Hírek (2011 augusztus)

2011. augusztus 12.
Nemzetközi tábor az iskolában

A helyi József Attila Általános Iskolában ismét megrendezésre kerül a Palóc tábor. A vendégek augusztus 10-én érkeznek és 16-ig maradnak.
A tábor témája a honfoglalás és Szent István király. A tábor ideje alatt lesz a Szent István szobor avatása Apatinban, melyen a táborlakók is részt vesznek majd. Összesen 81 gyerek és 20 felnőtt érkezik, többek közt a kárpátaljai Aklihegyről, az erdélyi Bögözről és Csíkszentimréről.

2011. augusztus 12.
Javítják a határutakat

Hétfőn megkezdték a határutak javítását a kupuszinai határban. Először a Kucska határrészben rendezik meg a szétgázolt utakat, onnan kifelé mennek a Süketlaposi dűlőút elejére, majd a Jog határrészben fogják a nagyobb gödröket elsimítani. A Zombor felé levő Harmadik bara határrészben is lesznek útjavítások.

2011. augusztus 16.
A Szent István szobor leleplezése Apatinban

Vasárnap, augusztus 14-én Apatinban nagyszabású rendezvény volt a város 1000 éves  évfordulójának alkalmából. A jubileumi megemlékezésre  Varga Attila gödöllői szobrászművész alkotása lett adományozva  a városnak. A szobor  a Magyar Munka és Érték Alapítvány  ajándéka, amely 140 cm magas, süttői mészkőből lett készítve, a talapzata szintén süttői mészkőből készült. A mellszobor értéke  hárommilliókétszázezer forint.

2011. augusztus 16.
Milleniumi tábor

Az  idén a József Attila Általános Iskola és az Ábrahám Pál Egyesület Apatin egy igazán színvonalas nemzetközi tábort tudhat maga mögött.

2011. augusztus 16.
Nyári játékok 2011

Augusztus 14-én vasárnap a Süllő Sporthorgászegyesület szervezésében a hagyományos falunapi játékok voltak megtartva a Pecabungalóban, ahol a falu apraja- nagyja részt vett - vagy mint játékos, vagy mint szurkoló,  néző. Nyolc csapat versenyzett egymással érdekes játékokban. Jelen volt az ádándi testvérfalu vendégcsapata, valamint a táborlakók is összeállítottak egy csapatot.

2011. augusztus 26.
Vaddisznópaprikás-főző verseny

Vasárnap, augusztus 21-én a Vadászházban a Fácán Vadászegyesület els? alkalommal szervezett vaddisznópaprikás főző versenyt. A felhívás igen nagy érdeklődést keltett. Harmincegy bogrács szakácsa versenyzett egymással. A vadászok három kilogramm tiszta vaddisznóhúst biztosítottak minden bográcsra, valamint a salátát és a kenyeret a vacsorához.

2011. augusztus 26.
Kupuszina volt a végállomás

2011-ben tizedik alkalommal került megrendezésre a délvidéki magyar fiatalok nagy nyári túrája, a Tour de Délvidék.

A túra lényege, hogy a résztvevők körüljárják a magyarság történelmi és természeti nevezetességeit, az első túra a Vajdaságban zajlott, a későbbi években viszont több országban is jártak. Az idén ismét visszatértek a Délvidékre.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál