"búcsú" címkék a bejegyzésekben

2015. augusztus 2.
Búcsú 2015
Lezajlott az idei búcsú is. A falu apraja-nagyja készült az ünnepségre. Karácsony, húsvét, pünkösd után a templombúcsú Kupuszina legnagyobb ünnepe. A faluból elszármazottak ilyenkor hazalátogatnak együtt ünnepelni rokonokkal, barátokkal. 
2014. augusztus 14.
Az idei búcsú
Lezajlott az idei búcsú is. A falu apraja-nagyja készült az ünnepségre. Erre az alkalomra a falunkból elszármazottak is hazalátogattak.
2012. augusztus 3.
Lezajlott az idei búcsú
Lezajlott az idei búcsú is. A falu apraja-nagyja készült az ünnepségre. Erre az alkalomra a falunkból elszármazottak is hazalátogattak. A búcsút Szent Anna és Joachim napján tartják, de gyakorlati okokból a rákövetkező vasárnap ünneplik.
2011. július 29.
Szent Anna napi hálaadó mise

Július 26. Kupuszina védőszentjének ünnepe. Kedden délelőtt 12 miséző plébános, és egy ferences rendbeli szerzetesnek tanuló diák emlékezett meg Szent Annáról, aki a szülők, nagyszülők példaképe.
A bajmoki plébános vezette a misét a zombori karmelita atyákkal, kihangsúlyozva annak fontosságát, hogy a a családban egymást elfogadjuk úgy ahogy vagyunk, szeretetben.

2005. augusztus 4.
Búcsú 2005
Lezajlott az idei Búcsú is. A falu apraja-nagyja várta az ünnepséget. Erre az alkalomra a falunkból elszármazottak is hazalátogatnak. A búcsút Szent Anna és Joachim napján tartják, de gyakorlati okokból a rákövetkező vasárnap ünneplik. 26-án, Szent Anna napján ünnepi szentmisét tartottak, majd a temetőben a holtak lelki üdvéért imádkoztak. Vasárnap a szentmise tíz órakor kezdődött, majd ezt követően a helyi fúvószenekar köszöntötte az ünnepet térzenével. Az előző évekhez képest kevesebb árus volt jelen. A gyerekeket leginkább a pörgő-forgó körhinták, kisautók és számítógépes játékok érdekelték. Este a szokásos táncmulatság következett amely másnap reggelig tartott.
2004. augusztus 31.
Búcsú - 2004

Kupuszinán megtartották a hagyományos búcsút.A falu apraja-nagyja készül az ünnepségre és falunkból elszármazottak is hazalátogattak. A búcsút Szent Anna és Joachim napján tartják, ebben az évben ez a dátum július 26.-ára esett, de gyakorlati okokból a rákövetkező vasárnap ünnepelték.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál