Hírek (2007 július)

2007. július 8.
Halfőző verseny

Múlt vasárnap rendezték meg az immár hagyományos halfőző versenyt Kupuszinán, a Horgászotthonban. A verseny az Apatini halászesték keretein belül zajlik, a győztes részt vehet Apatinban az Aranybográcsért folyó "küzdelemben".

A rendezvény minden évben sok versenyzőt és látogatót vonz. Számtalan bográcsban főtt a halpaprikás. Az Az első helyet Kulity István szerezte meg, a második Csizmár Gábor, a harmadik a 14 éves Cservenkovics Dávid lett.

2007. július 8.
Tájékoztatás SMS-ben

A mai világban aligha kell bizonygatni az információ, a tájékoztatás fontosságát. És nemcsak maga az információ a fontos, hanem annak időszerűsége is. A Helyi közösség a hatékonyabb tájékoztatás érdekében egy újszerű módszert vezet be: a polgárok SMS üzenetek útján történő informálását. Így a lakosság azonnal tudomást szerezhet az őket érintő kérdésekről: aktuális pályázatokról, mezőgazdasági szakelőadásokról és egyéb rendezvényekről, közérdekű közleményekről stb.

2007. július 12.
Megtérítik a károkat
A Naftagas szakemberei nemrégiben kutatásokat végeztek a falu környékén, kőolajat és földgázt kerestek. A munka jellege miatt elkerülhetetlen volt, hogy gépeikkel kárt ne okozzanak egyes földeken. Azon termelők, akiknek földjén letaposták a terményt, mielőbb jelentkezzenek a Helyi közösségben. A károkat majd a Helyi Közösség és a Naftagas képviselőiből álló bizottság fogja felmérni, amely a helyszínelés után jegyzőkönyvet készít. Ezután a Naftagas megtéríti a károkat, az érvényes piaci árak és az átlaghozam alapján.
2007. július 13.
Megkezdte munkáját a Dunatáj civil szervezet

Doroszlón megalakult a Dunatáj civil szervezet, amely fő célja a Nyugat-Bácskai régió fejlesztés. A szervezet egyenlőre Doroszlón, Szilágyin, Gomboson és Kupuszinán működik majd. Elnöke a kupuszinai Péter István. Az alapítók képviselőinek jelenlétében a doroszlói irodát Pásztor István, a tartományi fejlesztési titkárság képviselője nyitotta meg.Doroszlón megalakult a Dunatáj civil szervezet,

2007. július 24.
Támogatások bejegyzett termelőknek

A szerb kormány július 19.-én a Mezőgazdasági Minisztérium javaslatára több rendeletet is elfogadott, amely a bejegyzett termelők támogatására vonatkozik. Ezek közül talán a legfontosabb az utóbbi időben sokat emlegetett, hektáronkénti 8000 dináros területalapú támogatás.

2007. július 24.
Előadás a termelőknek
Július 26-án, csütörtökön 20,00 órai kezdettel a könyvtárteremben előadást tartanak. A téma: mezőgazdasági gépek beszerzési lehetőségei. Szó lesz a lízingről, az áruban való kifizetés lehetőségeiről, valamint a hitelek feltételeiről.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál