2012. január 24.

Cservenkai sikerek

2012. január 22-én, vasárnap, a cservenkai Target Íjászklub szervezésében került megrendezésre a rendhagyó baráti 3D terem megmérettetés, melyen a kupuszinai/bácskertesi íjászok mellett doroszlói társaik is részt vettek. Név szerint Doroszlót Tallósi Anasztázia, Gellér Viktor és Brindza Mátyás, míg Kupuszinát Sulc Dorcka, Pálinkás Hédi, Papp Leonárd, Papp Virdzsínia, Szitás Anita, Tadián Zsolt, Varga Dominik, Szlámecska Lóránt és Dubac Jenő képviselte. Jelen voltak Zenta, Temerin, Becse, Szabadka, Hódság csapatai és az újonnan alakult Bácsér Szabad Íjász Egyesület is Szalma István vezetésével, mely vajdasági szinten tömöríti az íjászokat. Itt említeném meg, hogy ez év januárjától a bácskertesi és a doroszlói íjászok is ennek a klubnak a tagjai. A versenyen öszesen 73 résztvevő indult, ebből 23 pionír azaz 12 évnél fiatalabb versenyző, íjaiknak megfelelően 6 kategóriában (PBHB, TRRB, 3D, LB, BB, CUBB).

A versenyzők tizenkét élethű, speciális anyagból készült állatra „vadászhattak” két körön keresztül. Volt őz, szarvas, medve, vadkan sőt még vadkacsa is, ami nem bizonyult könnyű célpontnak a versenyzők elmondása alapján. Hosszas küzdelem során a kitartás és a kemény munka meghozták gyümölcsüket, számos érem született. A nap fénypontjaként csapatunkból a dobogóra hat kis íjász is felállhatott tradícionális íj kategóriában: Szitás Anita 1. hely, Papp Virdzsínia 2. hely, Sulc Dorcka 3. hely, Tadián Zsolt 1. hely, Brindza Mátyás 2. hely, Papp Leonárd 3. hely.

A szervező, Zoran Maravić, kihangsúlyozta, hogy nagy öröm számára a fiatalok nagyfokú érdeklődése e szép sport iránt, ill. hogy ilyen nagy számban vettek részt ezen a megmérettetésen. Külön említésre méltatta a Bácsér Szabad Íjász Egyesület fiatal versenyzőinek számát, amit lelkes edzőjüknek, Bagi Szabolcsnak külön meg is köszönt. Majd kihasználta az alkalmat, hogy mindenkit meghívjon a márciusban megrendezésre kerülő szabadtéri íjászversenyre a helyi „Potok” rekreációs központba. Ezúton is gratulálunk a versenyzőknek és minden kedves íjásztársnak.


Címkék:Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA


A keresett oldal nem található! | Vajdaság MA