Hírek (2011 november)

2011. november 1.
Négyesfogat 2012

November 2- án este az idei házigazdáknál, a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben tartottak egyeztető megbeszélést a Nyugat-bácskai Négyesfogat- Bácskertes (Kupuszina), Gombos, Doroszló és Szilágyi közös művelődési rendezvényének szervezői.

2011. november 2.
Nyugat-bácskai közvita a kulturális stratégiáról

Október 25-én a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) közvitát rendezett a kulturális stratégiatervezet témájában Zomborban. A helyszín a Városháza díszterme volt, ahol rendre képviseltették is magukat a nyugat-bácskai magyar művelődési egyesületek. Lovas Ildikó, az MNT művelődési tanácsosa bevezetőjében többek között hangsúlyozta azt a három fő irányvonalat, amely mentén haladtak a tervezet elkészítésekor. Ezek: a kulturális örökség védelme, az értékteremtés és a felsoroltak bemutatása. Kiemelte azt a kutatási eredményt, miszerint Nyugat-Bácskában a műkedvelő tevékenységek között a legnagyobb -- 24%-os -- részaránya az amatőr színjátszásnak van, nem pedig, ahogyan gondolnánk, a néptáncnak vagy a népzenének, ami vélhetően a kőszínház hiányából adódik. Fontosnak ítélte meg, hogy konkrét adatokkal mutassák ki a reális igényeket, támogatási potenciálokat, ezek alapján kell megtenni a szükséges lépéseket.

2011. november 9.
Pilates-torna Kupuszinán és Szilágyin

Kupuszinán és Szilágyin  egy fiatal  tornatanárnő hetente kétszer Pilates edzéseket tart. Szakál Sára,  Szilágyin már több csoportot vezet, amelyek  bejáródottan működnek, és idősebbek is résztvesznek.
Kupuszinán most szervezi a csoportokat, az érdekelteknek. Egy edzés 80,00 dinárba kerül majd. Az edzések hetente kétszer lesznek este 18:00 órától. A téli hosszú estéken ez egy remek egészséges kikapcsolódás. Bízzunk, hogy sokan döntenek egy kis egészséges mozgás mellett.

2011. november 21.
Dunatáj-nap

- Kommunikációs tréninget és konferenciát tartott a Nyugat-bácskai civilek ernyőszervezete-

2011. november 22.
Durindó Gála Bácskertesen

A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok rendezvénysorozat  keretében a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) a legjobb vajdasági magyar népzenei együtteseknek és szólistáknak is gálaműsort szervez.

2011. november 28.
"Ameddig egy nép énekel, messzire hallatszik hangja"

November 26- án Bácskertes (Kupuszina) adott otthont a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében megrendezett XXXV. Durindó Gálának. A júniusban Csonoplyán tartott seregszemle szakmai zsűrijének  javaslata alapján legjobbnak ítélt népzenei együttesei és szólistái nyertek részvételt a Gálára, melynek házigazdája  a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület volt. Vendégként szerepelt és tette  még ünnepélyesebbé  az alkalmat a magyarországi, Ádándi Népdalkör.
 A szervezők nevében dr. Szöllősy Vágó László a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) főtitkára mondott köszöntőt.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál