Hírek (2012 augusztus)

2012. augusztus 3.
Falunap lesz Ádándon

2003. augusztus 20-án, azaz Szent István napján, a magyarországi Ádánd polgármestere, Pollák Tibor, valamint Kupuszina polgármestere, Péter István ünnepélyes keretek között aláírták a két falu testvértelepülési együttmüködéséről szóló megállapodást. A megállapodás értelmében a két falu képviselői törekszenek egymás adottságainak, céljainak kölcsönös megismerésére, a sokoldalú kulturális kapcsolatok kiépítésére és ápolására, a civil szervezetek közötti együttműködés fokozására, a sportkapcsolatok kiépítésére, az egyházi és szellemi kapcsolatok ápolására, a polgárok közötti társadalmi és gazdasági összefogásra. Ez a megállapodás azóta is nagyon szépen működik.

2012. augusztus 3.
Lezajlott az idei búcsú
Lezajlott az idei búcsú is. A falu apraja-nagyja készült az ünnepségre. Erre az alkalomra a falunkból elszármazottak is hazalátogattak. A búcsút Szent Anna és Joachim napján tartják, de gyakorlati okokból a rákövetkező vasárnap ünneplik.
2012. augusztus 3.
Megjelent a pályázat a mezőgazdasági összeírók jelentkezésére
Augusztus 1-én megjelent a pályázat a mezőgazdasági összeírók jelentkezésére. A jelöltek augusztus 10. és 14. között jelentkezhetnek személyesen, mindennap (szombat-vasárnap is) 10 és 18 óra között a helyi irodában.
2012. augusztus 15.
Kupuszinaiak Ádándon
Falunk testvértelepülésén, a magyarországi Ádándon augusztus 4-én szervezték meg a 18. falunapot. Az idén Kupuszináról vendégszerepeltek a művelődési egyesület tagjai. Felléptek: Toldi István, mesemondó, a néptánc csoportunk és a fúvószenekar, a Karib-tenger kalózai – a művelődési egyesület steptánc csoportja.
2012. augusztus 15.
Újabb érmet szerzett a fiatal futó

Augusztus 11-én, szombaton, Újvidéken a Vojvodina Sportklub stadionjában megrendezték a vajdasági szintű futóversenyt. A versenyt a fiatalabb junior kategóriában rendezték meg, ahol a versenyzők 1995 és 1996-os születésűek voltak. Ezen a versenyen részt vett a kupuszinai Szabó Attila, aki 1998-ban született, és a zombori Maraton atlétikai sportklub tagja. Attila, pionir létére gyönyörűen megállta a helyét a nála jóval idősebb versenyzők között. A 100 méteres távon, 11,88 másodperces idővel a bronzérmet vihette haza.

2012. augusztus 15.
9. Nyári Játékok Kupuszinán

Augusztus 12-én, vasárnap sor került az immár hagyományos Nyári Játékok megszervezésére a Süllő Sporthorgász Egyesület jóvoltából. Idén is jelen voltak ádándi vendégeink. A játékokon hét csapat vett részt, és mindegyik vitt magával egy játékot.

2012. augusztus 22.
A rajzfilm-est bemutatója
Kupuszinán, augusztus 19-én, vasárnap este 8 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület bemutatta Táncos, zenés rajzfilm estjüket. A különleges élményt nyújtó produkciót teltház előtt adták elő. A rendező Vörös Endre volt.
2012. augusztus 22.
Vadászbogrács másodszor
Kupuszinán, augusztus 18-án, szombaton délután 3 órakor kezdődött a "Fácán" Vadászegyesület által második alkalommal megszervezett vadfőző verseny. Tavaly 32 bogrács volt, idén 37 bogrács vett részt a versenyen, ezen kívül még 3 bográcsban főtt a vad versenyen kívül. Ez körülbelül 330 személyt tett ki. A belépő 2400 dinár volt bográcsonként. Egy bográcsra hat személy volt előlátva, de akadt olyan társaság is, ahol többen voltak.
2012. augusztus 29.
Ajándékot kapott a kupuszinai ÖTT
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület használt egyenruhát és kiegészítőket kapott az apatini Hivatásos Tűzoltó Testülettől. Múlt héten, szerdán hozta el a csomagot Hegedűs Ferenc, tűzoltó parancsnok helyettes, ami tartalmazott 11 darab vízálló és tűzálló egyenruhát (nadrág, felsőrész), 16 darab rohamsisakot, 5 pár csizmát, 5 darab derékszíjat és 5 pár kesztyűt.
2012. augusztus 29.
Tűz volt Kupuszina határában
Augusztus 24-én, pénteken, 15:10-kor riasztást kapott az Önkéntes Tűzoltó Testület, hogy tűz van a kiserdőben. A jégelhárító állomástól a kanálisig körülbelül 3-5 hektár égett, amit az Önkéntes Tűzoltó Testület hat felnőtt és egy ifjúsági tagja hárított el 20:40-ig.
2012. augusztus 29.
Kupuszini toronyóra, nem jól járt a sétálója
Kupuszina jelenlegi templomát 1808 és 1813 között építették és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária édesanyjának tiszteletére szentelték. A toronyórát pedig valamivel később szerelték fel. Körülbelül egy hónapja megállt az óra, mint később kiderült, az egyik fogaskeréknél egy fog hiányzott, kitört. A Helyi Közösség az órát helyi mesterekkel javíttatta meg.
2012. augusztus 29.
Pénzsegély a tűzoltóknak
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület a 24-ei tűzesetről értesítette az apatini Hivatásos Tűzoltó Testületet, ezenkívül az apatini község alelnökét is, Cvetićanin Mirant, aki 30.000 dinárt hagyott jóvá a Kupuszinán történt tűzeset elhárításánál elhasznált üzemanyagra.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál