Hírek (2012 szeptember)

2012. szeptember 15.
Becsöngettek!
Szeptember 3-án 8 órakor alkalmi műsorral megnyitotta kapuit a József Attila általános iskola. A leendő elsősök mellett a negyedikesek és a szerb csoport is felléptek. Utánna a negyedikesek szimbolikusan bevezették az elsősöket az iskolába. Jó hír, hogy a tankönyvek már megérkeztek, kisebb javításokat sikerült elvégezni az épületen, és talán a legjobb hír, hogy több általános iskolás van mint tavaly.
2012. szeptember 15.
Népfőiskola – helyi értékek, helyi tudástár
Kupuszinán szeptember 1-jén, délután 4 órai kezdettel a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület könyvtártermében megszervezésre került a Népfőiskola – helyi értékek, helyi tudástár című előadás.
2012. szeptember 15.
Íjászinvázió Kupuszinán
Szeptember 2-án, vasárnap, került megrendezésre a Bácsér Szabad Íjászegyesület helyi tagjai szervezésében első versenyük, melyet a felhőtlen szórakozás, a sport szeretete jelemzett. Ezzel történelmet is írtak, ugyanis Örömíjász találkozót még nem is szerveztek ebben a régióban.
2012. szeptember 15.
Kupuszinai résztvevők a "Fölszállott a páva" versenyen

Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza Fölszállott a páva címmel népzene és néptánc tehetségkutató versenyt szervezett 16-35 év közötti hagyományápoló énekesek, zenekarok és néptáncosok számára. Ezen az eseményen részt vett a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület hagyományőrző néptánccsoportja a fúvószenekar kíséretével, valamint Csizmadia Anna, különállóként, népdaléneklés kategóriában.

2012. szeptember 15.
Doroszlói búcsú

A legnagyobb vajdasági zarándokünnep a doroszlói szentkúti búcsú, szeptember 7-e és 8-a, Kisboldogasszony napja, illetve annak előestéje. A közel hétezer résztvevő virággal, gyertyákkal és imádsággal köszöntötték Jézus Krisztus édesanyját. A zarándokok személyautókkal, autóbuszokkal, kerékpárral vagy gyalogosan érkeztek a szent helyre. Az ünnepi szentmisét Erdő Péter esztergom-budapesti érsek celebrálta. A kétnapos program alatt magyar, német, szlovák és horvát nyelven is tartanak szentmiséket.

2012. szeptember 15.
A Helyi Közösség és az ÖTT közös akciója Kupuszinán
Mivel a nagy szárazságban a vízfogyasztás minden eddigi rekordot megdöntött, és még így is alig tudott a rendszer elég vizet adni a lakosságnak, éppen ezért a csőrendszer tisztítása a nyári időszakban háttérbe szorult. Ez azt eredményezte, hogy a csövek végein, a vízkieresztőknél, sahtoknál több szennyeződés gyűlt össze.
2012. szeptember 29.
Vendégségben Tavankúton
Szeptember 8-án, szombaton, a gyümölcsnapok alkalmából a tavankúti tűzoltó testület meghívta a kupuszinai önkéntes tűzoltó egyesületet az ünnepségre. Kupuszináról délután 1 órakor indult a 9 fős társaság: Finta Árpád, Csizmadia István, Guzsvány István, Ladányi Mihály, Szidor Károly, ezenkívül három fiatal focista, akik kisegítették a tűzoltó egyesület csapatát: Pásti Zoltán, Kratofil Nándor és Dujmovics Dénes, és a sofőr Tót Zoltán.
2012. szeptember 29.
Pajzs 02
A zombori kaszárnyában és környékén több napig tartó gyakorlatot hajtott végre a szerbiai hadsereg, amelynek egy részét Kupuszinán végezték. A gyakorlat szeptember 5-től 14-ig zajlott. A Pajzs 02 nevű program végrehajtásának célja az volt, hogy bemutassák, a szerbiai egységek felkészültek a feladatok végrehajtására a NATO szabványai szerint a multinacionális hadműveletekben.
2012. szeptember 29.
Silling István új könyve
Silling István, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyetemi oktatója, nyelvész, nyelvjáráskutató és jeles néprajztudós legújabb könyve magával ragadó kiadásban, színes illusztrációkkal jelent meg, Barangolások Nyugat-Bácskában címmel. Szülőfaluja, Kupuszina, továbbá Zombor, Doroszló, Őrszállás, Csonoplya, Bácsgyulafalva és a többi régióbeli település értékeit mutatja be.
2012. szeptember 29.
57 éves barátság
Az apatini Radovan Ćopić és a kupuszinai Lovász Mihály 57 évvel ezelőtt ismerkedtek meg a katonaság előtti képzésen a prigrevicai erdőben. Úgy alakult, hogy Macedóniában együtt szolgálták a katonaságot. Ettől kezdve igencsak jó barátság alakult ki köztük. Azóta is heti rendszerességgel találkoznak, közös programaik vannak, sőt még a munkában is mindig segítenek egymásnak.
2012. szeptember 29.
40 éves osztálytalálkozó
Kupuszinán, szeptember 15-én, szombaton a József Attila általános iskola 1957-ben született régi diákjai osztálytalálkozót szerveztek. 1972-ben ballagtak, és idén megünnepelték, hogy azóta 40 év telt el. Este fél 8-ra gyülekeztek a helyi önkéntes tűzoltó testület termében. Az osztály létszáma a találkozón 15 volt, de párosan jelentek meg ezen a szép eseményen.

Utolsó hozzászólások

· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
· Tumbász Leonárd íjász sikere
Lonárd GRATULÁLUNK BALLAGÁSOD alkalmábol! Sok sikert és ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
...fergeteges hangulat az V.Palóc Világtalálkozón...https://www.youtube.com/watch?v=yJTuDFd4Dtc ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Az V. Palóc Világtalálkozón találkozunk! <3 <3 ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Láttuk őket a Polgárok Házában, Budapesten. Nagyon ...
· A Rákóczi Szövetség ajándéka
kis aranyosak ...
· A virágtermesztésben is fejlődni kell
nagyon szepek ...
· Kupuszinaiak a kecskeméti Csiperó fesztiválon
Gyönyörű viselet, még gyönyörűbb fiatalság !!! <3 ...
·  Kupuszinaiak a Palóc világtalálkozón
Nagy öröm és megtiszteltetés volt mindnyájunk számára ...

Vajdaság MA | Délvidéki hírportál


Vajdaság MA | Délvidéki hírportál