Hírek (2011 október)

2011. október 5.
Szüreti bál

Október elsején,  14:00 órai kezdettel a József Attila Általános Iskola nyolcadik osztályosainak szervezésében megtartották Kupuszinán a szüretbálat. Ez egy minden évben  megrendezésre keülő rendezvény, amely megmozgatja az általános iskolásokat, szülőket és a falu lakosságát, akik örömmel vesznek részt a hagyományőrző rendezvényen.

2011. október 5.
A tűzoltótestüle megemlékezése a falutűzről

Október másodikán, mint minden évben hagyományosan, a faluban kitört tűzvész emlékére tűzoltóünnepséget tartottak. Az ünnepi felvonulást a kupuszinai fúvós zenekar kísérte.
Vendégek voltak Doroszlórol, Szilágyiról, Gombosról.

2011. október 5.
Folyik a népszámlálás

Október elsejen megkezdődött a népszámlálás. A fiatal aktivisták már járják a falut kérdőíveikkel. Igyekeznek minél pontosabb adatokat gyűjteni.

2011. október 5.
Őszi bál

A kupuszinai nyugdíjasok és az Éjszakai mulató Őszi bálat szerveznek 2011. november 19-én Kupuszinán, a régi iskolában.
Finom vacsorával és jó zenével várjuk kedves vendégeinket. A jó hangulatot az oromhegyesi NEFELEJCS együttes biztosítja.
Mindenkit szeretettel várunk.

2011. október 26.
Vandalizmus Kupuszinán

Sajnos a mai világ törvényei szerint frusztráltnak érzik magukat az emberek, akikre nem figyelnek fel, lehet azok a fiatalok, avagy akár idősebb személyek is, akiket zavar a Zombori úti kanális melletti kerítés. Sajnos, hogy hiába javítják meg háromszor, negyedszer is szétdöntik. Nem gondolnak arra, hogy az talán biztonsági okokból van felépítve. Járókelők, diákok védelmére.. Könnyebb rombolni, mint teremteni valamit.

2011. október 26.
Kupuszinai országos bajnokaink

Szombaton, október 15-én, az újvidéki NS2002 Íjász Klub szervezésében és az Állami Íjászszövetség védnöksége alatt, a péterváradi várban rendezték meg az országos 3D íjász-megmérettetést, melyen a bácskertesi íjászokon kívül az ország minden tájáról, sőt külföldről, Horvátországból, Szlovéniából és Boszniából is érkeztek versenyzők. A szervezők minden
várakozását felülmúlta az érdeklődés, amely az országos szint? versenyt övezte, melyet a klub szószólója, Teodor ?erevicki, a tavalyi ugyancsak Újvidéken rendezett Európa Kupához hasonlított, mind létszám-, mind nehézségbelileg.

2011. október 26.
Tisztújító közgyűlés Bácskertesen

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának október 15-én Bácskertesen megtartott IV. közgyűlésén 15 körzeti szervezet 101 küldöttje vett részt. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke, Pál Károly nyitotta meg. Üdvözlőbeszédében köszöntötte a fiatalokat, és kiemelte, hogy az ifjúság jelenléte nagyon fontos a vajdasági magyarság jövője szempontjából. A találkozón jelen volt Pásztor Bálint és Fremond Árpád köztársasági képviselő, Csíkos János tartományi sport- és ifjúságügyi segédtitkár és a helyi közösség tanácsának elnöke, Péter István is. Pásztor Bálint beszédében méltatta az Ifjúsági Fórum előző elnökeinek a munkáját, amellyel hozzájárultak a szervezet 5 éves fennmaradásához. Fremond Árpád a helyi szervezetek fontosságát hangsúlyozta, és a megerősítésükre buzdította a fiatalokat.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál