"könyvbemutató" címkék a bejegyzésekben

2016. november 30.
Nyugat Bácska Kollégium
A lakiteleki Népfőiskolán a kezdetek óta szerveznek Kárpát-medencei magyar értékeket feltáró összejöveteleket, kollégiumokat, konferenciákat.
2015. október 4.
Könyvbemutató Kupuszinán
Szeptember 25-én, 18:30-kor sor került Bodor Anikó Széles a Duna. Kupuszinai népdalok című posztumusz kötetének bemutatására, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színháztermében.
2015. szeptember 30.
Ünnepként megélt könyvbemutató
Az öt évvel ezelőtt elhunyt Bodor Anikó emléke előtti tisztelgés is a Széles a Duna című kupuszinai népdalkötet megjelenése. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Forum Kiadó posztumusz kiadványát ünnepélyes keretek közt mutatták be Bácskertesen (Kupuszinán).
2013. december 15.
A Barangolások Nyugat–Bácskában bemutatója
Október 30-án, dr Silling István nyugalmazott egyetemi tanár, nyelvész, nyelvjáráskutató és néprajzkutató bemutatta legújabb könyvét a kupuszinai József Attila általános iskolában.
2011. július 29.
Dr. Szikora István új könyve Kupuszináról

Vasárnap, július 24-én a könyvtárteremben bemutatták Szikora István új könyvét, melynek címe: Szeretett szülőföld Kupuszina. A szerző falunk szülöttje, jelenleg Szabadkán él és dolgozik. A nyugdíjas orvos helytörténeti kutatásokkal foglalkozik, ezek eredményeit jelentette meg a könyvben is.

2009. november 28.
Nem tervszerűen, de módszeresen

Silling István: Herceg Jánost olvasva. Grafoprodukt, Szabadka, 2009
Fekete J. József

2008. február 23.
Napjainkban is élő nyelvjárás

A városiak zöme abban a hitben él, hogy manapság már nincsenek nyelvjárások, hogy az egységes közoktatás, a szerteágazó tömegtájékoztatás, a korszerű kommunikációs lehetőségek teljesen kiszorították őket a használatból. Hogy ez nem egészen így van, arról többek között egy új kiadvány is tanúskodik, mégpedig Silling Istvánnak A kupuszinai nyelvjárás és szótára című könyve, amely 2007-ben jelent meg Budapesten a Loisir Kiadó gondozásában.

2007. december 24.
Könyvbemutató

Forrás: Hét Nap

"A most megjelent Nem sírt ásunk, hanem fundamentumot című könyvem első bemutatójára Bácskertesen/Kupuszinán került sor. Utólag nem győzöm megköszönni a lehetőséget, hogy a falu bensőséges, nagy ünnepének műsorában ennek a könyvnek a bemutatása is helyet kapott. (A helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület fönnállásának 60. évfordulója és két emléktábla leleplezése. Az idősebb és a fiatalabb Sturcz József neve olvasható az emléktáblákon!)

2007. október 31.
Képkiállítás és könyvbemutató Szabadkán

Silling N. Mária pasztellképeiből nyílt kiállítás tegnap este a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar előcsarnokában. A hol borongós kékkel és szürkével, hol üde vörös és arany színnel festett tájképekről Torok Melinda festőművész beszélt, majd a kiállított képek útját követve a könyvtárterembe vonultunk, ahol Silling István A kupuszinai nyelvjárás és szótára című kötetét mutatták be.

2007. szeptember 19.
Kiállítás és könyvbemutató

Silling Nagyfejű Mária ismét önnálló kiállitással jelentkezett. A hazai tájképek elnevezésű kiállitáson a kupuszinai táj egy-egy hangulata jelent meg. A hagyományos tájképektől eltérően a festőt nem a táj egyes részleteinek reprodukálása foglalkoztatta, hanem saját személyisége és gondolatai jelennek meg a képeken.

Oldalak: 1 | 2 | következő>>>

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál