Hírek (2004 május)

2004. május 30.
A kupuszinai iskola 250 éve

A kupuszinai József Attila iskola nyitott az új szemléletek, kulturális-tudományos irányelvek befogadására, ami sikeres ,művelt és széleslátókörű személyiségek kialakulásának feltétele -hangzott el azon az ünnepségen amelyet az intézmény 250. évfordulójára rendeztek.

2004. május 30.
Anyák napjára

"Anyámnak nem gyújtottam gyertyát A fényt nem lehet megvilágítani" -E két sor többet jelent a legdrágább ajándéknál.Köszöntelek,édesanyám .Május első vasárnapja az anyákról szól.Az idősek és fiatalok eltérően ünneplik.Mindkét korosztálynál fontos,hogy nem a drága ajándék a fontos,hanem a figyelmesség és a szeretet. "Kedves lélek szíve meleg , Szorgos,dolgos,mint a méhek. Nem vágyik sokra,csak édes mosolyra, erős szeretetre és megértő emberekre." Az édesanyák piros rózsát kapnak ezen a napon,míg a sírokra gyöngyvirág kerül.

2004. május 30.
Nem csak a húszéveseké a világ

Nem csak a húszéveseké a világ elnevezéssel Kupuszinán e hónap 13-án a nyugdíjasok vacsorával egybekötött zenés,táncos estre gyűlnek össze.Jelentkeznia Csillag utca 30-as szám alatt lehet, a beugró 170 dinár.A szervezők a környező helységekből is várnak résztvevőket.

2004. május 30.
Nyugdíjasok találkozója

Apatin és Kupuszina nyugdijasai összegyűltek baráti beszélgetésre, tapasztalatcserére. Nem volt szó a pénztelenségről, a betegségekről, henem a jó hangulat megteremtéséről, a gondok elfeledéséről.Slobodan Lončarević, a szakszervezet képivselője műsorvezetőként brillirozott.

2004. május 30.
Regatta május 30-án

A kupuszinai sporthorgász egyesület május 30-án regattát szervez a a Horgászotthontól a Sárkányduna végéig, ahol 2 órás pihenőt tartanak,ebéddel,nyársalással egybekötve.Indulás 9 órakor. A résztvevőknek biztositaniuk kell csónakmotort, csónakot,18 év felett pedig a tagsági dij befizetését.A részvételi dij felnőtteknek 100, a gyerekeknek pedig 50 dinár. A regatta befejeztével az egyesület biztositja a vacsorát.

2004. május 30.
Kirándulás Csíksomlyóra

A kupuszinaiak szervezésében a helybeliek és a környékbekiek Csiksomlyóra rándulnak ki május 27-től 31.-ig. Az elszállásolást -két éjszakázás- magánházaknál szervezik meg. Az utazás és étkezés 1990 dinárba és 45 euróba kerül. Május 30-án pünkösdi zarándoklat lesz Máriagyűdre.A részvételi dij 700 dinár.Mindkét kirándulásra a Vasút utca 13-as szám alatt lehet jelentkezni.

2004. május 30.
Előadás a Mezőgazdasági Minisztérium új programjáról

A kupuszinai helyi közösség szervezésében május 30-án 14 órai kezdettel a könyvtárteremben előadást tartanak.A téma a Minisztérium programjáról, hogy nyilvántartásba vegyék a az őstermelőket.A nyilvántartásba vétel számos előnnyel jár különösen a kölcsönök folyósitása terén.

2004. május 30.
Németországi vendégek Kupuszinán

A Duna menti Svábok Világszövetsége emlékkeresztet állitott fel Gákovón a Második Világháború befejezte után az itteni gyűjtőtáborban életüket vesztettek temetőjében.A kereszt emlékeztetés, az emléktábla szövege pedig felhivás arra, hogy soha ne ismétlődjön meg a borzalom.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál