Hírek (2011 július)

2011. július 8.
Halfőző verseny

Június 29-én tartották meg a hagyományos halfőző versenyt a  Süllő Sporthorgászegyesület szervezésében. Helyszíne a kupuszinai Horgászotthon volt, ahol huszonöt bogrács halat főztek a versenyzők, és még több tíz bogrács főtt társaságoknak és vendégeknek.

2011. július 29.
Dr. Szikora István új könyve Kupuszináról

Vasárnap, július 24-én a könyvtárteremben bemutatták Szikora István új könyvét, melynek címe: Szeretett szülőföld Kupuszina. A szerző falunk szülöttje, jelenleg Szabadkán él és dolgozik. A nyugdíjas orvos helytörténeti kutatásokkal foglalkozik, ezek eredményeit jelentette meg a könyvben is.

2011. július 29.
A Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap hitelpályázatai

A Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap három hitelpályázatot jelentetett meg:
 - Jégvédelmi hálók felszerelése, maximális jóváhagyható hitel 15.000 euró, visszafizetés ideje 3 év, egyéves türelmi időszakkal, kamatláb éves szinten 2%
 - Borjúállomány beszerzése hizlalásra - maximális jóváhagyható hitel 15.000 euró, visszafizetés ideje egy év, kamatláb éves szinten 2%
 - Gabonatárolásra szolgáló objektumok kiépítése - maximális jóváhagyható hitel 20.000 euró, visszafizetés ideje 4 év, egyéves türelmi időszakkal, kamatláb éves szinten 2%

2011. július 29.
Támogatás idős személyek részéről bérbeadott földek után

A Tartományi Mezőgazdasági, Vizgazdálkodási és Erdészeti Titkárság megjelentette az idei évre szóló pályázatát a bérbeadott földek utáni támogatásra. A támogatást azon 65 évtől idősebb személyek igényelhetik, akik Vajdaság területén élnek, bejegyzett gazdaság tulajdonosai, és földjüket bérbeadják 60 évtől fiatalabb személynek. A bérbeadott föld területe legalább 0,5, legfeljebb 10 hektár lehet, a bérleti szerződés legalább öt évre kell hogy szóljon. Csak azok pályázhatnak, akik vagy nem kapnak nyugdíjat, vagy a földművesnyugdíjat kapják (más nyugdíjból élők nem), a rokkantnyugdíjasoknál nem feltétel a 65. életév betöltése. A kérvényt azoknak is újra be kell nyújtani, akik a tavalyi vagy tavalyelőtti évben részesültek ebben a fajta támogatásban.

2011. július 29.
Vadpaprikás-főző verseny a Vadászházban

A Fácán vadászegyesület vadpaprikás-főző versenyt szervez augusztus 21-én a Vadászháznál. A benevezési díj bográcsonként 2.000 dinár, amiért a versenyzők 3 kg csontnélküli vaddisznóhúst, valamint fát, kenyeret és salátát kapnak. A verseny kezdete 15,00 óra. Jelentkezni Szurap Mihálynál lehet a Vadászháznál, vagy a 064/236-9066 és 060/3129-450-es telefonszámokon, legkésőbb augusztus 14-ig.

2011. július 29.
Szent Anna napi hálaadó mise

Július 26. Kupuszina védőszentjének ünnepe. Kedden délelőtt 12 miséző plébános, és egy ferences rendbeli szerzetesnek tanuló diák emlékezett meg Szent Annáról, aki a szülők, nagyszülők példaképe.
A bajmoki plébános vezette a misét a zombori karmelita atyákkal, kihangsúlyozva annak fontosságát, hogy a a családban egymást elfogadjuk úgy ahogy vagyunk, szeretetben.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál