"kiállítás" címkék a bejegyzésekben

2014. február 6.
Képkiállítás az iskolában
Január 26-án a kupuszinai József Attila általános iskola a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet segítségével Hidak – Korok – Budapest című kiállítást szervezett, amelyet Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete nyitott meg 11 óra 15 perckor az iskola épületében.
2012. március 27.
Kiállítás Kupuszinán
2003-ban az UNESCO elfogadta a szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezményt, amihez Szerbia 2010 májusában csatlakozott, ezzel kötelezettséget vállalva a területén élő nemzeti közösségek szellemi-kulturális örökségének fenntartására. Ennek kapcsán jött létre A vajdasági magyar szellemi kulturális örökség című kiállítássorozat, melynek során aszabadkai Városi Múzeum két munkatársa, Dr. Raffai Judit és Dr. Papp Árpád több helyszínen -így Kupuszinán is - megszervezett egynapos kiállításokkal hívja fel a vajdasági magyarság figyelmét saját értékeire.
2012. március 24.
A vajdasági magyar szellemi kulturális örökség - a szabadkai Városi Múzeum kiállítása
A szabadkai Városi Múzeum két munkatársa, dr. Raffai Judit és dr. Papp Árpád több helyszínen megszervezett egynapos kiállításokkal szeretné felhívni a vajdasági magyarság figyelmét saját értékeire. A kiállításra Kupuszinán március 26-án, hétfőn kerül sor a régi iskolában, 11 órai kezdettel, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
2009. december 9.
Silling N. Mária tájképei Zomborban

Hétfőn este igen nagy érdeklődés nyilvánult meg a zombori Diákotthon galériájában Silling N. Mária kiállításának megnyitója iránt. A húsz tájképből álló kiállítást David Kecman Dako zombori író, újságíró nyitotta meg. Silling N. Mária autodidakta festő a bácskertesi József Attila Általános Iskola tanárnője, Nagybecskereken a Műszaki Főiskolán szerzett oklevelet. Festészettel a szentendrei Vajda Lajos Művészeti Szabadiskolában kezdett foglalkozni 1988-ban.

2007. október 31.
Képkiállítás és könyvbemutató Szabadkán

Silling N. Mária pasztellképeiből nyílt kiállítás tegnap este a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar előcsarnokában. A hol borongós kékkel és szürkével, hol üde vörös és arany színnel festett tájképekről Torok Melinda festőművész beszélt, majd a kiállított képek útját követve a könyvtárterembe vonultunk, ahol Silling István A kupuszinai nyelvjárás és szótára című kötetét mutatták be.

2007. augusztus 8.
Fiser Ilona Mária képkiállítása

A kupuszinai Petőfi Sándor művelődési egyesület képkiállítást szervezett, , Fiser Ilona Mária mutatta be képeit. A művésznő képeit dr Silling István méltatta, többek között elmondta, hogy Ilona a későn jelentkező festők közé tartozik. Az eddig megfestett 700 olajképén gazdag motívumvilág mutatkozik meg, az alkotótól nem idegen sem a tájkép, sem a nonfiguratív kompozíció- egyaránt fest realista arcképet és csendéletet.

2004. október 30.
Hangszerkiállítás az iskolában

A József Attila általános iskolában a Gyermekhét keretében hangszerkiállításnak szervezett Dienes Mihály zenetanár és fiatal segítői a fölsőbb osztályokból. A kiállítás tartalma igen gazdag volt a legrégibb darab kora -egy postakürt- a kétszáz évet is meghaladta.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál