Hírek (2008 április)

2008. április 5.
Munkát a népnek!

A kupuszinai konyhakertészekből virágkertészek váltak, vagy máshol kerestek boldogulást - A helyi vezetés egy ipari park létrehozásával próbálja leállítani az elköltözést - Hét falu összefogásával ez elérhető - állítja Péter István, a Dunatáj elnöke.

2008. április 24.
Pont olyan, mint az igazi
Kupuszina/Bácskertes - ez a nyugat-bácskai falu mindig is ismert volt a megőrzött szokásairól, színes népviseletéről. A máig magyarnak megmaradt falut zárt közösség lakja, s tulajdonképpen ennek a bezártságnak köszönheti megmaradását a két szomszédos város között.
A falu az évszázadokon keresztül kialakult hagyományait máig őrzi. A gazdag kultúrával, népművészettel rendelkező településen a legtöbb ember kupuszinai eredetű, nehezen fogadják be az idegeneket, akik pedig magyar ajkúként ideköltöztek, a legtöbb esetben felvették a szokásokat, sőt sokan a vallásukat is, s híven őrzik azt.
A Bácsgyulafalváról idekerült Szőke-Kovács Valéria is elfogadta, sőt megszerette az itteni szokásokat, s most merész elhatározásra jutott, úgy döntött, mivel nincs aki a faluban ezzel foglalkozna, porcelánbabákat öltöztet kupuszinai népviseletbe.
2008. április 25.
Lakossági fórum
Április 27-én, vasárnap 11 órai kezdettel lakossági fórumot tartanak a művelődési otthon nagytermében, melyen jelen lesznek a Magyar Koalíció magas rangú képviselői. A gyűlésen ismertetni fogják a tartományi Nagyberuházási alapnál elnyert pályázatok projektumait: ezek az ipari park első fázisának kiépítése, a víztisztító befejező munkálatai, a vízvezetékrendszer felújítása, a sportcsarnok projektuma, a falu sportpályáinak felújítása, valamint a határutak rendezése. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál