Hírek (2010 január)

2010. január 20.
A VMSZ közgyűlése Kupuszinán
December 19-én Kupuszinán tartották meg a Vajdasági Magyar Szövetség közgyűlését. Pásztor István, a VMSZ elnöke mellett jelen voltak a párt tisztségviselői egész Vajdaság területéről. A jelenlévők elfogadták azt a határozatot, hogy a VMSZ nem fogja támogatni Vajdaság költségvetését, amely a tartományt ismételten hátrányos helyzetbe hozza.
2010. január 20.
A sporthorgászegyesület tervei
A Süllő sporthorgász egyesület gyűlésén megvitatták az egyesület aktuális kérdéseit. Határozatot hoztak egy szemétgyűjtő akció megszervezéséről , a pecabungalótól mindkét irányba két kilométer hosszan megtisztítják a vizet a szeméttől és a karóktól. Megvitatták továbbá a tartományi pályázaton elnyert támogatás, valamint a helyi illetékből az egyesületnek juttatott összeg felhasználását. Ezenkívül kinevezték a leltári bizottságot, megvitatták a statútum módosítását, és szó volt az évi közgyűlés megszervezéséről.
2010. január 20.
Közös pályázat Ágasegyházával
A kupuszinai önkormányzat mint partner vett részt a magyarországi Ágasegyházával közösen benyújtott, Magyarország-Szerbia EU-s páyázaton. A projekt többek között egy logisztikai központ létrehozását látja elő a térség vállalkozói részére.
2010. január 20.
"A Dunatáj egy sikertörténet"

A Dunatáj- Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért civil szervezet, január 9- én Kupuszinán tartotta meg évi közgyűlését, ahol a szervezet alapító-és elnökségi tagjai, irodavezetői valamint támogatói voltak jelen.

2010. január 21.
Vasárnap érkezik a Négyesfogat
Január 24-én, vasárnap érkezik Kupuszinára a Négyesfogat, a négy falu - Doroszló, Gombos, Kupuszina és Szilágyi - közös művelődési rendezvénye. Az előadás 17,00 órakor kezdődik, a belépődíj 80 dinár.
2010. január 27.
Véget ért a szervezetek közötti tekeverseny
Lezajlott a civil szervezetek közötti tekebajnokság. A bajnokságot az Önkéntes Tűzoltó Testület szervezte, s összesen hét szervezet mérte össze erejét: a nyugdíjasegyesület, az ifjúsági szervezet, a Helyi közösség, az önkéntes tűzoltótestület, a sportegyesület, a művelődési egyesület és a sporthorgászok. Az eredmények alapján a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület csapata a harmadik helyen végzett, második lett a Süllő Sporthorgászegyesület csapata, az első helyet pedig a Partizan Sportegyesület szerezte meg. A legtöbb pontszámot elérő egyéni versenyző Gábor Ádám volt.
A döntő után a tűzoltótestület elnöke kiosztotta a díjakat, majd a verseny közös vacsorával zárult.
2010. január 27.
A Négyesfogat Kupuszinán

Január 24-én Kupuszinára érkezett a Négyesfogat, Doroszló, Gombos, Kupuszina és Szilágyi közös művelődési rendezvénye. Az előadások változatosak és igen színvonalasak voltak. Az idei rendezvény a Benedek Elek-évforduló jegyében zajlott.

2010. január 27.
Semmi sem lehetetlen

Az alábbi képek Új-zélandon készültek. Mint látható, már ott is árusítják a Tumbász-féle őrölt paprikát, mint eredeti szerbiai terméket.

2010. január 27.
Utcák közötti tekeversenyt szerveznek

Az Önkéntes Tűzoltó Testület ülésén beszámoltak a nemrég lezajlott civil szervezetek közötti tekebajnokságról, valamint megbeszélték az elkövetkező tekeversenyek, az Alvég-Fölvég közötti verseny és az utcák közötti verseny részleteit. Szó volt ezenkívül az évi közgyűlés megszervezésének részleteiről.

Az utcák közötti verseny hamarosan elkezdődik, ezért a tűzoltó testület kéri az érdeklődőket, hogy 2010. január 31-én 14,00 órakor jelenjenek meg az ÖTT kistermében, a versennyel kapcsolatos megbeszélésre.

2010. január 27.
Látogatók az ipari parkban
Egy magyar-izraeli befektető csoport küldöttsége érkezett falunkba, akik miután megtekintették az ipari park területét, tetszésüket fejezték ki. A látogatás után azzal váltak el, hogy a közeljövőben idelátogatnak e cégcsoport tulajdonosai is, s akkor folytatják a megbeszéléseket. Az előzetes megbeszélések alapján a cég ambíciói túlmutatnak az eddigi terveken.
2010. január 27.
A Helyi közösség beszámolója az elmúlt évről

A Helyi közösség Tanácsa a január 15-én megtartott ülésén elfogadta a 2009. év munkajelentését. Mint elhangzott, a tavalyi év pénzügyi szempontból igen nehéz volt, mivel az apatini költségvetésben előlátott összegeknek csak egy részét utalták át, és a helyi illeték átutalásával is késnek. Ennek ellenére az elmúlt évet sikeresnek ítélték meg

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál