Hírek (2004 június)

2004. június 26.
Vándorló szülőföld: Bácskertes

Dormán László dokumentumsorozatának a következő állomása Bácskertes (Kupuszina). Bácsfeketehegyet, Kishegyest, Bácskossuthfalvát és Temerint követően ezt a nyugat-bácskai települést mutatja be a vasárnap 16 óra 3 perkor kezdődő Vándorló szülőföld című műsorában a Kossuth Rádió Vajdaságból Budapestre került újságírója. A dokumentumműsorban megszólalnak a település közéleti szereplői, az egyház vezetője és a helybeliek. A műsor a jövő szerdán délelőtt 9 órakor az Újvidéki Rádió Hangadó szerda című műsorában is adásba kerül.

(Forrás: Magyar Szó)

2004. június 30.
Aranylakodalom Kupuszinán

Aranylakodalmat ünnepelt Kupuszinán a Janovics házaspár,Erzsébet és József. A templomban erősítették meg házasságukat gyermekeik, a rokonság, barátok körében akik jó egészséget és hosszú, boldog életet kívántak nekik.Bunford Vilmos nyugat-bácska esperese a következőképpen szólt az egybegyűltekhez: Ti is rájöttetek arra, hogy egy ember gazdagsága istenbe vetett hite és ez a hit tudott felülkerekedni a gondokon,bajokon. Az életben sok szép és jó adódott, különösen ha az ember ránéz unokáira, gyermekeire, megérti, hogy nem volt hiábavaló a küzdelem, egymás támogatása és a kitartás. Az aranylakodalmasokat kisunokáik versssel köszöntötték, majd átadták az alkalomra szóló ajándékokat.

2004. június 30.
Képek a ballagásról
2004. június 30.
Bécsi küldöttség Kupuszinán

Bécsi küldöttség kereste fel Kupuszinát. A küldöttség élén Erika Stubenvoll Floridsdorf, Bécs egyik kerületének polgármestere és Anica Matzka Döiner parlamenti képviselő állt. A delegáció kilenc tagú volt, országszerte, Belgrádban, Újvidéken, Apatinban és Kupuszinán német és magyar tannyelvű iskoláskor előtti intézményeket, továbbá gyógypedagógiai, gyermekvédelmi intézményeket látogattak meg.

2004. június 30.
Magyarországi küldöttség látogatása Kupuszinán

Június 26-án mintegy 20 vendég érkezett Kupuszinára a magyarországi Ádándról, falunk testvértelepüléséről. A küldöttséget az ottani önkormányzat valamint az egyesületek és civil szervezetek képviselői alkották. Az egésznapos látogatás célja a két település kapcsolatainak ápolása, főként a civil szervezetek közötti együttműködés kiépítése, közös programok lehetőségeinek megvitatása volt.

2004. június 30.
Magasrangú küldöttség látogatása a szórványmagyarságnál

Magasrangú küldöttség járt Kupuszinán.Tagjai Szabó Vilmos a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára , Bunyik Zoltán tartományi oktatásügyi titkár, Huszár János szabadkai főkonzul. Tájékozódtak a Nyugat-Bácskai szórványmagyarság helyzetéről.

2004. június 30.
Az év tanulói

A kupuszinai József Attila általános iskolában az év tanulói Cselyuszka Natália és Fontányi Andor lettek. Ők már sikeresen felvételiztek a zentai matematikai gimnáziumba.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál