Hírek (2007 június)

2007. június 6.
Oktatási konferencia volt Kupuszinán

Egynapos látogatáson vett részt az apatini községben Lezsák Sándor, a magyar országgyűlés alelnöke. Kupuszinán tartották a kisiskolák és a kissebbségi oktatás a Kárpát-medencében elnevezésű fórumot. jelen voltak Horvátország, Szlovákia, Szerbia és Magyarország képviselői.

2007. június 6.
Tűzvédelmi ellenőrzés

Az Önkéntes Tűzoltó Testület értesíti a lakosságot, hogy június 11.-én és 12.-én (hétfő és kedd) végzi a mezőgazdasági gépek és a tűzoltókészülékek tűzvédelmi ellenőrzését. Az ellenőrzés 7-12 óra között lesz, a helyi Tűzoltóotthon előtt.

Ezzel kapcsolatban fontos tudni, hogy a belügyminisztérium rendelete értelmében minden mezőgazdasági gép, melyet az aratásnál használnak, meg kell hogy feleljen a tűzvédelmi előírásoknak. Továbbá, tilos a tűzgyújtás a határban és egyéb szabad területeken.

2007. június 11.
Lehet jégkárt jelenteni

A Helyi Közösségben továbbra is fogadják a jég- és a szárazságkárról szóló bejelentéseket. A kárt csak a bejegyzett termelők jelenthetik, hozni kell a bejegyzésről szóló igazolást. A bejelentés űrlapokon történik, szükséges tudni az érintett földek nyilvántartási számát, a parcellák területét, valamint a kár nagyságát százalékban. A károkat később községi bizottság fogja felmérni.

A faluban és környékén szombaton, június 9-én volt nagyobb károkat okozó jégverés.

2007. június 21.
Halfőző verseny július 1-én
A Süllő sporthorgászegyesület szervezésében az idei halfőző versenyt július 1-én (vasárnap) tartják a Horgászotthonban, 17,00 órai kezdettel. Ezt a rendezvényt az apatini Halászesték keretein belül szervezik meg minden évben. Az idén huszonöt versenyzőt fogadnak, a szervezők biztosítják a halat, kenyeret, tésztát és tűzifát. A versenyzőknek kell biztosítani a bográcsot és a fűszereket. A rezervációs díj hat személy részére 300 dinár. Jelentkezni Váci Péternél lehet a 786-182 telefonszámon, legkésőbb június 29-ig.
2007. június 24.
Hírek a Helyi Közösségből

Az apatini képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták a benyújtott módosítási javaslatokat, amelyek a kupuszinai Helyi Közösség statútumára vonatkoznak. Az új statútumban szerepel a helyi közösség szimbóluma is. A szimbólum pajzs alakú, alapszíne sötétkék, a pajzs kerete lila (borszínű). Jobboldalt három búzakalász, baloldalt a templom látható rajta, lent szalagon az alábbi szöveg olvasható: "1751 Kupuszina". A szimbólumon látható még egy stilizált piaci mérleg, hullámos kék vonalak melyek a vizeket, és sárga-zöld mezők melyek a termőföldeket jelképezik.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál