"falusi turizmus" címkék a bejegyzésekben

2010. október 11.
Vagy az első, vagy a százegyedik lépés hiányzik

BÁCSKERTESI GONDOK

Bácskertesen, avagy Kupuszinán régtől fogva tudják, hogy a sült galambról fölösleges ábrándozni, senki se menekül a dolog elől, a közösségi összetartás révén pedig az előrehaladás, a jobbítás, az élhetőbb falusi élet kialakításának szándéka kivetül a település egészére. Persze ma már az egyéni megélhetést biztosító mezőgazdasági munka mellett egyéb anyagi forrásokra is szükség van, amennyiben új munkahelyeket kívánnak teremteni a faluban, kellemesebb és egészségesebb létkörülményeket szándékoznak kialakítani, intézményeket, civil szervezeteket működtetni, vagyis valamiféle kaptár-jellegű faluképet kialakítani, amely zsong a munkától, elengedi a kirepülni vágyókat, de mindvégig számol velük és helyet készít nekik, mire visszatérnek. A falu önkormányzata minden helybeli beruházás kivitelezésére pályázik, meg kell hagyni, eredményesen, ennél fogva évek óta folyamatosan több nagyszabású munka is folyik egyszerre Kupuszinán.

2010. szeptember 9.
A vendég a legfontosabb

Amikor Varga József és neje, Verona 1977-ben egy háromezer szőlőtőkével betelepített telket vásároltak, még nem is gondoltak arra, hogy egy szép napon falusi turizmussal foglalkoznak majd a Bácskertestől néhány kilométerre levő, erdőkkel övezett területen. A családfő és felesége ekkor még pékként keresték a kenyerüket. Egy idő után a szőlő helyébe akácost és veteményest telepítettek.

2009. június 13.
Képes beszámoló a Süllő Sporthorgász Egyesület tevékenységéről
Képek a Süllő horgászegyesület tevékenységéről: a Horgászotthon felújításáról, a tereprendezési munkálatokról, az épülő faházikókról.
2009. május 6.
Készülő faházikók

Képek a Süllő sporthorgászegyesület által, az "Iskola a természetben" projektum keretein belül a Horgászotthonnál épülő faházikókról

2006. április 19.
Előadás a falusi turizmusról

A falusi turizmus volt a témája annak a megbeszélésnek amelyet április 17-én tartottak Kupuszinán. David Rider környezetvédelmi szakember, dr. Vladimir Stojanović az újvidéki matematikai egyetem szaktanára és Boris Maąić idegenforgalmi egyeztető ismertette az ökoturizmus lehetőségeit, kiemelték a hagyományőrzést, a kulturális lehetőségeket Kupuszinán, a felső Duna-ág szépségeit, a Kopácsi-rét közelségét mint fontos tényezőket.

2006. január 21.
Beszámoló a kupuszinai szervezetek közgyűléséről

Január 13-án tartották meg a helyi civil szervezetek és intézmények közgyűlését, melyen jelen voltak az egyház, a helyi általános iskola, a tűzoltó testület, a sportegyesület, az ifjúsági szervezet valamint a helyi közösség képviselői. A tanácskozást Péter István polgármester vezette.

2006. január 11.
Tanácskozás a falusi turizmus lehetőségeiről

A falusi turizmus beinditásának lehetőségeiről tartottak tanácskozást Kupuszinán. A megbeszélésen részt vettek a zombori AM Turs , Meridian Bank, a falu társadalmi-politikai szervezeteinek képviselői , illetve ezen üzletágban fantáziát láto magánszemélyek.

2005. március 10.
Turistacsoport látogatása Kupuszinán

Az apatini Idegenforgalmi Intézet és az újvidéki EtnoArtTravel vállalat szervezésében turistacsoport látogatott Kupuszinára. Egy érdekes ötlet folyománya volt ez a túra, hiszen a túrázók nem tudták milyen vidékre fognak jönni. Az úticél titok volt, és csak a megérkezéskor tudták meg, hogy az apatini község látnivalóival fognak megismerkedni.

2005. február 3.
Turisztikai programok

A Duna melléki svábok teszik ki a vajdasági idegenforgalom mintegy 80 százalékát. Kupuszinára is szívesen látogatnak, leginkább a kultúrális emlékeket, illetve a természet szépségeit keresik

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál