Hírek (2011 május)

2011. május 5.
A templom jubileumára készülnek Bácskertesen

A bácskertesi Szent Anna-templom1806-tól 1813-ig épült, 2013-ban tehát fennállásának két évszázados jubileumát ünnepli. A hívek mindig nagy szeretettel tartották fönn adakozásukkal, önkéntes munkájukkal. Kétezerben például újrafestették belülről a templomot, a bádogtetőt több esetben is átfestették, újra cserélték az esőcsatornákat. A hívek a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben is lelkesen készülnek a jubileumra.

2011. május 9.
Bérmálás Kupuszinán és Szilágyin

A héten lezajlott Kupuszinán és Szilágyin a bérmálási előtti vizsgáztatás. Dr. Pénzes János püspök járt Szabadkáról a falvakban. A bérmálandók jelesre vizsgáztak a  katekézis kérdéseiből. A keresztény nagykorúság kezdete a bérmálás felvétele. A Szentlélek ajándékbavétele.

2011. május 9.
Dr. Magyar Lóránt előadása

Május 03-án Kupuszinán tartott előadás Dr. Magyar Lóránt, orvos, pszihiáter és állandó diakónus, a „Napfényes életvezetés”   címén a Bonamentál szervezésében. Előadásának lényege a megsebzett ember, a magányos, az élet viszonttagságaitól fájdalmas ember. Ez megkeseríti mindennapjainkat és megbénít. A pszihiátriai orvostudománnyal egybekötve a diakónusi,lelki  tudásával próbál az embereknek segíteni, pozitívan tekinteni a megtörtént dolgokra.

2011. május 9.
Magyar állampolgársági kérelmek

Minden kedden és csütörtökön délután 16,00 órától 20,00 óráig a „Dunatáj iroda” segítséget nyújt az állampolgársági kérelmek kitöltésében.

2011. május 9.
A Szent Anna templom felújítása

Folyamatban van a kupuszinai Szent Anna templom külső falának felújítása. Speciális nedvességszigetelő anyaggal vonják be a templom külső falát, ez tartósan megoldja a falakba szivárgó talajviz problémáját, ami már az értékes belső festményeket veszélyeztette.

2011. május 11.
A dalos pacsirta útra kél...

Egy kisleány elindult szülőfalujából, Bácskertesről, hogy elvigye a nagyvilágba a hírét ennek a hagyományőrző kis közösségnek, az egyetemes magyar kultúra pótolhatatlan részének. Megszületése óta a népi kultúra, a hagyományápolás légkörében nevelkedett szerető szülei, majd később tanítói, tanárai szárnyai alatt.

2011. május 12.
Az esőben (is) éneklő színész

„Megmagyarázhatatlan, sírig tartó szerelem” – jellemzi kapcsolatát a színházzal Vörös Endre, aki csaknem tizenöt éve tagja a bácskertesi (kupuszinai) Sturc József színjátszó csoportnak. Új darabjuk, Arthur Freed–Nacio Herb Brown: Ének az esőben…

2011. május 24.
Nincs megállás – Pezsgő kulturális élet Bácskertesen

A bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben egyetlen pillanatra sem áll meg az élet, köszönhetően elsősorban Balogh Pál elnök erőfeszítéseinek, aki már harminc éve végzi itt a munkáját, jelenleg első mandátumban elnöki minőségben is. Az egyesületben egymást érik a programok, folyamatban van a székház felújítása, a vezetőség azonban továbbra is tele van tervekkel, amelyekről Balogh Pállal beszélgettünk.

2011. május 25.
Guzsvány Izabella

A szerencsés véletlen folytán a múltban találkozhattam szerény művelődési világunk népszerű reprezentánsaival, Nagybecskereken a Madách Színházban felléptethettem a tehetséges Hertyán Arankát, egy Molnár Ferenc-vígjátékban szerepeltethettem Dér Henriettát, egy színpadon daloltam a János vitézben Boros Mirjanával, a Leányvásárban Németh Rudolffal, Boros Istvánra emelhettem nádpálcámat a Sárga csikóban, riportot készítettem Gubik Mirával és Biszák Júliával, a világutazó tenorunk, Mavrák Béla tulajdonképpen a földim, Guzsvány Izabellának azonban csak a jó híre jutott el hozzám.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál