Hírek (2012 június)

2012. június 4.
Erdélyi kirándulás
Évek óta megszervezésre kerül a Kárpát-medencei iskolatalálkozó. Minden évben hat ország, hat általános iskolájának diákjai gyűlnek össze, Laskóról, Aklihegyről, Komáromból, Piliscsabáról, Etédről és Kupuszináról. Idén a vendéglátó az etédi Jósika Miklós általános iskola volt. Kupuszináról nyolc gyermek és két tanár jutott el az ötnapos kirándulásra.
2012. június 4.
Be lehet jelenteni a fagykárt
Május 31-től be lehet jelenteni a fagykárt, mindennap 8 és 13 óra között a Helyi közösség 6. számú irodájában. A szükséges adatok: parcellaszám, terület, a fagykár nagysága százalékban. A határidő egy hét. Az adatok az apatini község kárfelbecslő bizottságának lesznek továbbítva.
2012. június 4.
Tanácsgyűlés volt
Kupuszinán, május 28-án, a Helyi Közösség tanácsa gyűlést tartott, melyen több határozat is született. Többek között pénzbeli támogatást hagyott jóvá a Bácsér Íjászklubnak két céltábla megvásárlására. A határutak rendezésének munkálatait odaítélték a bajmoki Panonputevi cégnek, a munkálatok a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság támogatásával valósulnak meg.
2012. június 7.
Elsőáldozás
Június 3-án, vasárnap megtartották a 3. osztályos diákok elsőáldozási ünnepségét. A 18 elsőáldozó, 6 fiú és 12 lány, ft. Bunford Vilmos esperes plébános és a szülők kíséretében együtt ment a plébániáról a templomba.
2012. június 7.
Kitűnő eredmények a versenyeken

A kupuszinai József Attila általános iskola alsós és felsős diákjai egyaránt nagyon szép eredményeket értek el a különböző versenyeken az elmúlt hónapban.

2012. június 7.
Szemétszedési akció lesz szombaton
A Tisztítsuk meg Szerbiát országos akció keretein belül Kupuszinán, június 9-én, szombaton reggel 8 órakor szemétgyűjtő akció lesz, melyen bárki részt vehet. Egy csapat a zombori, egy pedig az apatini bekötőút végétől indul majd a falu felé a szemétszedéssel, a benzinkútnál találkoznak, onnan pedig a Belgrádi utcán keresztül haladva a bungalók felé veszik az irányt.
2012. június 16.
Készülnek a versenyre
A Szerbiai Tűzoltók Szövetsége négyévente megszervezi a Tűzoltók Országos Versenyét. Az első verseny 2008-ban volt megtartva Bajina Bašta-n, ebben az évben pedig Zrenjaninban kerül megszervezésre a második országos verseny 2012. június 29. és július 1. között. A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület felnőtt csapata is részt vesz ezen a nagyszabású megmérettetésen, és nagy erőkkel, szorgalommal készülnek és gyakorolnak.
2012. június 16.
Szemétszedési akció
Kupuszinán, június 9-én, szombaton szemétgyűjtő akciót szerveztek, melyen bárki részt vehetett. Az akció a Tisztítsuk meg Szerbiát! program keretein belül lett megszervezve. Egy csapat a zombori, egy pedig az apatini bekötőút végétől indult a szemétszedéssel, a benzinkútnál találkoztak, onnan pedig a Belgrádi utcán keresztül haladva a bungalók felé vették az irányt.
2012. június 16.
Felhívás községi instruktorok jelentkezésére

A Köztársasági Statisztikai Intézet, a 2011-es mezőgazdasági összeírásról szóló törvény (a SZK Hivatalos Közlönye, 104/09. és 24/211.sz.) alapján közzéteszi a következő nyilvános felhívást a községi instruktorjelöltek jelentkezésére. A Köztársasági Statisztikai Intézet 2012. október 1-jétől december 15-éig fogja lefolytatni a mezőgazdasági összeírást a Szerb Köztársaság területén.

2012. június 19.
Bazi nagy kupuszinai évforduló!
Körülbelül egy éve annak, hogy a Fikusz ifjúsági szervezet megszervezte a "Bazi nagy kupuszinai lagzi" elnevezésű bulit, ahol eljátszották egy ifjú pár egybekelését, vacsora és élőzene kíséretében. Idén, június 23-án, a Művelődési Egyesület színháztermében, ennek a viccből megkötött házasságnak az évfordulóját szeretnék a szervezők megünnepelni, ezért minden mulatni vágyót szeretettel várnak.
2012. június 19.
Lezajlott a kisérettségi
Június 18-án anyanyelvből, 19-én pedig matematikából bizonyíthatott a József Attila általános iskola 14 végzős diákja. A matematikai tesztelésen a diákok 25 százalékban kaptak olyan feladatot, amely szerepel a feladatgyűjteményben, 25 százalékban olyat, amely részben ismert és 50 százalékban ismeretlen feladatokkal találkoztak, amelyhez az általános iskolában szerzett tudásukat kellett alkalmazniuk.
2012. június 19.
Kispályás labdarúgótornát szerveznek

A kupuszinai Partizan Sportegyesület kispályás labdarúgótornát szervez július 8-tól, felnőtt és ifjúsági csapatok részére.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál