"jubileum" címkék a bejegyzésekben

2014. augusztus 14.
90 éves a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület
Kilencvenedik születésnapját ünnepelte 2014. július 19-én a kupuszinai ÖTT. Az ünnepség alaklmából megszervezésre került a 4 falu, Szilágyi, Doroszló, Gombos és Kupuszina baráti találkozója.
2011. augusztus 16.
A Szent István szobor leleplezése Apatinban

Vasárnap, augusztus 14-én Apatinban nagyszabású rendezvény volt a város 1000 éves  évfordulójának alkalmából. A jubileumi megemlékezésre  Varga Attila gödöllői szobrászművész alkotása lett adományozva  a városnak. A szobor  a Magyar Munka és Érték Alapítvány  ajándéka, amely 140 cm magas, süttői mészkőből lett készítve, a talapzata szintén süttői mészkőből készült. A mellszobor értéke  hárommilliókétszázezer forint.

2011. május 5.
A templom jubileumára készülnek Bácskertesen

A bácskertesi Szent Anna-templom1806-tól 1813-ig épült, 2013-ban tehát fennállásának két évszázados jubileumát ünnepli. A hívek mindig nagy szeretettel tartották fönn adakozásukkal, önkéntes munkájukkal. Kétezerben például újrafestették belülről a templomot, a bádogtetőt több esetben is átfestették, újra cserélték az esőcsatornákat. A hívek a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben is lelkesen készülnek a jubileumra.

2007. december 26.
Jövőt ígérő emlékezés

Forrás: Dunatáj

Hatvan éves a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

2007. március 19.
A helyi lelkipásztor huszadik évfordulója

Húsz éve jött Bunford Vilmos esperes-plébános falunkba

Bunford Vilmos Nyugat-Bácska esperese két évtizede Kupuszina lelkipásztora. Vasárnap a szentmisén készitettek meglepetést hívei. Molnár József a pasztorális tanács elnöke, Molnár Gizella hittanoktató, Janovics Anna ,valamint Buják Anett felolvasók alkalmi verssel köszöntötték, illetve szerény ajándékkal.

2007. február 3.
A Petőfi 60 éve

Ebben az évben ünnepli a kupuszinai Petőfi Sándor művelődési egyesület hatvanéves fennállását. Hivatalosan hatvan évvel ezelőtt január elsején kezdődött meg a munka, de a művelődési élet kezdetei jóval korábbra datálódnak, az első feljegyzések 1918-ból vannak , egy népszinműről-mondta el Balog Pál az egyesület titkára.

2005. június 30.
Nyolcvan éves a vadászegyesület

A kupuszinai Fácán vadászegyesület fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte. Csizmadia Tibor, a vadásztársaság elnöke elmondta, hogy jelenleg 59 tagjuk van. A tervek között szerepel a vadállomány növelése, vadmenhelyek létesítése, erdősítés a helyi civil szervezetek tagságának segítségével és a helyi közösség közreműködésével.

2004. október 30.
Az Önkéntes Tűzoltó Testület fennállásának nyolcvanadik évfordulója

A kupuszinai önkéntes tűzoltó testület a közelmúltban ünnepelte nyolcvan éves fennállását. A tüzoltó testület huszonegy taggal kezdte meg munkáját, s hogy mennyire szükség volt munkájukra, az is mutatja, hogy a falu történetének legnagyobb tragédiája a kolerajárvány mellett éppen egy tűzvész volt, amely majdnem az egész település pusztulását okozta.

2004. szeptember 30.
Guzsvány Mihály és Verona aranylakodalma

Aranylakodalmat ünnepeltek Kupuszinán. Guzsvány Mihály és Verona családjuk körében ünnepelték ötvenedik házassági évfordulójukat. Az elmúlt évek legszebb napjaira emlékeztek, mint elmondták az út során akadtak nehézségek is, de a kitartás és megértés mindenen győzedelmeskedett. A felmerült problémákat csak együtt lehet megoldani és minden új nappal bízni a jövőben.

2004. június 30.
Aranylakodalom Kupuszinán

Aranylakodalmat ünnepelt Kupuszinán a Janovics házaspár,Erzsébet és József. A templomban erősítették meg házasságukat gyermekeik, a rokonság, barátok körében akik jó egészséget és hosszú, boldog életet kívántak nekik.Bunford Vilmos nyugat-bácska esperese a következőképpen szólt az egybegyűltekhez: Ti is rájöttetek arra, hogy egy ember gazdagsága istenbe vetett hite és ez a hit tudott felülkerekedni a gondokon,bajokon. Az életben sok szép és jó adódott, különösen ha az ember ránéz unokáira, gyermekeire, megérti, hogy nem volt hiábavaló a küzdelem, egymás támogatása és a kitartás. Az aranylakodalmasokat kisunokáik versssel köszöntötték, majd átadták az alkalomra szóló ajándékokat.

Oldalak: 1 | 2 | következő>>>

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál