Hírek (2004 augusztus)

2004. augusztus 31.
Épül az új víztisztító

A kupuszinai Helyi Közösség megkezdte a víztisztító teljes felújítását. A munkálatok miatt időnkénti fennakadásokra kell számítani a vízszolgáltatásban. A felújítás várhatóan két hónapig tart majd.

2004. augusztus 31.
Felújítások a benzinkúton

Kupuszinán korszerűsítik a benzinállomást hallottuk Slavica Čurčićtól az állomás vezetőjétől. Új, digitális töltőket szerelnek fel, szélesítik a kínálatot, a jelenlegi MB-95-ös benzin mellett Dízel D kettest, MB 98-as szuperbenzint és BMB 95-ös ólommentes benzint is biztosítanak. A befektetést önköltségből fedezik. A pénztárgép kérdését is megoldották, az év végéig pedig egy számítógép beszerzését is tervezik. Két, úgynevezett duplex automata is a rendelkezésükre áll a vásárlóknak. A benzintöltő állomáson az eddigi motorolajokból, háztartási cikkekből illetve kerékpáralkatrészekből álló választékot is bővítik.

2004. augusztus 31.
Búcsú - 2004

Kupuszinán megtartották a hagyományos búcsút.A falu apraja-nagyja készül az ünnepségre és falunkból elszármazottak is hazalátogattak. A búcsút Szent Anna és Joachim napján tartják, ebben az évben ez a dátum július 26.-ára esett, de gyakorlati okokból a rákövetkező vasárnap ünnepelték.

2004. augusztus 31.
Kupuszinai vendégek az ádándi falunapon

Kupuszina viszonozta az ádándi vendégek legutóbbi látogatását . A magyarországi falu meghívására népes kupuszinai küldöttség látogatott el az ádándi falunapokra. Néhány kupuszinai általános iskolás táborozáson volt a Balaton környéki faluban. Az ádándi falunapokon Kupuszinát a helyi közösség valamint a civil szervezetek képviselték. Itt közöljük a kupuszinai polgármester, Péter István levelét, mely az ádándi helyi újságban is megjelenik.

2004. augusztus 31.
Tour de Délvidék: Kupuszina volt az utolsó állomás

A harmadik Tour de Délvidék augusztus 5-étl 11-éig tartott. A kerékpáros forgatag Dobradópusztáról Kupuszináig járta végig a Délvidék településeit. A Tour elnevezés általában versenyszerű megmérettetést takar, viszont ez a "verseny" sokkal inkább a délvidéki és magyarországi fiatalok ismerkedését célozta meg a Vajdasággal és az itt élő emberekkel.

2004. augusztus 31.
Néprajzi tábor Kupuszinán

Augusztus 17-étől 22-éig negyvenöt gyerek táborozik Kupuszinán. A Vajdasági Palócföldön címet viselő táborban a Délvidék különböző részeiből és Magyarországról érkezett résztvevők az itteni hagyományos mesterségekkel, szalmafonással, szövéssel ismerkednek.

2004. augusztus 31.
Nyári játékok 2004.

Immár másodízben tartották meg a Nyári Játékokat a Horgászotthonnál. A rendezvényre augusztus 15-én, vasárnap került sor. Bár a nap folyamán többször is beborult, az idő mégis kegyes volt hozzánk, és az eső nem mosta el a rendezvényt. Az idén a Sporthorgászegyesület volt a szervező.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál