Hírek (2012 április)

2012. április 6.
Tanulságos előadás
Március 31-én, szombaton a József Attila általános iskolában előadást-képzést tartottak pályakezdő fiataloknak, a téma az álláskeresés, az állásinterjú és önéletrajzírás volt. Az előadó Molnár Verona projektmenedzser, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alap szakmai koordinátora volt. A programot a helyi VMSZ Ifjúsági Fórum szervezte.
2012. április 6.
Íjászmegmérettetés Kishegyesen

2012. március 24-én, szombaton, Kishegyesen a Dombos Feszt helyszinén, a Hegyalja utcában és környékén tartotta első hivatalos versenyét a Bácsér Szabad Íjászegyesület. A belgrádi íjászszövetség áldásával a verseny megkapta a vajdasági nyílt terep-íjászi minősítést, amit a szervező, Szalma István ügyesen nemzetközi versennyé avanzsált, mivel két magyarországi klubot is meghívott.

2012. április 6.
A VMSZ átadta a választási listát
A VMSZ Nyugat-bácskai szervezete átadta a választási listákat. Az apatini községi választásokon egyharmados listával indulnak. A lista elnevezése Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István, Savez Vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor. A listán kupuszinai, szilágyi és apatini jelöltek vannak.
2012. április 10.
Húsvét Kupuszinán

A húsvéti ünnepek közeledtével az alkalmi szertartások is kezdetüket vették. Nagypénteken előadták a templomban a Passiót, megemlékeztek Krisztus szenvedéseiről és kereszthaláláról, majd Nagyszombaton feltámadási szentmisén vettek részt a hívek. Falunkban még mindig élnek a régi húsvéti szokások.

2012. április 10.
Húsvéti buli
Szombaton, a FIKUSZ ifjúsági szervezet bulit szervezett húsvét alkalmából. A szórakozni vágyó fiatalok szép számban összegyűltek, körülbelül 300 személy. A zombori Panther lemezlovas változatos zenéjével fergeteges hangulatot teremtett.
2012. április 10.
Tapasztalatcsere Muzslyán
A Dunatáj civil szervezet és a Vajdasági Fejlesztési Háló szervezésében, és a muzslyai Császárkert nevű szövetkezet meghívására a kupuszinaiak egy csoportja utazott Muzslyára tapasztalatcserére, és megvitatták az együttműködés lehetőségeit.
2012. április 24.
Határon átnyúló együttműködés - fókuszban a mezőgazdaság

2012. április 16-án, a Vajdasági Magyar Szövetség és a szabadkai Háló Vajdasági Fejlesztési Alap konferenciát szervezett Zomborban, a régi Városháza dísztermében, melynek témája az együttműködés volt a mezőgazdaság területén. A konferencia 10 órakor kezdődött, köszöntőt mondtak: Pásztor István, a VMSZ elnöke, tartományi gazdasági titkár, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke és Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke.

2012. április 24.
Magyarországi befektetőcsoport járt Kupuszinán
A magyarországi Tisza-klaszter és a kupuszinai Helyi közösség együttműködési szerződést írtak alá, melyben a magyar fél vállalta, hogy befektetőket hoz a helyi ipari parkba. Továbbá érdeklődést mutattak a szennyvízhálózat kiépítésére is. A fent említett klaszter magyarországi bejegyzésű, de több ország cégeit is képviseli.
2012. április 24.
A Zöld parti pénteken érkezik Kupuszinára

A VMSZ kampánybusza április 27-én érkezik Kupuszinára. A busz április 12-én indult Szabadkáról, és 22 nap alatt 116 települést jár be. Az akció célja megmozgatni a fiatalokat, akik a tapasztalatok szerint a legkisebb arányban vesznek részt a választásokon.

2012. április 24.
Aláírásgyűjtés az elnökválasztáshoz

Apatin községben is gyűjtötték az aláírásokat a szerbiai elnökválasztás egyik jelöltjének, Pásztor Istvánnak. A VMSZ aktivistái 370 aláírást gyűjtöttek össze 8 óra leforgása alatt. Ezúton is szeretnének köszönetet mondani mindenkinek, aki időt szakított, hogy támogassa a jelöltet.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál