"Ádánd" címkék a bejegyzésekben

2015. december 30.
30 éves az ádándi népdalkör
November 15-én ünnepelte harmincadik évfordulóját testvérfalunk, Ádánd népdalköre. Az eseményre kupuszinai vendégek is érkeztek. Az ünnepi műsoron fellépett a néptánccsoport és a Krajcárka népdalkórus is.
2013. április 4.
Ádándiak vajdasági látogatása
A Magyar Nemzeti Tanács civil konzultatív bizottsága kidolgozta a vajdasági magyar civil szervezetek stratégiáját, melynek egyik alappillére a civil központok létesítése. A tervek szerint az egész Vajdaság területén hét civil központ jönne létre.
2012. augusztus 15.
9. Nyári Játékok Kupuszinán

Augusztus 12-én, vasárnap sor került az immár hagyományos Nyári Játékok megszervezésére a Süllő Sporthorgász Egyesület jóvoltából. Idén is jelen voltak ádándi vendégeink. A játékokon hét csapat vett részt, és mindegyik vitt magával egy játékot.

2012. augusztus 15.
Kupuszinaiak Ádándon
Falunk testvértelepülésén, a magyarországi Ádándon augusztus 4-én szervezték meg a 18. falunapot. Az idén Kupuszináról vendégszerepeltek a művelődési egyesület tagjai. Felléptek: Toldi István, mesemondó, a néptánc csoportunk és a fúvószenekar, a Karib-tenger kalózai – a művelődési egyesület steptánc csoportja.
2012. augusztus 3.
Falunap lesz Ádándon

2003. augusztus 20-án, azaz Szent István napján, a magyarországi Ádánd polgármestere, Pollák Tibor, valamint Kupuszina polgármestere, Péter István ünnepélyes keretek között aláírták a két falu testvértelepülési együttmüködéséről szóló megállapodást. A megállapodás értelmében a két falu képviselői törekszenek egymás adottságainak, céljainak kölcsönös megismerésére, a sokoldalú kulturális kapcsolatok kiépítésére és ápolására, a civil szervezetek közötti együttműködés fokozására, a sportkapcsolatok kiépítésére, az egyházi és szellemi kapcsolatok ápolására, a polgárok közötti társadalmi és gazdasági összefogásra. Ez a megállapodás azóta is nagyon szépen működik.

2011. november 28.
"Ameddig egy nép énekel, messzire hallatszik hangja"

November 26- án Bácskertes (Kupuszina) adott otthont a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében megrendezett XXXV. Durindó Gálának. A júniusban Csonoplyán tartott seregszemle szakmai zsűrijének  javaslata alapján legjobbnak ítélt népzenei együttesei és szólistái nyertek részvételt a Gálára, melynek házigazdája  a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület volt. Vendégként szerepelt és tette  még ünnepélyesebbé  az alkalmat a magyarországi, Ádándi Népdalkör.
 A szervezők nevében dr. Szöllősy Vágó László a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) főtitkára mondott köszöntőt.

2011. augusztus 16.
Nyári játékok 2011

Augusztus 14-én vasárnap a Süllő Sporthorgászegyesület szervezésében a hagyományos falunapi játékok voltak megtartva a Pecabungalóban, ahol a falu apraja- nagyja részt vett - vagy mint játékos, vagy mint szurkoló,  néző. Nyolc csapat versenyzett egymással érdekes játékokban. Jelen volt az ádándi testvérfalu vendégcsapata, valamint a táborlakók is összeállítottak egy csapatot.

2005. augusztus 18.
Beszámoló a Kupuszinai Nyárról

Jól sikerült a Kupuszinai Nyár elnevezésű rendezvény . A kétnapos ünnepségsorozaton részt vettek magyarországi vendégek is, Ádándról és Kaskantyúról. A színvonalas programban ki-ki megtalálhatta a neki megfelelőt, a felhőtlen szórakozástól az irodalmi-művészeti programokig.

2005. augusztus 11.
Kupuszinai küldöttség az ádándi falunapon
Falunk magyarországi testvértelepülése, Ádánd augusztus 6-án ünnepelte a falu napját. Erre az alkalomra kisebb küldöttség érkezett Kupuszináról, valamint Ádánd romániai testvérfalujából, Csíkmadarasról is. A rengeteg kulturális és szórakoztató jellegű program mellett, a három település polgármestere elültette a barátság fáját. A kapcsolatok ápolásának folytatásaként az augusztus 13-14.-i Kupuszinai nyár elnevezésű rendezvényre vendégek érkeznek Ádándról, többek között az ádándi futballcsapat, a népdalkör és az önkormányzat küldöttsége.
2004. augusztus 31.
Kupuszinai vendégek az ádándi falunapon

Kupuszina viszonozta az ádándi vendégek legutóbbi látogatását . A magyarországi falu meghívására népes kupuszinai küldöttség látogatott el az ádándi falunapokra. Néhány kupuszinai általános iskolás táborozáson volt a Balaton környéki faluban. Az ádándi falunapokon Kupuszinát a helyi közösség valamint a civil szervezetek képviselték. Itt közöljük a kupuszinai polgármester, Péter István levelét, mely az ádándi helyi újságban is megjelenik.

Oldalak: 1 | 2 | következő>>>

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál