"szüreti bál" címkék a bejegyzésekben

2016. október 16.
Szüretbál
A Kupuszinán tradícionális szüretbál szeptember 25-én volt megtartva a kultúrotthon termében. A bíró Pálinkás Ákos volt, a bíróné pedig Csíkos Enikő.
2015. november 26.
Szüretbál Kupuszinán
Kupuszinán október 11-én került sor a hagyományos szüreti mulatságra, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében. 
2014. november 11.
Szüretbál
Az idei kupuszinai szüretbálat október 5-én tartották a kultúrotthon termében.
2013. november 5.
Szüreti bál
A Kupuszinán hagyományos szüretbál idén szeptember 28-án volt megtartva a kultúrotthon termében. A bíró ezúttal Tumbász Dávid volt, a bíróné pedig Buják Judit.
2012. október 8.
Szüretbál

Szeptember 29-én, szombaton, nagy vidámsággal zajlott le Kupuszinán a minden évben megrendezésre kerülő szüretbál. A több, mint 100 kupuszinai népviseletben mulatozó gyerek között főleg általános iskolások szerepeltek, de szép számban voltak köztük óvodások, középiskolások és óvodáskor előttiek is.

2011. október 5.
Szüreti bál

Október elsején,  14:00 órai kezdettel a József Attila Általános Iskola nyolcadik osztályosainak szervezésében megtartották Kupuszinán a szüretbálat. Ez egy minden évben  megrendezésre keülő rendezvény, amely megmozgatja az általános iskolásokat, szülőket és a falu lakosságát, akik örömmel vesznek részt a hagyományőrző rendezvényen.

2007. október 13.
Megtartották az idei Szüretbálat

Kupuszinán szüretbált tartottak. Megválasztották a birót és birónőt Hodovány henrietta és Milanko Attila személyében. A biró zenei kisérettel ésa csőszlegényekkel és nem utolsósorban ajándékkal ment, a birónőért, ahol megkérte, hogy segitsena vétkesek elbirálásában. Az igenlő válasz után, kocsikra szálltak, és a népi táncosokkal bejárták a falu utcáit.

2005. szeptember 29.
Szüreti bál

Szüreti mulatságot tartottak Kupuszinán.A szervező ezúttal a nyolcadik osztály volt, Kiss Katalin osztályfőnök vezetésével.A fogatot, kocsikat, autókat feldíszítették. Még a karonülő csecsemőket is népviseletbe öltöztették. Először a bírót, Balog Árpádot kísérték a csőszlányok és legények a bírónő, Klucsovszki Anett házához, majd következett a felvonulás.

2003. szeptember 30.
Szüreti bál Kupuszinán

A hagyományos szüretbál minden évben megrendezésre kerül. A szüretbál két fő résztvevője a bíró, és párja a bíróné. A többi táncos a csőszök szerepét töltik be. Egy meghatározott teremben hálót szerelnek a mennyezetre, ami szőlőlevelekkel van díszítve, valamint szőlőfürtök és almák lógnak le cérnaszálakon. A megbeszélt időpontban a bíró két kisérője elmegy a csőszökkel a bíró házához, majd annak szüleitől elkérik a fiukat, bírónak. Ezután már a bíró vezeti a menetet.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál