Hírek

2015. április 16.
A kupuszinai népviseletes babák egyik készítője
Makk István 1942-ben született Kupuszinán, jelenleg is itt él, nyugdíjas. Érdekes, különleges hobbijairól ismert a faluban, mivel szinte egész életében a férfimunka elvégzése mellett nagy érdeklődést mutatott az inkább nők által kedvelt hobbiknak, munkáknak, mint amilyen a különböző kézimunkák, életnagyságú és egész pici kupuszinai népviselet megvarrása, színházi jelmezek, díszletekek, ajándékcsomagok, virágkosarak készítése és egyéb érdekességek.
2015. április 11.
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója programja
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2015. április 10–19., Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Bácskertes
2015. április 11.
Kupuszinán megkezdődött a 20. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Szemléje
Április 10-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók jubiláris, 20. Találkozója.
2015. március 31.
A Süllő Sporthorgász Egyesület évi közgyűlése
A kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület március 15-én megtartotta évi közgyűlését a horgászotthonban, amelyen minden tag részt vett.
2015. március 31.
Kupuszinaiak a gunarasi tűzoltó továbbképzésen
Március 14-én Gunarason tűzoltó továbbképzésre került sor Bajtai Balázs, a Délvidéki Önkéntes Tűzoltóhálózat elnökének szervezésében. Az eseményen tizenhét vajdasági faluból hetvenkét önkéntes tűzoltó vett részt, köztük Kupuszináról Csizmadia István, az ÖTT elnöke és Rekettye Róbert, az ÖTT titkára.
2015. március 31.
Novics Dávid újabb aranyérme
Novics Dávid, kupuszinai birkózó március 8-án részt vett a Szabadkán megtartott országos szintű kötött fogású birkózó versenyen (Szerbia kupa - első forduló), ahova Szerbia egész területéről érkeztek versenyzők.
2015. március 31.
Kupuszinán némán koszorúztak
Az országos gyásznap miatt Nyugat-Bácskában is zömmel koszorúzásra korlátozódott a március 15-ei ünnepség.
2015. március 31.
Bagolybirodalom
Csizmadia István, a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke érdekes dologról számolt be. A háza előtt álló tuják már évek óta baglyok tömkelegének adnak otthont. Öt vagy hat éve már annak, hogy István úgy döntött, kivágja a megkorosodott, már nem olyan mutatós fenyőket, amikoris néhány "lakóra" lett figyelmes, akik ijedten kukucskáltak ki az ágak közül.
2015. február 28.
Mezőgazdasági előadás
Február 26-án a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében tájékoztató előadásra került sor Kupuszinán. A kultúregyesület könyvtártermében megtartott előadás témája a következő volt: “A 2015-ös évi Köztársasági és Tartományi mezőgazdasági támogatásokkal kapcsolatos információk”.

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...