2011. szeptember 14.

Letették a tornaterem alapkövét

Kedden délben dr. Bojan Pajtić, a vajdasági kormány elnöke, valamint Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap megbízott igazgatója elhelyezték a bácskertesi József Attila Általános Iskola tornatermének alapkövét. Az egybegyűlteket Csíkos Sándor iskolaigazgató köszöntötte.

– Régi álmunk válik valóra a mai napon, elkezdődik a tornatermünk építése. Hosszú folyamat telt el idáig. Szerettük volna ebbéli örömünket megosztani testvériskolánkkal, annak tanulóival, tanáraival, igaz barátainkkal, akiknek erről a nyáron ígéretet is tettem, de sajnos nem értesíthettük őket időben, ugyanis mi is csak tegnap délben tudtuk meg, hogy ma alapkövet fogunk elhelyezni. Köszönettel tartozunk a Tartományi Nagyberuházási Alapnak, meg Bojan Pajtić úrnak, hogy jóváhagyták a sportlétesítmény építését, köszönet ŽivoradSmiljanić úrnak, Apatin polgármesterének, mert az első lépéstől támogatta tervünket, köszönet Pásztor István elnök úrnak és Kern Imre igazgatóhelyettes úrnak, hiszen a nagyberuházási alapban az első lépéseket ők tették meg a kisebbségi keret javára – mondta egyebek közt az igazgató.

Živorad Smiljanić kihangsúlyozta, hogy községi elnökként jelen volt már az iskola alapkőletételénél is, Guzsvány József akkori iskolaigazgatóval egyetemben, aki akkor a községi alelnök tisztségét is betöltötte. Szond és Bácsszentiván (Prigrevica) után Bácskertes a harmadik falu, amely sportcsarnokot kap a községben.

Bojan Pajtić magyarul is szólt az egybegyűltekhez. Elmondta, hogy a sport és az egészséges élet érdekében a tartomány 90 millió dinárt fektet a bácskertesi beruházásba. Se Vajdaság, se a városok nem fejlődhetnek, amennyiben nem teremtjük meg az egészséges élet és a boldogulás feltételeit a falvakban is – mondta a tartományi kormányelnök.

Fekete J. József

Forrás: Magyar Szó

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA