"Silling István" címkék a bejegyzésekben

2015. december 30.
Dr. Silling István a Magyar Művészeti Akadémia kitüntetettje

A Magyar Művészeti Akadémia november 5-én, a köztestület születésnapján tartotta meg idei második rendes közgyűlését. A Pesti Vigadó Dísztermében megejtett eseményen átadták a köztestület tagozati díjait.


2013. december 15.
A Barangolások Nyugat–Bácskában bemutatója
Október 30-án, dr Silling István nyugalmazott egyetemi tanár, nyelvész, nyelvjáráskutató és néprajzkutató bemutatta legújabb könyvét a kupuszinai József Attila általános iskolában.
2013. június 6.
Silling István újabb elismerése
A Magyar Néprajzi Társaság 2013. május 22-én megtartott Közgyűlésén "PRO ETHNOGRAPHIA MINORITATUM" emlékéremmel tüntette ki dr. Silling István jeles vajdasági néprajzkutatót.
2013. április 4.
Nem szabad megállni, az utat folytatni kell
Mint azt lapunk (Dunatáj - a szerk.) legutóbbi számában hírül adtuk, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta dr. Silling Istvánnak, az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanárának.
2013. április 4.
Dr. Silling Istvánt kitüntette Magyarország köztársasági elnöke
Magyarország köztársasági elnökének kitüntetését vette át március 13-án a szabadkai főkonzulátus ünnepi fogadásán dr. Silling István, az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának tanszékvezető egyetemi tanára.
2012. december 20.
Nyelvünk élő, akár a társadalmunk
Beszélgetés a Csűry Bálint-díjas Silling István professzorral
2012. december 16.
Silling István: Szülőfalumban kincsesbányára leltem
Beszélgetés a Csűry Bálint díjas nyelvésszel, néprajzkutatóval

Silling István egyetemi tanár, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar professzora Csűry Bálint-emlékérmet és -díjat kapott a nyelvjáráskutatásban elért eredményeiért. Az elismerést a Magyar Nyelvtudományi Társaság ítéli oda. A díjazottal munkásságáról beszélgettünk.

2012. december 16.
Silling István Csűry Bálint-díjas
A Magyar Nyelvtudományi Társaság a nyelvjáráskutatásban elért eredményeiért Csűry Bálint-emlékéremben és -díjban részesítette dr. Silling István egyetemi tanárt, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar oktatóját. Az 1972-ben alapított emlékérmet és az 1992-től hozzá társuló díjat eddig a Vajdaságból Penavin Olgának, Matijevics Lajosnak és Papp Györgynek ítélték oda.
2012. szeptember 29.
Silling István új könyve
Silling István, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyetemi oktatója, nyelvész, nyelvjáráskutató és jeles néprajztudós legújabb könyve magával ragadó kiadásban, színes illusztrációkkal jelent meg, Barangolások Nyugat-Bácskában címmel. Szülőfaluja, Kupuszina, továbbá Zombor, Doroszló, Őrszállás, Csonoplya, Bácsgyulafalva és a többi régióbeli település értékeit mutatja be.
2011. december 26.
"És akkor mindenki ott van"

Az adventi időszak már megkezdődött, mikor a csapat kocsiba ült, hogy elbeszélgessen Kupuszina (Bácskertes) lakóival. Volt, aki a helyi közösségbe tartott, volt, aki az iskolába, én pedig a falu egyik legtakarosabb házába mentem, hogy a karácsonyi szokásokról dr. Silling István néprajzkutatóval folytassak némi diskurzust. Van-e valamilyen különleges hagyomány ezen a tájon, s hogyan élik meg a karácsonyt a kétezer-egynéhány száz lakosú faluban?

Oldalak: 1 | 2 | következő>>>

Utolsó hozzászólások

· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...