Hírek (2006 június)

2006. június 2.
Hírek a művelődési egyesületből

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszói zenés vidám előadással lepték meg a közönséget május 13-án és 20-án. A Teve van egypúpú c. zenés összeállításban felléptek Molnár Oszkár, Toldi István, Dubac Éva, Csorba Nándor, Dienes Ákos, Vörös Endre, Koleszár Zsófia és Péter János. Mindkét alkalommal teltház előtt játszottak, s előadásuk a közönség körében nagy tetszést aratott.

2006. június 5.
Képek az elsőáldozásról
Június 4-én elsőádozás volt Kupuszinán. Képeinken az elsőáldozók és Ft. Bunford Vilmos esperes plébános.
2006. június 6.
Nyugdíjasbál lesz június 10-én
A kupuszinai rokkant nyugdíjasok helyi szervezete baráti összejövetelt tart vacsorával június 10-én, szombaton este 20,00 órai kezdettel a Juhász-féle vendéglőben. Ezen az összejövetelen jelen lesznek az apatini, kúlai, cservenkai, szivaci és a zombori rokkant nyugdíjas szervezetek tagjai is. A belépőjegy 350 dinár, jelentkezni lehet Guzsvány Erzsébetnél (Kossuth Lajos u. 25, tel. 786-029). A zenéről és a jó hangulatról az apatini "Ludi crv" és a kupuszinai "Koktél" együttes gondoskodik.
2006. június 8.
Az ÖTT 12-én és 13-án végzi a tűzoltókészülékek és munkagépek ellenőrzését
Az Önkéntes Tűzoltó Testület június 12-én és 13-án (hétfő és kedd) reggel 7 órától 12 óráig végzi a tűzoltókészülékek és a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Felhívja a lakosság figyelmét, hogy az aratás megkezdése előtt mindenki köteles munkagépét átalakítani a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően.
2006. június 9.
Ballagási képek
A József Attila Általános Iskola nyolcadikosai (17 tanuló: kilenc fiú és 8 lány) csütörtökön, azaz 8-án ballagtak. Képeink a ballagás pillanatait örökítik meg.
2006. június 14.
Csak egyszer akarták bemutatni...

A kupuszinai/bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület amatőr színjátszó csoportja hagyományosan minden éven színre visz egy darabot, általában zenéset és humorosat.
Az egyesület az idén sem akarta ilyen jellegű szórakozás nélkül hagyni a falu lelkes közönségét, de a nagy színdarab betanulása elmaradt, így összeállítottak egy műsort, amelynek volt prózai és zenei része is.

2006. június 17.
Felmérés készül a lakosság szociális helyzetéről
Az apatini szociális központ (Centar za socijalni rad) az elkövetkező egy hónapban felhatalmazott személyek közreműködésével felmérést készít az összes háztartásban, kérdőívek alapján. A felmérés az egész apatini község területén folyik az apatini szociális központ céljaira, hogy a helyi szervekkel együttműködve, a lakosság tényleges szükségleteit felmérve hatékonyabban tudja végezni tevékenységét. Kérjük a polgárokat, hogy működjenek együtt a felmérést végző személyekkel.
2006. június 17.
Véradás lesz 20-án
Önkéntes véradás lesz június 20-án, azaz kedden Kupuszinán, az egészségházban 11 és 12 óra között.
2006. június 19.
Győri vendégek jártak falunkban
Nyugat-bácskai és baranyai magyar vonatkozású emlékhelyeket keresett fel a Győri Múltunk Útjai egyesület mintegy ötven tagja. A kirándulás célja az anyaország határain belül és kívül fellelhető emlékhelyek fölkeresése. A vendégek Kupuszinára is ellátogattak, ahol a múzeumot, a Szent Anna templomot és a falu többi nevezetességét tekintették meg.
2006. június 24.
Kupuszinán hivatalos nyelv a magyar
Az apatini képviselő testület nemrégiben megtartott ülésén megszavazták a községi statútum módosítását. A módosítás értelmében, Kupuszina és Szilágyi területén a szerb mellett a magyar nyelv és írás is hivatalos, Szontán pedig a horvát nyelv és írás. A 2002-es népszámlálás adatai szerint Kupuszinán a magyar lakosság aránya 78,82 százalék, Szilágyon 58,06 százalék, illetve Szontán a horvátok aránya 59,42 százalék. A statútum értelmében a kétnyelvűség csak a három falu területére vonatkozik, nem magára az apatini községre.
2006. június 24.
Megalakult a Dunatáj civil szervezet

Nemrégiben Doroszlón megtartotta alakuló ülését a Dunatáj települések közötti civil szervezet. A szervezet négy falu - Doroszló, Gombos, Kupuszina és Szilágyi - összefogásával jött létre, céljai elsősorban a Nyugat-bácskai régió magyarlakta falvainak gazdasági fejlesztése, az uniós pályázatokon való részvétel, tájékoztatás a pályázati lehetőségekről a térségben élő vállalkozóknak.

2006. június 24.
Önkormányzati vezető képzés lesz 27-én
A Magyar Nemzeti Tanács szervezésében 27-én, kedden Vajdasági önkormányzati és helyi közösségi vezetők képzése címmel egynapos tanfolyamot tartanak Kupuszinán. A képzést összesen 14 településen szervezik meg június-július folyamán, az Új Kézfogás Közalapítvány és a Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően. Az előadók között szerepel Józsa László, az MNT elnöke, Deli Andor, az MNT nyelvhasználati kérdésekkel megbízott tagja, Szecsei Mihály közgazdász, valamint Bárd András és Szeredi Pál Magyarországról.
2006. június 27.
Halászléfőző verseny július 3-án
Július 3-án, hétfőn 18,00 órakor, a régi iskola épületében tartják meg az idei halászléfőző versenyt, amely az Apatini Halászesték keretein belül zajlik. A szervezők minden versenyzőnek biztosítják a tűzifát, halat, tésztát és kenyeret. A benevezési díj 600 dinár egy bográcsra, ill. 6 személyre. A bográcsot és a fűszereket a versenyzőknek kell biztosítani. A legjobb halászlé elkészítője részt vehet az idei Apatini Halászesték fináléján. Benevezni Váci Péternél lehet, a (025) 786-182 telefonszámon, legkésőbb június 29-ig.
2006. június 29.
Beszámoló az MNT szemináriumáról

A Magyar Nemzeti Tanács az idén nyáron 14 szemináriumot szervez a vajdasági önkormányzati és helyi közösségi vezetők, szakértők, valamint tanácsnokok számára. Ezen előadássorozat része volt a 27-én falunkban megtartott egynapos tanfolyam is, melyen mintegy negyven résztvevő volt jelen falunkból és a környező településekről.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál