"rendezvény" címkék a bejegyzésekben

2015. február 5.
Amatőr színjátszóink találkozója
Az idei házigazda a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
2013. április 4.
Tizenkilenc amatőr társulat Kupuszinán
Április 5-től 14-ig Kupuszina ad otthont a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozójának, amelynek szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, szakmai partnere a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.
2011. november 28.
"Ameddig egy nép énekel, messzire hallatszik hangja"

November 26- án Bácskertes (Kupuszina) adott otthont a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében megrendezett XXXV. Durindó Gálának. A júniusban Csonoplyán tartott seregszemle szakmai zsűrijének  javaslata alapján legjobbnak ítélt népzenei együttesei és szólistái nyertek részvételt a Gálára, melynek házigazdája  a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület volt. Vendégként szerepelt és tette  még ünnepélyesebbé  az alkalmat a magyarországi, Ádándi Népdalkör.
 A szervezők nevében dr. Szöllősy Vágó László a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) főtitkára mondott köszöntőt.

2011. november 22.
Durindó Gála Bácskertesen

A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok rendezvénysorozat  keretében a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) a legjobb vajdasági magyar népzenei együtteseknek és szólistáknak is gálaműsort szervez.

2009. július 10.
Fúvószenekarok fesztiválja Bácskertesen

Bácskertes jeles esemény színhelye volt vasárnap, ugyanis a faluban tartották meg a Fúvószenekarok IX. Nemzetközi Fesztiválját.

2009. július 5.
Fúvószenekarok IX. Nemzetközi Fesztiválja

Kupuszina kapta a megtisztelést, hogy idén megszervezze a fúvószenekarok nemzetközi fesztiválját. A rendezvény a falu központjában levő téren lett megtartva. A tizenöt bejelentett zenekar közül tizenhárom vett részt a fesztiválon.

2009. március 19.
Március 15. megemlékezés és koszorúzás

Az idén is megemlékeztek az 1848-as forradalom hőseiről a központban levő Petőfi-szobornál. Az alkalmi műsort a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai és a József Attila Általános Iskola tanulói adták elő a nagyszámú megjelentnek, ezt követően a helyi szervezetek képviselői elhelyezték koszorúikat a szobornál.

2009. március 18.
Március idusa Bácskertesen

Bácskertesen szentmisével kezdődött az idén nemzeti ünnepünk napjának emlékműsora.

2008. március 19.
Nemzedékek értékőrző összefogása

Forrás: Magyar Szó

Megemlékezések az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról Nyugat-Bácskában

2007. december 26.
Jövőt ígérő emlékezés

Forrás: Dunatáj

Hatvan éves a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

Oldalak: 1 | 2 | következő>>>

Utolsó hozzászólások

·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...