2007. július 24.

Támogatások bejegyzett termelőknek

A szerb kormány július 19.-én a Mezőgazdasági Minisztérium javaslatára több rendeletet is elfogadott, amely a bejegyzett termelők támogatására vonatkozik. Ezek közül talán a legfontosabb az utóbbi időben sokat emlegetett, hektáronkénti 8000 dináros területalapú támogatás.

A támogatást a bejegyzett termelők a megművelt terület után igényelhetik, amennyiben ez 10 hektár alatt van, nem kell számlákkal igazolni az elhasznált üzemanyagot, műtrágyát vagy vetőmagot. Akinek tíz hektár fölött van a megművelt terület, köteles a megvásárolt üzemanyagról, műtrágyáról és vetőmagról fiszkális számlákat mellékelni. Ebben az esetben egy hektár után az üzemanyagra legfeljebb 3.500, műtrágyára 2.500, vetőmagra 2.000 dinárt kaphat. Minden termelőnek mellékelnie kell a kifizetett adóról szóló igazolást. A kérvényeket november elsejéig fogadják majd.

Elfogadták a falufejlesztésre előlátott, vissza nem térítendő eszközökre vonatkozó rendeletet is, amelyet új mezőgazdasági gépek, felszerelés vásárlásakor lehet igényelni - többek között öntözőrendszerre (50% - os támogatás), jégvédelmi hálóra, kapcsolható gépekre, permetezőre... A beadási határidő október elseje, a mellékelt számla nem lehet idősebb 30 napnál.

Két másik rendelet a szarvasmarha-tenyésztők számára lehet fontos. Az egyik szerint az állatállomány beszerzésére adnak vissza nem térítendő eszközöket, a másik szerint a vágóhídnak átadott hízómarha után nyújtanak jószágonként, fajtától függően 7000 vagy 3000 dináros támogatást.

Ezek a rendeletek a megjelentetés (július 20.) után 8 nappal lépnek életbe, tehát valószínűleg majd csak július 30-tól lehet benyújtani a kérvényeket. Bővebb információk találhatók a Mezőgazdasági Minisztérium honlapján (www.minpolj.sr.gov.yu), vagy a Helyi Közösség hirdetőtábláján.


Címkék: mezőgazdaságUtolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA