Hírek

2014. június 5.
A József Attila Általános Iskola hírei
Kupuszinaiak a Szólj, síp, szólj vetélkedőn * Kárpát-medencei Magyar Iskolák Találkozója * Anyák napi-évzáró műsor
2014. június 5.
Segélygyűjtés Kupuszinán is
Kupuszinán is gyűjtöttek a szerbiai árvízkárosultak számára. Az adományokat május 19-től 22-ig lehetett elvinni a helyi közösség épületébe, amelyeket aztán az apatini vöröskereszt továbbított a rászorulóknak.
2014. május 12.
Van mit ünnepelni
A Kupuszinán 260 éve fennálló intézményes oktatást ünnepelte a közelmúltban a kupuszinai József Attila Általános Iskola. 2002 óta áll az intézmény élén Csíkos Sándorigazgató és számítástechnika tanár, matematikai segédoktató, aki nyilatkozott az ünnepről, az iskola mindennapjairól.
2014. május 12.
Körzeti verseny magyar nyelvből
A kupuszinai József Attila Általános iskola volt a házigazdája április 5-én a körzeti szintű magyar nyelvi versenynek, amelyen zombori, apatini, kúlai és hódsági községbeli iskolások vettek részt. Bauer Kira ötödikes küldte el szerkesztőségünkbe (Dunatáj hetilap - a szerk. megj.) az eredményeket.
2014. május 12.
Nyugat-Bácskai népzenei sikerek
Április 12-én Újvidéken tartották a 29. Szólj síp, szólj! népzenei vetélkedőt. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és az Újvidéki Rádió közös szervezésében zajló, általános iskolásoknak szóló vetélkedőről több jelentős díjat is elhoztak a nyugat-bácskai részvevők.
2014. május 12.
Messze hangzik Anna dala
A csaknem egy évvel ezelőtti interjúban (Dunatáj hetilap - a szerk. megj.) arról adtunk hírt, hogy a kupuszinai Csizmadia Anna népdalénekes éneke gyakran hazaszól, hazaszáll. Annak ellenére, hogy a Fölszállott a páva Kárpát-medencei népzenei tehetségkutató műsor, amelynek tavaly elsődíjasa lett, majd a későbbi amerikai, franciaországi fellépési körutak és a továbbtanulás lefoglalják ideje nagy részét, továbbra is fáradhatatlanul hozzájárul szülőfaluja közösségi értékeinek gyarapításához.
2014. május 12.
Négy atlétikai aranyérem
Április 7-én tartották meg Zomborban a középiskolák közötti községi atlétikai versenyt, amelyen a kupuszinai Szabó Attila is részt vett, a zombori Veljko Petrović gimnáziumot képviselve, annak tanulójaként. A 100 méteres távon és a 4x100 méteres stafétán is elsőként végzett.
2014. május 12.
Kupuszinai dzsúdósiker
Április 5-én Belgrádban tartották meg a nemzetközi dzsúdóversenyt a legfiatalabbak számára. A főváros Šumice nevű sportközpontjában 500 versenyző gyűlt össze különböző országokból. A zombori Bačka dzsúdó klub 18 versenyzővel jelent meg a színvonalas eseményen, köztük a kupuszinai dzsúdótehetséggel, Maros Natáliával.
2014. május 12.
Megszépül a központ
Falunk központjában, az orvosi rendelő előtti kicsi parkban sajnos kiöregedtek a katalpafák, amelyeket a tavalyi évben megpróbáltak még újraéleszteni, lemetszeni az elszáradt ágakat, hátha újra kihajtanak, de mindhiába, ezért idén eltávolították őket.
2014. május 12.
Hírek a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testületből
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testületnél új ifjúsági csapat alakult meg, amely 11 tagból áll. A tűzvédelemre való felkészülésük addig tart, amíg össze nem szoknak a tagok és amíg ki nem hozzák magukból a legjobbat.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...