Hírek (2013 január)

2013. január 6.
Rendhagyó karácsonyi Találkozások
Bácskertesi műkedvelők léptek fel Zomborban, a Magyar Polgári Kaszinóban
2013. január 6.
Megmutatni, amit tudok, amit kaptam, amit örököltem
Csizmadia Anna énekről, versmondásról
2013. január 6.
Karácsonyköszöntő műsor
December 23-án, 18 órai kezdettel bemutatásra került a karácsonyköszöntő műsor a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében. A fellépőket hatalmas közönség várta.
2013. január 6.
Karácsonyi jótékonykodás
A karácsony közeledtével a kupuszinai FIKUSZ (Független Ifjúsági Kupuszinai Szervezet) jótékonysági gyűjtést szervezett. A kultúrotthonba várták az adakozni szándékozókat, akik zsákszám hordták a gyerek- és felnőttruhát, játékot. Az összegyűlt adományokat a Vöröskereszt zombori szervezete továbbította a rászorulókhoz.

A kupuszinai Helyi Közösség is szervezett jótékonysági gyűjtést gyümölcs- és zöldségfélékből, a zombori gyermekotthon (árvaház) részére.

2013. január 7.
Alázatosnak maradni
Beszélgetés Csizmadia Annával, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny vajdasági győztesével — Csizmadia Anna csak nemrég töltötte be a huszadik életévét, és máris világraszóló sikereket tudhat maga mögött. A fiatal tehetség a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves népi ének szakos hallgatója.
2013. január 7.
Új hókotró

Az apatini község rendkívüli helyzetekre megbízott törzskara, tekintettel az utóbbi évek rendkívüli időjárási viszontagságaira, fontosnak találta, hogy a község településein a hatékonyabb hóeltakarítás érdekében lépéseket tegyen. Első lépésben Kupuszina és Szilágyi települések kapott hókotrókat, de napokon belül megérkeznek Prigrevicára és Szontára is.

2013. január 7.
Báger - önerőből
A kupuszinai Helyi Közösség különböző pályázatokon sikeresen szerepelt, minek köszönhetően létrehozott egy kisebb gépparkot - traktor, kistraktor, kotrógép - ami biztosítja a folyamatos hatékony működését a Helyi közösségnek és a falunak egyben. A képen látható mini báger azért is különleges, mivel teljes összegében önerőből lett megvásárolva.
2013. január 14.
A Négyesfogat Kupuszinán
Útjára indult a négy település közös művelődési rendezvénysorozata, a Négyesfogat, melynek idén Szilágyi a házigazdája. Első állomása január 5-én, szombaton Doroszló volt, 6-án, vasárnap pedig Kupuszinán léptek fel. A vasárnapi előadás este 6 órakor kezdődött, teltházzal.
2013. január 14.
Guzsvány Izabella — a nemzet csalogánya
Keiper Kornélia írása a Hét Napban
2013. január 14.
Toldi István mesemondó a Magyar Kultúra Lovagja elismerésben részesült

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriuma a Kultúra Lovagrendje nemzetközi tanácsadó testülete javaslata alapján Egyetemes Kultúra Lovagja, Magyar Kultúra Lovagja és posztumusz a Magyar Kultúra Lovagja címet adományoz 12 ország 36 személyiségének 2013. január 19-én Budapesten, a Hagyományok Házában.

A díjazottak között van Kupuszina ismert mesemondója, Toldi István is.

2013. január 14.
Farsangi bál február 9-én
A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület farsangi bálat szervez 2013. február 9-én 20 órai kezdettel a régi iskola épületében.
2013. január 30.
Kupuszinaiak az Őseink Zenéje rendezvényen

A szenttamási Arany János Művelődési Egyesület és a Citerazenebarátok Klubja volt az idén a szervezője a 11. Őseink Zenéje rendezvénynek, amely a magyar népzenét játszó zenekarok fesztiválja volt. A rendezvényt a sportcsarnokban tartották meg.

A budapesti Juhász Családi Zenekar volt a vendég a rendezvényen. Színpadra lépett még az adai Kócos és az óbecsei Fokos zenekar, valamint a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptánccsoportja és fúvószenekara.

2013. január 30.
Toldi István a Magyar Kultúra Lovagja
A Falvak Kultúrájáért Alapítvány küldetése a kulturálisan hátrányos helyzetű települések életminőségének fejlesztése, a kulturális örökség ápolása, valamint az egyenrangú kultúrák együttműködésének elősegítése. A négy földrészen együttműködő társakkal rendelkező alapítvány fő működési területét Kárpát-medencében határozta meg, amelyen belül az elmúlt 15 évben a kultúra főbb ágaiban eredményesen tevékenykedett.
2013. január 30.
A kupuszinai civil szervezetek idei tervei
A kupuszinai civil szervezetek január 8-án, kedden gyűlést tartottak, amelyen összehangolták a 2013-as évre vonatkozó terveiket.
2013. január 30.
Kupuszinai részvétel a hercegszántói Kolbásztöltő versenyen
A kupuszinai Fácán Vadászegyesület tagjai a nyáron vendégül látták a Vadfőző versenyen a hercegszántói önkormányzat csapatát, minek viszonzásául most ők mentek Hercegszántóra Kolbásztöltő versenyre, hogy bizonyítsák, nem csak paprikást, kolbászt is jól tudnak készíteni.
2013. január 30.
Napkollektorok Kupuszinán?
Az APROELEKTRO DOO belgrádi céggel a kupuszinai Helyi Közösség a tavalyi évben aláírta a szándéknyilatkozatot, miszerint a két fél azon dolgozik, hogy a kupuszinai ipari park végén a fácános erdő melletti részén mintegy 3 hektáron napkollektorokból áramot állítsanak elő 1 megawatt kapacitással. 25-én, pénteken osztrák szakértői csoport érkezett Kupuszinára, akiket Apatin község polgármestere is fogadott.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál