"nemzetközi" címkék a bejegyzésekben

2015. szeptember 6.
Kupuszinaiak a vasvári Rétesfesztiválon
A Vasvári Rétes Fesztivál során a lassan feledésbe merülő ízek megmentésére és az évezredes tradíció megőrzése érdekében Vasváron, a Kultúra Magyar Városában találkoztak a fenséges ízű sütemények nagymesterei augusztus 15-én, amelyen a kupuszinaiak is részt vettek.
2013. november 5.
Kupuszinaiak a vörösmarti falunapon
Október 5-én tizennegyedik alkalommal került sor a horvátországi Vörösmart falunapjára, amelyen a kupuszinai néptánccsoport is részt vett, már nem először.
2013. augusztus 8.
Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Augusztus 2-án, 3-án és 4-én a magyarországi Bátonyterenyén megrendezésre került az első Palóc világtalálkozó, amelyen kupuszinaiak is részt vettek.
2013. július 22.
Washingtonba repült a páva
A Fölszállott a páva 2012 versenyzőit az a megtiszteltetés érte, hogy képviselhették Magyarországot a nagyszabású Smithsonian Folklife Festival-on, Washingtonban. Az 1967 óta évente megrendezésre kerülő rendezvény egy szabadtéri népművészeti és hagyományőrző fesztivál, mely a Washington Emlékmű és a Capitolium között található National Mall-on kap helyet.
2012. november 24.
Látogatók Vasadról

A Budapest melletti Vasad községéből, a polgármester, Marton József Zoltán vezetésével küldöttség érkezett Kupuszinára. A kis csapatot a vasadi önkormányzati képviselők alkották.

A Helyi Közösség részéről Péter István, polgármester, valamint Hodovány Attila titkár, a kultúra képviseletében pedig Balog Pál, Forgács György és Molnár József fogadták a vendégeket.

2012. július 26.
Kupuszinai vendégek a magyarországi Rimócon
Kupuszinaiak jártak a magyarországi Rimócon. Ez a település a teljesen palóc Nógrád megyében található, és 7 km-re fekszik a szlovák határtól. Néhány éve indult a barátkozás, azóta pedig a két település felvette egymással a kapcsolatot a kultúra terén is.
2012. július 26.
Kupuszinaiak Hercegszántón
Mintegy négy éve a két falu folyamatosan baráti kapcsolatot épít ki egymással, amit közös kultúrális, sport és egyéb rendezvények jellemeznek, de a két falu vezetősége közös pályázatot is tervez.
2012. július 18.
Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó Fesztiválon

Magyarországon, Kecskeméten az Európa Jövője Egyesület 12. alkalommal megszervezte a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozót. Az egyesület elnöke és alapítója Farkas Gábor. Az idei rendezvényre 22 országból érkeztek a gyermekek és fiatalok, köztük Kupuszináról is, tíz gyermek a József Attila általános iskolából Csíkos Sándor, iskolaigazgató és Szenn Lídia, tanítónő kíséretében. A Csiperó Fesztivál keretein belül megszervezték a Csillagszemű tábort, amelynek a résztvevői határokon túli magyar pedagógusok voltak, Kupuszináról két óvónői diplomával rendelkező, sajnos munkanélküli lány vett részt tapasztalatszerzés céljából.

2011. augusztus 16.
Milleniumi tábor

Az  idén a József Attila Általános Iskola és az Ábrahám Pál Egyesület Apatin egy igazán színvonalas nemzetközi tábort tudhat maga mögött.

2011. augusztus 12.
Nemzetközi tábor az iskolában

A helyi József Attila Általános Iskolában ismét megrendezésre kerül a Palóc tábor. A vendégek augusztus 10-én érkeznek és 16-ig maradnak.
A tábor témája a honfoglalás és Szent István király. A tábor ideje alatt lesz a Szent István szobor avatása Apatinban, melyen a táborlakók is részt vesznek majd. Összesen 81 gyerek és 20 felnőtt érkezik, többek közt a kárpátaljai Aklihegyről, az erdélyi Bögözről és Csíkszentimréről.

Oldalak: 1 | 2 | 3 | következő>>>

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál