Hírek (2011 szeptember)

2011. szeptember 9.
Kedvezményes hitelek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alapnál

Megjelentek a Tartományi mezőgazdasági fejlesztési alap új, kedvezményes hitelpályázatai.  Az alábbi hat hitelvonalról van szó:

2011. szeptember 14.
Letették a tornaterem alapkövét

Kedden délben dr. Bojan Pajtić, a vajdasági kormány elnöke, valamint Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap megbízott igazgatója elhelyezték a bácskertesi József Attila Általános Iskola tornatermének alapkövét. Az egybegyűlteket Csíkos Sándor iskolaigazgató köszöntötte.

2011. szeptember 21.
Új lehetőségek?

Hétfőn, 2011. szeptember 19-én Kupuszinára  látogattak az  Activa Grupa System  D.O.O. képviselői.
A kupuszinai termelőkkel és  a civil szervezetek képviselőivel eszmecserét folytattak egy jövőbeli együttműködés lehetőségéről.

2011. szeptember 21.
Almaszüret

Eljött a szeptember vége. A falu   nekilátott  nagyiramban az  alma  szüretelésének. Sajnos a nagy melegek, szárazság megritkította a szép szüretelni való almát.
A bő termésnek nem lehet majd az egészét piaci áruként értékesíteni. Sok a napégette, hulló alma. Ezek mind ipari feldolgozásra kerülnek. Vevő van több is, így az árajánlatok  is különbözőek. A termelő dönt kinek adja el. Kitől bízik megkapni a pénzt. Sajnos, hogy most már több a csaló mint a valódi  kereskedő.

2011. szeptember 27.
Rendezik a határutakat

Befejező szakaszba érkezett a határutak rendezése. Az első szakaszban, augusztus elején a nagyobb egyenetlenségeket igazították ki, a második fázis, a végleges simitás most van folyamatban, hogy még az őszi esők előtt befejezzék a munkálatokat. A szükséges pénzforrásokat a Tartományi mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási titkárság pályázatán nyerte a Helyi közösség, ami kb. négy és fél kilométernyi útszakasz helyrehozására elegendő.

2011. szeptember 27.
Újvidéki sikerek

A bácskertesi/kupuszinai íjászok a múlt hétvégén újabb érmekkel gazdagodtak.Az újvidéki NS2002 íjászklub szervezésében, Péterváradon, szeptember 17-én, szombaton íjászaink barátságos 3D mérkőzést játszottak Montenegró, Szlovénia és Vajdaság minden szegletéből érkezett társaikkal. A gyönyörű történelmi terep és a remek időjárás kiváló lehetőséget biztosítottak íjászainknak, hogy egyenként levadásszák az eléjük tornyosuló műanyag állatok seregét. A 28 célpont között megfordult több kis- és nagyméretű állatfigura is, mint például pulyka, ürge, farkas, őz, szarvas, medve...Ezúttal hét íjász képviselte Kupuszinát,  név szerint: Pálinkás Ákos, Pálinkás Hédi, Papp Leonárd, Tadián Zsolt, Szidor Márk, Szitás Anita és Jánosi István.

2011. szeptember 27.
Munkálatok az ipari parkban

Folytatódnak a munkálatok az ipari parkban a vízelvezető csatorna kiépítésén, további 100 métert fognak kibetonozni. A munkálatokhoz szükséges pénzeszközöket a Tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárság biztosította pályázat útján, a kivitelező a bajmoki PTP Dubrava.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál