépőjegyet.
2015. december 30.
Dr. Silling István a Magyar Művészeti Akadémia kitüntetettje

A Magyar Művészeti Akadémia november 5-én, a köztestület születésnapján tartotta meg idei második rendes közgyűlését. A Pesti Vigadó Dísztermében megejtett eseményen átadták a köztestület tagozati díjait.


2015. december 30.
Megszavazva a helyi illeték
Apatin községben, így Kupuszinán is november 15-től 22-ig tartott a pótadóról szóló szavazás. A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermének ajtaja minden nap nyitva állt a szavazók előtt, reggel 8-tól este 8-ig. A nyolc napig tartó szavazás alatt minden rendben volt, a szavazó helyen tartózkodó úrnaőrökön kívül aktivisták is segítették a szavazás menetét.
2015. december 30.
A tánciskola záróünnepsége
Október elején újra kezdetét vette a Tót Zsaklina által vezetett tánctanfolyam, amelyen idén 71 lelkes kupuszinai gyerek vett részt. A klasszikus és latin táncokat tanulni vágyó iskolások heti két alkalommal próbáltak a József Attila általános iskolában, kis és nagy csoportra osztódva.
2015. december 30.
30 éves az ádándi népdalkör
November 15-én ünnepelte harmincadik évfordulóját testvérfalunk, Ádánd népdalköre. Az eseményre kupuszinai vendégek is érkeztek. Az ünnepi műsoron fellépett a néptánccsoport és a Krajcárka népdalkórus is.
2015. november 26.
Megszavazva az új helyi illeték
November 15. és 22. között szavazhattak a kupuszinai polgárok az új helyi illetékre. Az eredmények alapján a szavazópolgárok 53%-a szavazott mellette, és 12% ellene.
2015. november 26.
A Bukrok énekegyüttes sikere
A Fölszállott a páva harmadik elődöntőjét november 20-án tartották. A két kupuszinai lány, Koleszár Judit és Csernai Panna, vagyis a Bukrok énekegyüttes kupuszinai szerelmes dalokat adtak elő.
2015. november 26.
Árkolás az Ady Endre utcában
A tavalyi árkolások folyamán derült ki, hogy az Ady Endre utcában levő Gréda park sarkánál problémás az esővíz elvezetés. Nagyobb csapadék esetén három irányból (az iskola felől, a Gosszé irányából és Budzsák felől) odazúdul a víz és összegyülemlik a kis park sarkán, mint egy teknőben.

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...