Hírek (2012 július)

2012. július 3.
Apatini halászesték
A július 4.-től július 8.-ig terjedő időszakban 49. alkalommal is megszervezik a hagyományos apatini halászestéket. A megnyitón gazdag program várja az érdeklődőket, tüzijátékkal és Dženan Lončarević koncertjével. Csütörtökön fellép a Kerber&Smak, pénteken pedig a Duna-parton megszervezik a Cyclone on the Beach nevű bulit. Szombaton fellép a "Legende" zenekar, vasárnap pedig a halászestéket a Riblja Čorba zenekar koncertje zárja majd.
2012. július 3.
Aranyérem az országos birkózó versenyen
Kupuszinai lakosunk, Molnár Misel, a zombori műszaki középiskola tanulója, kiváló eredményeket ért el birkózásban, a junior és kadet kategóriában is. Mindössze négy hónapja kezdte el az edzéseket a zombori Radnički Sport Klubban, Frgić Igor edzőjével. A heti öt edzés meghozta gyümölcsét. Részt vett a vajdasági birkózó versenyen Zrenjaninban, ahol harmadik helyezést ért el, az 50 kg-os kategóriában.
2012. július 3.
Tilos a tűzgyújtás a határban
Szerbia Belügyminisztériuma rendeletet hozott, amellyel kötelezővé teszi minden mezőgazdasági termelőnek és minden személynek, aki részt vesz az aratásban az alábbiakat:
2012. július 3.
Vízellátási gondok

Az elmúlt napokban a polgárok bosszúságára a vízellátás akadozik, rendszertelen időközönként szünetel, különösen az esti órákban.

2012. július 3.
Országos versenyen bronzérem

Szabó Attila, a kupuszinai József Attila általános iskola 7. osztályos tanulója, futóversenyeken ér el kimagasló sikereket. 2011 novemberében kezdte el az edzéseket a zombori Maraton Sport Klubban, edzője Mira Trifunov tanárnő. A heti három edzés, nyári szünetben heti két edzés meghozta gyümölcsét.

2012. július 3.
Halfőző verseny

Az apatini turisztikai szervezet anyagi támogatásával és a kupuszinai Süllő Sporthorgász Egyesület szervezésében június 29-én lezajlott a halfőző verseny. Az apatini turisztikai szervezet biztosította a 30 versenyzőnek a halat és a tüzifát, a többi hozzávalót pedig mindenki magának vitte. A főzés egy óráig tartott, sípszóval kezdődött, és azzal is fejeződött be. Egyéni verseny volt, tehát a szakácson kívül senki más nem szólhatott bele a főzésbe.

2012. július 11.
Kupuszinaiak az országos tűzoltó versenyen
A kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület 2012. július 1-jén részt vett a Zrenyaninban megrendezett országos tűzoltó versenyen, mint Nyugat-Bácska önkéntes tűzoltóinak képviselője. A 9 főből álló férficsapat a Senior B kategóriában versenyezett.
2012. július 11.
Hírek a Művelődési Egyesületről
A múlt héten megtartott apatini Halász Estéken szép számban szerepeltek kupuszinaiak is. Szerdán, július 4-én, a megnyitón a mintegy 40 fős fúvós zenekar zenélt a községházától a sörgyárig tartó felvonuláson. Szombaton, július 7-én, a Tót Zsaklina által betanított modern táncot (Kalózok tánca) adták elő, továbbá felléptek a néptáncosok is, akik kupuszinai lakodalmas táncokkal szerepeltek.
2012. július 18.
Előadás az Európai Unióról
Kupuszinán, július 14-én, szombaton a VMSZ Ifjúsági Fórum helyi szervezete ismertető előadást szervezett az Európai Unióról, amit a kultúregyesület könyvtártermében tartottak meg. Az előadást Kecskés Viktor tartotta, aki bemutatta az EU rövid történetét, megalakulásának folyamatát, a korábbi és mostani funkcióját, a tagállamok csatlakozásának feltételeit és az EU brüsszeli és strasbourgi parlamentjét.
2012. július 18.
Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó Fesztiválon

Magyarországon, Kecskeméten az Európa Jövője Egyesület 12. alkalommal megszervezte a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozót. Az egyesület elnöke és alapítója Farkas Gábor. Az idei rendezvényre 22 országból érkeztek a gyermekek és fiatalok, köztük Kupuszináról is, tíz gyermek a József Attila általános iskolából Csíkos Sándor, iskolaigazgató és Szenn Lídia, tanítónő kíséretében. A Csiperó Fesztivál keretein belül megszervezték a Csillagszemű tábort, amelynek a résztvevői határokon túli magyar pedagógusok voltak, Kupuszináról két óvónői diplomával rendelkező, sajnos munkanélküli lány vett részt tapasztalatszerzés céljából.

2012. július 18.
Kupuszinai hamburger a McDonald's-ban?
A McDonald's gyorsétterem-lánc magyarországi kirendeltsége "Az én hamburgerem" néven promóciós játékot hirdetett az interneten, amelyre hamburgereket lehetett összeállítani a cég által megadott alapanyagokból. Június 13-a és július 11-e között lehetett szavazni az indulókra. Kupuszinai lakosunk, Vörös Endre által beküldött, McKupuszina névre keresztelt hamburger 9014 szavazattal a második helyen végzett.
2012. július 26.
Kupuszinaiak Hercegszántón
Mintegy négy éve a két falu folyamatosan baráti kapcsolatot épít ki egymással, amit közös kultúrális, sport és egyéb rendezvények jellemeznek, de a két falu vezetősége közös pályázatot is tervez.
2012. július 26.
Rajzfilmsláger-est
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület augusztus 18-án, este 8 órakor bemutatja a Rajzfilmsláger est című zenés, vidám műsorát. Mindenkit nagy szeretettel várnak. Jegyek elővételben kaphatók Novics Máriánál.
2012. július 26.
Kupuszinai vendégek a magyarországi Rimócon
Kupuszinaiak jártak a magyarországi Rimócon. Ez a település a teljesen palóc Nógrád megyében található, és 7 km-re fekszik a szlovák határtól. Néhány éve indult a barátkozás, azóta pedig a két település felvette egymással a kapcsolatot a kultúra terén is.
2012. július 26.
Vadászbogrács 2.
A kupuszinai Fácán vadászegyesület ismét megrendezi a vadfőző versenyt, amely augusztus 19-én, vasárnap lesz megtartva. A bográcsok száma korlátozott. További információk és jelentkezés Szurap Mihálynál.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál