Hírek (2004 november)

2004. november 30.
Halottak napjára

Halottak napján a katolikus temetőben új keresztet állítottak azok emlékére, akikért a harang sem szólt, a messze földön ismeretlen sírokban nyugvó szeretteinkért.

2004. november 30.
Felújítják a közvilágítást
Megkezdték a falu utcai lámpáinak felújítását. A kiégett világítótestek cseréje folyamatban van, illetve újak felszerelése ahol régi, nem szervizelhető vagy működésképtelen kandeláberekre akadnak.A munkálatok gyors befejezésére számítanak. A felújítások után egy jobban megvilágított, biztonságosabb falu lesz Kupuszina .
2004. november 30.
Piaci körkép

A kupuszinai magántermelőket, mint rendesen, a piacokon találhatjuk meg portékájukat kínálgatva . Bár a pultok szebbnél szebb árútól roskadoznak, a bevétel sokszor kissebb a vártnál. A kupuszinaiak ebben az időszakban leginkább gyümölcsökkel és paprikával pakolnak ki standjukra. Az utóbbi időben egyre több helyen jelennek meg a belső memóriával ellátott pénztárgépek. Habár ezeket a berendezéseket nem tették kötelezővé az őstermelők számára többeknél már felfedezhetők. Nemsokára a káposzta, a krumpli, a bab szezonja következik , természetesen a kupuszinaiak fő specialitása, a konyhakerti vetemények mellett. A felvételek az apatini piacon készültek.

Utolsó hozzászólások

· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...