Hírek (2007 szeptember)

2007. szeptember 19.
Játék határok nélkül 2007

Az idén is több százan vettek részt - játékosként vagy nézőként - a hagyományos Játék határok nélkül elnevezésű rendezvényen. A versenyt ötödik alkalommal szervezték meg, a kupuszinai Horgászotthonban, augusztus 12-én. Sajnos az időjárás nem volt a legkegyesebb, kicsit hűvös volt, de szerencsére az eső nem szólt közbe. A vízi játékokat azonban más, nem kevésbé mulatságos játékokkal helyettesítették.

2007. szeptember 19.
A falu címere

A falu címere már régebben elkészült, de a községi szervek csak nemrégiben fogadták el az új statútumot, melyben helyet kap ez a jelkép. A szimbólum pajzs alakú, színvilága is a falut tükrözi: alapszíne sötétkék ("kupuszini kék"), a pajzs széle borszínű. A címer alján borszínű szalagon aranyszínű betűkkel a falu alapításának éve és eredeti elnevezése olvasható (1751 Kupuszina).

2007. szeptember 19.
Kiállítás és könyvbemutató

Silling Nagyfejű Mária ismét önnálló kiállitással jelentkezett. A hazai tájképek elnevezésű kiállitáson a kupuszinai táj egy-egy hangulata jelent meg. A hagyományos tájképektől eltérően a festőt nem a táj egyes részleteinek reprodukálása foglalkoztatta, hanem saját személyisége és gondolatai jelennek meg a képeken.

2007. szeptember 19.
Jól szerepeltek a kistűzoltók

Szombaton Zentán nagyszabású tűzoltó-találkozót tartottak. A vajdasági szintű találkozót a Vajdasági Tűzoltószövetség szervezte, s összesen 36 csapat mérte össze erejét. A versenyen a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó Testület pionír csapata is részt vett, s nem is akármilyen eredménnyel: a második helyet szerezték meg.

2007. szeptember 25.
Ipari park - munkahelyteremtés

Mindenütt nagy probléma a munkanélküliség, faluhelyen pedig, így Kupuszinán is még égetőbb. A fiatalok emiatt vándorolnak el, akik pedig itt maradnak és földműveléssel foglalkoznak, többek között azzal a problémával kell szembesülniük, hogy nincs helyi feldolgozó üzem és szervezett felvásárlás. A helyi közösség szerint a kiutat egy ipari park jelentené, mivel jelen pillanatban a falu nem rendelkezik a potenciális beruházók igényeinek megfelelő infrastruktúrával.

2007. szeptember 29.
Angol nyelvtanfolyam indul

A Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért és a Kuckó Gyermeksarok angol nyelvtanfolyamot (alapfokú) szervez felnőttek részére, hat hétvégén keresztül (péntek, szombat). A tanfolyamot Kupuszinán tartják, összesen 80 órát.

A képzés ingyenes, a tankönyv 800,00 dinárba kerül.

Jelentkezni október 3-ig lehet, bővebb információt a Dunatáj helyi irodáiban kaphatnak, illetve a 862-688, vagy 063/7183-694 telefonon.

Fiatalok és munkanélküliek előnyben!

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál