2006. január 21.

Beszámoló a kupuszinai szervezetek közgyűléséről

Január 13-án tartották meg a helyi civil szervezetek és intézmények közgyűlését, melyen jelen voltak az egyház, a helyi általános iskola, a tűzoltó testület, a sportegyesület, az ifjúsági szervezet valamint a helyi közösség képviselői. A tanácskozást Péter István polgármester vezette.

A megjelent szervezetek képviselői beszámoltak az elmúlt évben végzett tevékenységeikről, valamint egyeztették az idei évre tervezett programaikat. A tűzoltóegyesület tavaly elkészült a tekepályával, mely júliusban nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. Az idén befejezik az új garázs kiépítését, az ünnepélyes megnyitót október 2-ra tervezik. Az ifjúsági szervezet tavaly több rendezvényt is szervezett, többek között a Valentin-napi partyt, a húsvéti tojásszedő versenyt, az idei Tour de Délvidék megnyitóját, valamint az István-napi utcabálat. Novemberben gyűlést tartottak, amelyen leváltották a régi vezetőséget, és helyére újat neveztek ki. Az idei évre is több rendezvényt terveznek, nem fog elmaradni a híres Beach-party sem. A Partizan sportegyesület 2005-ben több új játékost is fogadott. Augusztus 14-én barátságos meccset játszottak az ádándi vendégcsapattal, a Nyári játékokon pedig első helyezést értek el. A sportpályán tusolókat szereltek fel. A március 8.-i nőnapi bálat a sportegyesület szervezte, ez az idén sem marad el, március 4-én lesz megtartva.

Szó esett arról, hogy a Helyi Közösség eszközöket fog igényelni a községi költségvetésből a templom falának rendbehozatalára, valamint egy hűtőberendezés felszerelésére a temetői kápolnában.

A tanácskozás további részében a falusi turizmussal kapcsolatos tervekről volt szó. Az ország legnevesebb turisztikai szakemberei kidolgozták a Felső-Dunamellék turisztikai tervét, melyben falunknak is komoly szerep jutott. A terv már a megvalósítás fázisába lépett. A másik fontos mozzanat, hogy a falusi turizmusról szóló új törvény rendkívül kedvező feltételeket biztosít, harminc vendéget is lehet adómentesen fogadni (persze, turisztikai irodák közvetítésével), miután a vendéglátó objektumot kategorizálták. Megbeszélések folytak az AMD Tours ügynökséggel, amely felvállalta a konkrét megvalósítást falunkban. A falu feladata, hogy férőhelyeket és programokat biztosítson a turistáknak (kerékpártúra, séta az erdőben, csónaktúra, horgászat, vadászat, templom bemutatása stb.). Minden bizonnyal a turizmus jónéhány családnak megélhetést tudna biztosítani falunkban.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA