Hírek (2006 február)

2006. február 3.
Mezőgazdasági témájú előadások február 8-án és 9-én

2006. február 8-án, szerdán este 18,00 órai kezdettel a könyvtárteremben előadás lesz a termelők részére, a következő témakörökkel:

2006. február 6.
Beszámoló a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület évi közgyűléséről

A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület megtartotta rendes évi közgyűlését Csizmadia István elnök vezetésével. A jelentésekben kiemelték, hogy a településen az elmúlt évben csak kisebb kéménytüzek voltak, amelyet a lakosok saját erőből is képesek voltak elfojtani.

2006. február 11.
Beszámoló a nyugdíjasok báljáról

Kupuszinán a nyugdíjasok bálat szerveztek. Az immár hagyományos mulatságon , mindenki hozott magával egy csomó jókedvet , sőt a tánccipőit sem hagyta otthon a társaság. Az eseményen a környező településekről is érkeztek vendégek. A repertoáron éppen úgy szerepelt a csárdás , mint a kóló, az est a kultúrális sokszínűség és tolerancia jegyében telt el.

2006. február 11.
Tumbász Attila: nagyobb szükség van a földműves-érdekszervezetekre

Tumbász Attila már tíz éve foglalkozik fő munkaidőben földműveléssel. Ő az egyetlen az apatini község területén, aki a kormánytól vissza nem térítendő eszközöket kapott. A kölcsön egy ipari paprika szárítására és tárolására szolgáló helyiség kiépítésének és felszerelésének negyven százalékát fedte.

2006. február 11.
Előadások a termelőknek

A mezőgazdasági termelők számára szervezett programok keretében újabb két előadáson vehettek részt a kupuszinai földművesek. Ezúttal a legfrisebb kérdések kerültek napirendre: A mezőgépek lízingelési lehetőségei és a kölcsönök folyósításának mikéntje, a permetezőgépek karbantartása, a termelői önszerveződés különböző változatai, illetve az előadók személyes tapasztalatai ezen a téren. A második előadás témái leginkább a reprodukciós anyagokról szóltak, gyakorlati példákkal és filmekkel illusztrálva.

2006. február 11.
Megjelent a Tartományi Fejlesztési Alap start-up programok hitelezésére vonatkozó pályázata

Vajdaság Autonóm Tartomány Fejlesztési Alapja pályázatot hirdetett Vajdaság területén induló vállalkozások hosszúlejáratú hitelezésére. A támogatást munkanélküli személyek igényelhetik felszerelés beszerzésére. 

2006. február 22.
Utcák közötti tekeverseny volt 18-án
Kupuszinán az Önkéntes Tűzoltó Testület szervezésében tekebajnokságot szerveztek. A falu utcáinak képviselői mérték össze erejüket a versenyen. Csizmadia István, a tűzoltő testület elnöke elmondta, a cél nem csak sportesemény szervezése, sokkal inkább a falu lakosságának, úgy idősnek, mint fiatalnak a megmozgatása volt. Összesen 7 csapat mérte össze erejét, egyenként 8 résztvevővel. A győztes a Kossuth Lajos utca csapata lett, őket követik az Ady Endre, majd a Petőfi Sándor utca csapata.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál