Hírek (2012 január)

2012. január 3.
Almabál január 21-én

Január 21-én almabálat szerveznek. A hangulatfelelős a Vox zenekar, ezenkívül lesz tombola és játékok. A menü: almaleves, raguleves, almával töltött tekert malac, töltött karaj, fasírt, desszertek. Ital: többek között almabor, almalé, almapálinka. A belépődíj 1000 dinár személyenként, jelentkezni lehet Sóta Jánosnál vagy a Helyi közösségben. A bevételből étkészletet kap a falu.

2012. január 3.
Négyesfogat január 8-án

Január 8-án, vasárnap Kupuszinán vendégszerepel a Négyesfogat, a doroszlói, gombosi, kupuszinai és szilágyi műkedvelők színes műsora. Az előadás kezdete 18:00 óra. Jegyeket 80 dináros áron Novics Máriánál lehet kapni. Mindenkit szeretettel várnak!

2012. január 5.
Útjára indul a Négyesfogat
A négy település: Gombos, Doroszló, Bácskertes (Kupuszina) és Szilágyi közös művelődési rendezvénysorozata, a Négyesfogat idei első két állomásához érkezik  a hosszú próbafolyamatok után most hétvégén. 7- én a Szilágyin, 8- án pedig Kupuszinán lép fel a közel száz fős szereplőgárda. Ebben az évben Móricz Zsigmond munkássága adja majd az apropót.
2012. január 6.
Megfogyatkozott a nyúlállomány

A 2011-es tavaszi nyúlszámláláskor úgy vélték a vadászok, hogy lesz elegendő nyúl, vadászatra is. Viszont, október 15.-től, amikor kezdődött a nyúlvadászati szezon, kiderült, hogy jóval kevesebb van belőlük. Csizmadia Tibor, a vadászok elnöke úgy véli, hogy valamilyen betegség és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt pusztultak el ilyen nagy számban.

2012. január 6.
Faültetés

Kupuszinán, a Duna utcai kertek alatti erdőbe körülbelül 400 nyárfa csemetét ültettek, amelyeket a Helyi Közösség dolgozója nevelt. A facsemetéket a Helyi Közösség munkása és a büntetését a faluban közmunkával ledolgozó személy ültették el.

2012. január 6.
Bővítik a Vadászotthont

A kupuszinai vadászok civil szervezete bővíti a vadászotthon épületét. Az építkezés 2010-ben kezdődött el. Önerőből felépítették a falakat és a tetőszerkezetet, azután pályázaton nyert pénzből folytatták a víz és áram bevezetését, a plafon szigetelését és a nyílászárók beépítését. Ezután szintén önerőből vásároltak csempét.

2012. január 10.
Megérkezett a Négyesfogat

Vasárnap Kupuszinára érkezett az idei Négyesfogat. Első állomása január 7-én, szombaton Szilágyi volt, 8-án, vasárnap pedig Kupuszinán lépett fel a közel 100 fős társaság. A vasárnapi előadás este 6 órakor kezdődött, teltházzal. Színes és színvonalas műsorral mutatkoztak be a szilágyiak, a doroszlóiak, a gombosiak és a kupuszinaiak is, verssel, énekekkel, jelenetekkel, nép- és moderntáncokkal szórakoztatták a közönséget.

2012. január 10.
Megkezdődött a tekebajnokság
Kupuszinán, január 8-án, vasárnap délután 2 órakor elkezdődött a civil szervezetek közötti tekebajnokság. 10 csapat nevezett be, női, férfi és vegyes felállásban. A verseny bő két hétig tart majd. A győztes csapat megkapja a vándorserleget. A bajnokság befejeztével a résztvevők vacsorában részesülnek, mondta el Csizmadia István, az Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke.
2012. január 16.
Farsang
A farsang évszázadok óta tartó, évenként ismétlődő ünnepsorozat, mely a vízkereszt napjától ( január 6. )a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdetéig tart, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. Vidámsággal kezdődik és böjttel ér véget.
2012. január 16.
Utcák közti tekeversenyt szerveznek
Az Önkéntes Tűzoltó Testület utcák közti tekeversenyt szervez. A verseny kezdete január 29. Jelentkezni Toldi Istvánnán (Sterli) lehet, legkésőbb január 24-ig, a nevezési díj csapatonként 2500 dinár.
2012. január 24.
Almabál
Kupuszinán január 24-én Almabálat tartottak. A bálat a Helyi Közösség és az almatermelők egy csoportja szervezte hagyományteremtési szándékkal, hiszen manapság a falu jelentős része almatermelésből él. A szervezés során kérték a velük kapcsolatban álló cégek támogatását, akik eleget is tettek a felkérésnek.
2012. január 24.
Cservenkai sikerek
2012. január 22-én, vasárnap, a cservenkai Target Íjászklub szervezésében került megrendezésre a rendhagyó baráti 3D terem megmérettetés, melyen a kupuszinai/bácskertesi íjászok mellett doroszlói társaik is részt vettek. Név szerint Doroszlót Tallósi Anasztázia, Gellér Viktor és Brindza Mátyás, míg Kupuszinát Sulc Dorcka, Pálinkás Hédi, Papp Leonárd, Papp Virdzsínia, Szitás Anita, Tadián Zsolt, Varga Dominik, Szlámecska Lóránt és Dubac Jenő képviselte.
2012. január 24.
Neves orvos szakemberek előadása Kupuszinán
A Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete értesíti a lakosságot, hogy 2012.február 1-én (szerda) 18,00 órakor a Kultúrotthon könyvtártermében lakossági fórum keretében neves szakorvosok és egészségügyi dolgozók fognak előadást tartani, ahol jó tanácsokkal igyekeznek segíteni az érdeklődőknek.
2012. január 30.
Vendégvadászok Kupuszinán
Január 15-én, vasárnap 8 vendégvadász érkezett Kanizsáról. A kupuszinai és kanizsai vadászok közötti kapcsolat, barátság már évekkel ezelőtt elkezdődött. Minden évben meglátogatják egymást egy közös vadászat erejéig. Vasárnap reggel indultak a vadászatra. Lőttek fácánt, sakált és vaddisznót.
2012. január 30.
Műtrágya igényelhető gabonáért

Január 26-án a kormány rendeletet fogadott el az Árutartalékok feltöltéséről. A rendelet értelmében a bejegyzett mezőgazdasági termelők becserélhetik a tavalyi vagy az idei búzát, illetve a tavalyi kukoricát műtrágyára (KAN 27%N). A műtrágyát azokra a földekre lehet igényelni, melyeken búza volt bejelentve, és a termelők a búza fejtrágyázására kötelesek felhasználni ezeken a földeken. Egy hektár búzával bejelentett területre 200 kg műtrágyát lehet igényelni, de legfeljebb 30 hektár területre.

2012. január 31.
Folytatódik a tekebajnokság
Január 24-én befejeződött a civil szervezetek közti tekebajnokság. Összesen 10 csapat versenyzett: a kultúregyesület, a helyi közösség, a nyugdíjasszervezet férfi és női csapata, valamint az ifjúsági szervezet, az önkéntes tűzoltó testület, a sporthorgászegyesület és a sportegyesület csapata. A kultúregyesület férfi csapata szerezte a legtöbb pontot, így a serleg hozzájuk került.
2012. január 31.
Edzőterem nyílt Kupuszinán

Január 28-án 14 órakor hivatalosan megnyitották az edzőtermet Kupuszinán. A Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságtól 3 millió dinár értékben sportfelszerelést kapott a József Attila általános iskola. A felszerelés tartalmaz két futópadot, egy szobabiciklit, egy sétapadot és egy univerzális lat padot. A modern gépek amerikai gyártmányúak. A felszerelést ideiglenesen a régi iskola egyik termében használhatják az érdeklődők, de amint kész lesz a sportcsarnok, a gépek át lesznek helyezve oda.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál