Hírek (2005 augusztus)

2005. augusztus 4.
Kupuszináról rajtolt az idei Tour de Délvidék

Kupuszina volt az első állomása az immár hagyományos vajdasági kerékpártúrának, a Tour de Délvidéknek. Az augusztus 3-án kezdődő rendezvénysorozat mint ismeretes, a helytörténeti emlékek megismerését célozza. A Tour de Délvidék ez évben útbaejt horvátországi állomásokat is, a sorrend: Kupuszina, majd Kopács, Batina, Csantavér.

2005. augusztus 4.
Búcsú 2005
Lezajlott az idei Búcsú is. A falu apraja-nagyja várta az ünnepséget. Erre az alkalomra a falunkból elszármazottak is hazalátogatnak. A búcsút Szent Anna és Joachim napján tartják, de gyakorlati okokból a rákövetkező vasárnap ünneplik. 26-án, Szent Anna napján ünnepi szentmisét tartottak, majd a temetőben a holtak lelki üdvéért imádkoztak. Vasárnap a szentmise tíz órakor kezdődött, majd ezt követően a helyi fúvószenekar köszöntötte az ünnepet térzenével. Az előző évekhez képest kevesebb árus volt jelen. A gyerekeket leginkább a pörgő-forgó körhinták, kisautók és számítógépes játékok érdekelték. Este a szokásos táncmulatság következett amely másnap reggelig tartott.
2005. augusztus 6.
Húszéves osztálytalálkozó
Húsz évvel ezelőtt fejezték be az általános iskolát. A kéttagozatos osztáyba harmincnégyen jártak. Pénteken találkoztak ismét a jubileum alkalmából- többen más országból érkeztek, akad közöttük földműves, mérnök, tanár. A Szent Anna templomban Orcsik Károly atya szentmisét mutatott be az elhuyt tanárokért és a találkozón jelenlévők lelki üdvéért. Ezután a szórakozásé és a beszélgetésé volt a főszerep, hiszen ilyenkor illik visszaemlékezni az elkövetett diákcsínyekre is. De jó lenne ha most is ilyen népes osztályok lennének.
2005. augusztus 8.
Kétnapos rendezvény augusztus 13.-án és 14.-én
Augusztus 13-14-én, immár másodszor szervezik meg a "Kupuszinai nyár" kétnapos rendezvényt. Az ünnepségre vendégek érkeznek a magyarországi Ádándról és Kaskantyúról. Szombaton futballmérkozés Ádánd és Kupuszina között, este közös kulturális műsor lesz. Vasárnap a délelőtti szentmise után könyvbemutató, majd pedig a Süllő horgászotthonban sor kerül a Nyári játékokra, ahol a falu civil szervezetei mérik össze ügyességüket.
2005. augusztus 11.
Kupuszinai küldöttség az ádándi falunapon
Falunk magyarországi testvértelepülése, Ádánd augusztus 6-án ünnepelte a falu napját. Erre az alkalomra kisebb küldöttség érkezett Kupuszináról, valamint Ádánd romániai testvérfalujából, Csíkmadarasról is. A rengeteg kulturális és szórakoztató jellegű program mellett, a három település polgármestere elültette a barátság fáját. A kapcsolatok ápolásának folytatásaként az augusztus 13-14.-i Kupuszinai nyár elnevezésű rendezvényre vendégek érkeznek Ádándról, többek között az ádándi futballcsapat, a népdalkör és az önkormányzat küldöttsége.
2005. augusztus 18.
Beszámoló a Kupuszinai Nyárról

Jól sikerült a Kupuszinai Nyár elnevezésű rendezvény . A kétnapos ünnepségsorozaton részt vettek magyarországi vendégek is, Ádándról és Kaskantyúról. A színvonalas programban ki-ki megtalálhatta a neki megfelelőt, a felhőtlen szórakozástól az irodalmi-művészeti programokig.

2005. augusztus 21.
Nemzetközi képzőművészeti tábor

Telve élettel a kupuszinai általános iskola - minden tanár azon fáradozik hogy a sok kisdiákot (mintegy 40-et) sikerüljön lefoglalni, hiszen a képzőművészeti táborra jöttek - barátkozni, egymást megismerni. Jelen vannak a szlovákiai Abaújszináról, Romániából Bögözsről, a magyarországi Ádándról, Ágasegyházáról, Kaskantyúról, a horvátországi Kopácsról, valamint Szilágyiról és természetesen Kupuszináról.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál