Hírek (2006 július)

2006. július 5.
Halászléfőző verseny, 2006

Az idén is volt halászléfőző verseny, melyet az apatini Halászesték keretein belül szerveznek meg minden évben. A rendezvényt július 3-án tartották, ezúttal a faluban, a régi iskola épületében, mivel a Horgászotthon még mindig víz alatt áll. Összesen huszonöt versenyző indult, akiknek előre meghatározott szabályok alapján kellett a halászlét elkészíteni.

2006. július 8.
Gazdaképző tanfolyam indul

A Vajdasági Magyar Gazdák Szövetsége és az Apáczai Közalapítvány pályázatot hirdetett Ezüstkalászos gazdaképző tanfolyamon való részvételre. Az 510 órás képzésen való részvételre elsősorban a mezőgazdasággal foglalkozó személyeket várják, azonban a hátrányos helyzetűek és a munka nélküliek jelentkezését is szívesen látják.

2006. július 13.
Kupuszinai siker a Halászestéken

A múlt héten véget ért az immáron 43. alkalommal megtartott Apatini Halászesték rendezvénysorozat, mely színvonalas kulturális, szórakoztató és sport rendezvényeivel minden évben több ezer látogatót vonz. A Halászestéket nemcsak az apatini, hanem a környékbeli lakosok is szép számban látogatják, így falunkból is.

2006. július 17.
Győrben vendégszerepelt a népi tánccsoport
Néptánccsoportunk nemcsak Vajdaság-szerte, hanem a határon túl is ismert. Több alkalommal szerepeltek külföldön, jártak már Budapesten, Kalocsán, Siófokon, az idén Eszéken is felléptek, és még számos más helyen a határon túl. Ezúttal - magyarországi meghívásra -Győrben voltak három napot, július 7-től 10-ig. Több alkalommal felléptek a három nap alatt, felvonultak a város utcáin több más, külföldi országból érkezett tánccsoporttal együtt, előadták az ismert táncokat - a reggeli mosdatást, lakodalmas táncot, üvegtáncot, párnatáncot - s nagyszámú nézőközönség kísérte figyelemmel előadásukat.
2006. július 22.
Be lehet jelenteni a víz- és jégkárt
A Helyi Közösség felhívja azon termelők figyelmét, akik földjeiken kárt szenvedtek az esőzések, a belvíz vagy jégverés következtében, hogy a kárt minél előbb jelentsék be. A határidő augusztus 1., és a helyi közösség 4. számú irodájában lehet a kárt bejelenteni. A bejegyzett termelők hozzák magukkal a bejegyzésről szóló igazolást.
2006. július 24.
Leaszfaltozták a fehérföldi utat

Befejezték a Fehérföld fennmaradt földes szakaszának aszfaltozását. Tavaly nyáron csak az út fele készült el, pénzhiány miatt. A munkálatokat a Somborputevi végezte a Helyi Közösség megrendelésére, a mintegy 300 méternyi, három méter széles útszakasz elkészítése több mint kétmillió dinárba került, amit a községi költségvetésből pénzelnek. Az útépítők a temető járdáját is felújították.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál