Hírek (2009 december)

2009. december 8.
Az ipari park nem játszótér!

A helyi közösség felhívja a figyelmet, hogy az ipari park építkezési területén tilos illetéktelen személyek tartózkodása. 
Felkérik a szülőket, hogy gyermekeiket ne engedjék az építkezési területre - ez elsősorban balesetveszélyes, másrészt károkat okoznak a több millió dinár értékű objektumokban.

2009. december 9.
Silling N. Mária tájképei Zomborban

Hétfőn este igen nagy érdeklődés nyilvánult meg a zombori Diákotthon galériájában Silling N. Mária kiállításának megnyitója iránt. A húsz tájképből álló kiállítást David Kecman Dako zombori író, újságíró nyitotta meg. Silling N. Mária autodidakta festő a bácskertesi József Attila Általános Iskola tanárnője, Nagybecskereken a Műszaki Főiskolán szerzett oklevelet. Festészettel a szentendrei Vajda Lajos Művészeti Szabadiskolában kezdett foglalkozni 1988-ban.

2009. december 13.
Mikulás-nap

A Mikulás az idén is megjelent falunkban, a megszokott időben és megszokott útvonalon járta be a falut, s nagy örömet szerzett a gyerekeknek.

2009. december 13.
Felszerelik az ipari parkban fúrott kutat

 A munkálatok különböző szelepek, automatikák beépítéséből és a vízpumpa elhelyezéséből álltak. A pumpák kapacitása 25 liter másodpercenként, 8 bar nyomás mellett. A szükséges pénzeszközöket a Tartományi mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási titkárságon nyert pályázat biztosította.

2009. december 13.
Munkálatok a DTD csatornánál
Munkálatok folynak a Duna-Tisza-Duna csatornánál. A beömlő falusi kanális két oldalát és alját kövezik ki 80 méter hosszúságban, hogy megakadályozzák a part kétoldali omlását.
2009. december 13.
Vége felé közeledik az aláírásgyűjtés
A vége felé közeledik az aláírásgyűjtés a kisebbségi szavazólistára való felkerülésre, a Nemzeti Tanácsokról szóló törvény értelmében. Eddig több mint 1200 kupuszinai polgár adta aláírását. Aki még nem írt alá és szeretné azt megtenni, jelentkezhet a Helyi közösségben,
2009. december 13.
A földárverés eredményei

A Helyi közösség birtokában lévő földterületek ismét bérbeadásra kerültek. A Kommunális és árverező bizottság december 8-án tartotta meg az árverést, amely a következő eredménnyel zárult:
- Buják Róbert - 4,5 hektár a moháti hídnál
- Horvát Kornél és Predrag Vujnović  - 11 hektár a kis háton
- a Naša Pčela szövetkezet 40 hektár a szemetes mögött

2009. december 25.
Adventi műsor
Advent negyedik vasárnapján, Aranyvasárnap a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület karácsonyi műsort szervezett. Az előadók igazán szívhez szóló műsort mutattak be.
2009. december 25.
Félévzáró műsor
A kupuszinai József Attila Általános Iskola tanulói félévzáró műsort szerveztek. Az iskola páros számú osztályai állították össze a rendezvényt, amely igen színvonalasra sikerült.
2009. december 25.
Kétmillió dinár határutak rendezésére
A kupuszinai Helyi közösség kétmillió dinárt nyert a Tartományi mezőgazdasági titkárság határutak rendezésére szóló pályázatán. A pályázat eredetileg 3 és fél millió dinár értékű munkálatokra szólt, ebből kétmilliót hagytak jóvá. A következő tanácsgyűlésen lesznek meghatározva azok a határrészek, ahol a földesutakat a pályázati pénzből megrendezik.
2009. december 25.
Folyik a gyűjtés a 40-es évek eseményeiről
A Dunatáj civil szervezet partnerséget ajánlott a Papp Árpád által koordinált akcióhoz. melynek keretében hangfelvételeket készítenek az itt élő idősebb személyekkel a második világháború alatt és az azt követő időszakban egyének által megélt történetekről. Ezekből egy archívumot szeretnének összeállítani, ami később hiteles alapul szolgál majd a történelem ezen korszakát feldolgozó történészek, helytörténetírók számára. Kupuszinán több mint húsz óra hanganyag gyűlt össze Molnár István földrajztanárnak köszönhetően, aki a gyűjtést végezte.
2009. december 25.
Ruhagyűjtési akció
A Helyi közösség Szociális bizottsága ruhagyűjtést szervezett a rászorulók részére. A gyűjtést követően osztották szét a rászorulóknak az adományokat. Ezúton is köszönik mindenkinek a segítséget!

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál