2006. január 18.

A mezőgazdasági miniszterhelyettes előadása Kupuszinán

Kupuszinán járt a mezőgazdasági minisztérium miniszterhelyettese Goran ®ivkov, munkatársaival valamint a Zombori Mezőgazdasági Intézet képviselőivel.A mezőgazdasági termelők részére szervezett előadás témája a Mezőgazdasági Minisztérium ezévi programjának, illetve a kölcsönök és vissza nem térítendő hitelek lehetőségeinek ismertetése volt.

 A miniszterhelyettes felvázolta a tavalyi év legfontosabb terveit és mérleget vont a megvalósításról. Mint elmondta az eddigi sikeres akciókat újabbak követik , de tanulnak az elkövetett hibákból is. Az idei év a parasztgazdaságok számára az önszerveződésről kell hogy szóljon, hiszen termelői kezdeményezés nélkül semmilyen segélyezés nem vezethet tartós eredményre. Lesznek rövid, valamint hosszútávú hitelek is. A rövidtávú hiteleket a tavaszi vetés pénzelésére lehet majd felhasználni, ezeket 12 hónapra adják, 6%-os kamattal. E hitelek felső összege a földterülettől függ, és 12 000-től 240 000 dinárig terjedhet. A hosszútávú hiteleket öntözőrendszer kiépítésére, mezőgazdasági gépek vásárlására, többéves ültetvények, üvegházak létesítésére vagy állattenyésztés finanszírozására lehet majd igényelni, visszatérítési idejük 5 év, a kamat 3%, a hitelek összege 5000-től 200 000 euróig terjedhet. Szó esett a vissza nem térítendő eszközökről, melyeket az idén is lehet majd igényelni mezőgazdasági beruházások esetén.

A Zombori Mezőgazdasági Intézet újabb tervekkel készül, amelyek között szerepel egy önműködő meteorológiai állomás felszerelése ,amely lehetővé tenné környékünkön az időjárás pontosabb előrejelzését és ezzel együtt az elemi csapások elleni védekezést, illetve a permetezési naptár pontosabb meghatározását is. A hagyományos előadások sem maradnak el , igazodva a helyi sajátosságokhoz leginkább a gyümölcsészetről és konyhakertészetről szólnak majd. A termelők a kölcsönök folyósítását nem látták elegendőnek, és felhívták a figyelmet arra, hogy a kormány semmilyen erőfeszítése sem lehet segítségükre, ha az új piacok megnyitása elmarad.


Címkék: mezőgazdaságUtolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA